Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ : Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ...

«Η κυβέρνηση, μπροστά στη γενικευμένη αγροτική εξέγερση, πρέπει...
να αποσύρει άμεσα όλα τα αντιασφαλιστικά και φοροεξοντωτικά μέτρα σε βάρος των αγροτών, πράγμα που είναι προϋπόθεση για έναν ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες», δήλωσε από τη Νεμέα ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης.


«Η κυβέρνηση ή θα αποσύρει άμεσα τα αντιαγροτικά μέτρα ή αλλιώς θα αποσυρθεί η ίδια από το πρωτόγνωρο κύμα οργής και αγώνα των αγροτών της χώρας» προσέθεσε.

Συνοδευόμενος από τον Θανάση Πετράκο και στελέχη της ΛΑΕ του νομού Κορινθίας, ο κ. Λαφαζάνης συναντήθηκε με τη διοίκηση του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νεμέας, με ιδιώτες οινοπαραγωγούς και με αγρότες, κυρίως αμπελουργούς, της περιοχής και ενημερώθηκε για τα προβλήματα της οινοπαραγωγής και των αγροτών της περιοχής.

Σε αυτό το πλαίσιο, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως «με τον απαράδεκτο φόρο που πρόσφατα επέβαλε στο κρασί, λειτουργεί ως ''καταστροφέας'' της ελληνικής παραγωγής σε ένα προϊόν, που αν το στηρίξουμε, μπορεί να στηρίξει όλη την Ελλάδα».

«Η άμεση απόσυρση του φόρου στο κρασί είναι το ελάχιστο που οφείλει να κάνει εδώ και τώρα η κυβέρνηση, πριν είναι αργά για τον οινοπαραγωγικό ιστό της χώρας» υπογράμμισε.

Τέλος, εξέφρασε τη στήριξή του στον οινοποιητικό συνεταιρισμό της Νεμέας και τις δημιουργικές προσπάθειες του, υπογραμμίζοντας πως «στηρίζουμε γενικότερα με όλες μας τις δυνάμεις το ελληνικό κρασί, τις μεγάλες δυνατότητες του και τις μοναδικές ποικιλίες του, όπως το Αγιωργίτικο».
fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: