Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Πρόκληση από βούλγαρο Υπουργό εναντίον της Ελλάδας

Σε σκληρές δηλώσεις εναντίον της Ελλάδας με αφορμή το κλείσιμο των δρόμων και των συνόρων από τους αγρότες προχώρησε μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Nova Televizia ο υπουργός μεταφορών της Βουλγαρίας Ιβάηλο Μοσκόφσκι. Ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους, αναρωτήθηκε ''Τι χώρα είναι αυτή
που δεν μπορεί να αποτρέψει 50 ή 100 μεθυσμένους αγρότες και να απελευθερώσει τους ευρωπαικούς δρόμους;''

Συνέχισε στον ίδιο τόνο επισημαίνοντας:

Αυτοί το βράδυ ψήνουν κρέατα, πίνουν και πειράζουν τους βούλγαρους οδηγούς. Ti είναι αυτό αναρωτήθηκε? Στηρίζουμε απόλυτα τουs τουs βούλγαρουs οδηγούς. Nα τα κλείσουν όλα.
Την ίδια στιγμή, ο ίδιος, ο οποίος βρίσκεται από χθες στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, τονίζει ότι σε καθημερινή βάση στα 300.000-400.000 ευρώ ανέρχονται οι άμεσες ζημιές για τη βουλγαρική πλευρά εξαιτίας του αποκλεισμού των ελληνοβουλγαρικών συνόρων, ενώ οι έμμεσες εκτιμάται πως θα είναι τεράστιες.
 Όπως μεταδίδει το BTA, επικαλούμενο σημερινή ανταπόκριση της Βουλγαρικής Εθνικής Τηλεόρασης από τα σύνορα, ο Βούλγαρος υπουργός Μεταφορών εκτίμησε ακόμη ότι τα πράγματα δεν κινούνται σε θετική κατεύθυνση σε ό,τι αφορά το μπλοκάρισμα των συνόρων, ενώ εκτίμησε πως είναι θέμα ημερών η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την επίλυση του ζητήματος.
Στο ίδιο μοτίβο, ο βούλγαρος υπουργός ανέφερε ότι όλα τα σημεία ελέγχου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα θα κλείσουν περιοδικά, έχει διασφαλιστεί ένας διάδρομος, μέσω ΠΓΔΜ, για τα βουλγαρικά φορτηγά που περιμένουν στην ελληνική πλευρά, ενώ «όποιος θέλει να πάει στην Ελλάδα θα πρέπει να σκεφτεί άλλες διαδρομές».
Σύμφωνα με το ΒΤΑ, στη βουλγαρική πλευρά τα φορτηγά που περιμένουν να περάσουν τα σύνορα φτάνουν τα 13-14 χλμ, ενώ ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί και στον συνοριακό σταθμό Ίλιντεν-Εξοχή.
 Χθες, ο Βούλγαρος υπουργός συναντήθηκε με εκπροσώπους των ελληνικών τοπικών αρχών στα σύνορα, τονίζοντας -μεταξύ άλλων- την ανάγκη άμεσης άρσης του αποκλεισμού των συνόρων.
http://newpost.gr/kosmos/516905/proklhsh-apo-boylgaro-ypoyrgo-enantion-ths-elladas

Δεν υπάρχουν σχόλια: