Πέμπτη, 28 Απριλίου 2016

Οι ΗΠΑ απαιτούν ενεργό συμμετοχή της Γερμανίας στην περικύκλωση της Ρωσίας


Οι ΗΠΑ απαιτούν ενεργό συμμετοχή της Γερμανίας στην περικύκλωση της Ρωσίας
Σύμφωνα με το έγκυρο γερμανικό έντυπο «Deutsche Wirtschaftsnachrichten» (Γερμανικές Οικονομικές Ειδήσεις) στην συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ με την Καγκελάριο της Γερμανίας στις 23 Απριλίου, ο Ομπάμα απαίτησε από την Μέρκελ την ενεργό συμμετοχή των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων (Bundeswehr) στην ανάπτυξη του ΝΑΤΟ στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας. Αυτή η στρατιωτική ανάπτυξη είναι αναγκαία, όπως εξήγησε ο Ομπάμα στην Μέρκελ, για να αντιμετωπισθεί η μεγάλη απειλή από την Ρωσία.

Οι ΗΠΑ αναμένουν από την Γερμανία να πάρει μέρος ενεργά στην στρατοπέδευση μεγάλων μονάδων με ισχυρή δύναμη πυρός στις Βαλτικές χώρες, στην Πολωνία και Ρουμανία. Η απαίτηση αυτή των ΗΠΑ συμπεριέλαβε στην συνάντηση που έγινε στο Ανόβερο στις 25 Απριλίου μεταξύ Ομπάμα, Μέρκελ, Κάμερον, Ολάντ και Ρέντσι και τις ένοπλες δυνάμεις της Βρετανίας, Γαλλίας και Ιταλίας.
Η υποτιθέμενη αμυντική συμμαχία του ΝΑΤΟ περικυκλώνει την Ρωσία με επιθετικές σε διάταξη μονάδες, δυνάμεις οι οποίες αναπτύσσονται στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, παρ’ όλο που ο Γκορμπατσόφ μετά την διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας είχε πάρει διαβεβαιώσεις από τις ΗΠΑ ότι η Ατλαντική Συμμαχία δεν θα επεκτείνονταν προς Ανατολάς στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και τα σύνορα της Ρωσίας.
Ο νέος Ψυχρός Πόλεμος παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις αφού νατοϊκές δυνάμεις παίρνουν θέσεις μάχης στα σύνορα της Ρωσίας με στόχο πιθανή εισβολή στο έδαφος της. Οι προετοιμασίες του ΝΑΤΟ είχαν ήδη ξεκινήσει με το πραξικόπημα στην Ουκρανία, το οποίο ακόμη και αμερικανικά think tanks χαρακτήρισαν ως «το πλέον κραυγαλέο πραξικόπημα στην ιστορία», και με την ανάπτυξη αμερικανικών αντιβαλλιστικών πυραύλων ABM (Antiballistic Missiles) στην Ανατολική Ευρώπη με το πρόσχημα της πυρηνικής απειλής από το Ιράν.
Αφού ο «ιρανικός πυρηνικός κίνδυνος» μετά την συμφωνία με τον Ιράν εξέλιπε, οι ΗΠΑ παρ’ όλα αυτά επιταχύνουν την ανάπτυξη των ABM σε χώρες του πρώην Συμφώνου της Βαρσοβίας. Ο μόνος λόγος που αναπτύσσονται αυτοί οι πύραυλοι είναι για να γίνει δυνατή μια αιφνιδιαστική πυρηνική επίθεση (first nuclear strike) εναντίον της Ρωσίας, μια επίθεση που θα περιλαμβάνει την απενεργοποίηση των πυρηνικών αντιποίνων του εχθρού.
Δυστυχώς τα ΜΜΕ καθοδηγούμενα από αμερικανοσιωνιστικά συμφέροντα δεν ασχολούνται και αποκρύπτουν από την κοινή γνώμη την απειλή μιας στρατιωτικής αντιπαράθεσης ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Όσο αυξάνεται η απειλή της αντιπαράθεσης, τόσο δύσκολη γίνεται η αποσόβηση αυτής.
Η απειλή αυτή αυξάνει δε γεωμετρικά όταν ο υποτιθέμενος απειλούμενος είναι στην πραγματικότητα ο επιτιθέμενος, όπως στην περίπτωση των ΗΠΑ και των πειθήνιων συμμάχων τους.
Γ. Λιναρδής


Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/oi-hpa-apaitoun-energo-summetochh-ths-germanias-sthn-perikuklwsh-ths-rwsias#ixzz4786qQxHO

Δεν υπάρχουν σχόλια: