Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

Πολιτικός Αρμενίας: Σε πόλεμο Ρωσίας – Τουρκίας, είμαστε στρατιωτικοί σύμμαχοι της Ρωσίας

Ο πρώην Γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας τηςΑρμενίας και νυν επικεφαλής του κόμματος «Αρμενική Αναγέννηση», ο Αρτούρ Μπαγντασιάν σε συνέντευξη στη ρωσική εφημερίδα «Κομερσάντ», δήλωσε ότι σε περίπτωση πολέμου Ρωσίας- Τουρκίας, η Αρμενία θα συμμετάσχει στρατιωτικά  στο πλευρό της Ρωσίας.
«Θα σας κάνω μια απευθείας ερώτηση», είπε ο δημοσιογράφος, «Εάν γίνει Ρωσο-τουρκικός πόλεμος στη Συρία ή στη χειρότερη επιλογή- εκτός Συρίας, η Αρμενία πως θα συμπεριφερθεί;»
Αρτούρ Μπαγντασιάν:
Εάν η Ρωσία χρειασθεί την Αρμενία, θα την υποστηρίξει- έχουμε κοινά σύνορα με την Τουρκία- θα πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για τη σύμμαχό μας Ρωσία.
«Εννοείτε και στρατιωτική υποστήριξη; Οι Αρμένιοι είναι εξαιρετικοί πολεμιστές»
Αρτούρ Μπαγντασιάν:
Φυσικά στρατιωτικά. Όχι μόνο μπορούμε να υποστηρίξουμε αλλά θα εμπλακούμε άμεσα. Έχουμε μια ξεχωριστή συμφωνία με τη Ρωσία, η οποία εγγυάται την ασφάλεια των συνόρων μας. Στο έδαφος της Αρμενίας έχει αναπτυχθεί η 102η ρωσική στρατιωτική βάση. Νομίζω ότι  η παρουσία της είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την ενίσχυση της ασφάλειας. Εμείς με τη σειρά μας, είμαστε δεσμευμένοι.
Πρέπει να σας πω ότι οι Τούρκοι άρπαξαν τα εδάφη μας.
Μιλάμε για την επιστροφή  των ιθαγενών αρμενικών εδαφών.
Πόλεις όπως η Καρς και το Αστραχάν. 
Οι Τούρκοι μας άρπαξαν τα δυτικά εδάφη μέσω μια γενοκτονίας.
 Όπως κάνουν τώρα.
 Υπάρχει μια νέα γενοκτονία των Κούρδων.
 Στο Ντιγιαρμπακίρ (πρώην Tigranakert) επί μήνες πυροβολούν τα άρματα μάχης και το πυροβολικό των Τούρκων.
Το βλέπουμε αυτό, αλλά είμαστε σιωπηλοί. Είναι ένα ακόμη λόγος για να θυμόμαστε ότι στα ίδια εδάφη σφαγιάστηκαν ολόκληρες οικογένειες Αρμενίων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: