Alexander The Great “beer”!!!!!!!!!!

Υπάρχουν μπύρες οι οποίες είναι γνωστές, εξαιτίας του ονόματος του ζυθοποιείου ή της παράδοσης των αιώνων που κρύβει μέσα της. Υπάρχουν μπύρες που κεντρίζουν το ενδιαφέρον εξαιτίας ενός διαφημιστικού κόλπου ή μιας στρατηγικής. Η παρακάτω μπύρας όμως ανήκει σε μια ξεχωριστή κατηγορία. Η μπύρα που φέρει το όνομα ενός μεγάλου στρατηλάτη των αρχαίων χρόνων, που μνημονεύεται και μελετάται αιώνες τώρα στα έδρανα και τα πεδία των μαχών, ενώ αποτελεί το πρότυπο για πολλούς κατακτητές που γνώρισε η ιστορία.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΗΣ


Ο Μέγας Αλέξανδρος είναι ο στρατηγός απ’ την Μακεδονία, που κατέκτησε όλο τον γνωστό κόσμο της εποχής τους, διευρύνοντας βέβαια τα γεωγραφικά πεδία πολλών, γεωγράφων και χαρτογράφων, φτάνοντας μέχρι την Ινδία, λίγο πριν συναντήσει άλλον έναν μεγάλο πολιτισμό της εποχής, τους Κινέζους. Το μεγαλείο και η οξυδέρκεια του, οι γνώσεις και οι επιλογές του τον έκαναν έναν μοναδικό χαρακτήρα. Χαρακτήρα τον οποίο θέλει να χαρίσει και η ο ζυθοποιός στην ομώνυμη μπύρα του.
Η Alexander The Great είναι μια μπύρα ελληνικής παραγωγής, τύπου Scotch Ale. Οι οπαδοί των θρύλων και των ιστορικών φημών θα μπορούσαν να συνδέσουν την επιλογή του εν λόγω τύπου μπύρας, με τις ιστορίες ότι οι Σκοτσέζοι είναι απόγονοι των Μακεδόνων, σύμφωνα με το Μακ (Mc) που έχουν στα ονόματα τους.
Η μπύρα μόλις σερβιριστεί στο ποτήρι της, δίνει έναν αφρό μέτριας διάρκειας, με αρκετές φυσαλίδες, κυρίως μικρές. Το χρώμα του είναι λευκό με ζαχαρί αποχρώσεις και είναι ελαφρώς κρεμώδης.
Αρωματικά η μπύρα, μας προσφέρει μια γλυκιά ωραία μυρωδιά. Παραπέμπει σε γλυκό του κουταλιού, κάτι ανάμεσα σε σταφύλι και νεράντζι. Στην μπύρα αναγνωρίζουμε και αρώματα καραμέλας και βουτύρου. Τα αρώματα που ανακαλύπτουμε θυμίζουν λίγο λικέρ φρούτων λίγο butter scotch.
Κοιτάζοντας την μπύρα στο ποτήρι παρατηρούμε κάποια υπολείμματα. Ίχνη από κάποιο υλικό της παραγωγής, αν και η μπύρα δεν είναι θολή, είναι διαφανής, οπότε σημαίνει ότι έχει φιλτραριστεί. Το χρώμα της μπύρας είναι πορτοκαλί, κεχριμπάρι. Το σώμα της είναι ελαφρύ, δίχως να φαίνεται το ανθρακικό.
Γευστικά η μπύρα, προσφέρει μια ελαφριά πικράδα στον καταναλωτή, ξηραίνει το στόμα και ταυτίζεται με τα αρωματικά χαρακτηριστικά. Βούτυρο και λίγη καραμέλαβύνη κριθαριού και μαγιά και ίσως κάποια εσπεριδοειδή όπως πορτοκάλι(ή το νεράντζι που αναφέραμε πιο πάνω) γίνονται αισθητά. Η μπύρα δεν έχει κάποια επίγευση. Αν αφήνει κάτι είναι ξηρότητα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι γευστικά θυμίζει, όπως και πριν butter scotch ή και κάποιο απλό ουίσκι, δίχως καπνιστά αρώματα ή βανίλιες. Εκτιμώντας τον αλκοολικό βαθμό θα λέγαμε ότι είναι μια κλασσική μπύρα μεταξύ 5,5% και6% abv, με την δεύτερη επιλογή να πέφτουμε διάνα.
Η Alexander The Great, παράγεται απ’ την Ζυθοποιία Zeos, στην Αργολίδα, για λογαριασμό της Unibräu. Κυκλοφορεί σε φιάλη των 330ml, ενώ είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα σημεία. Σίγουρα μπορείτε να την προμηθευτείτε από το BeerCorner στον Χολαργό.
http://beerbartender.gr/alexander-the-great/

Εννοείται ότι το ereunitiko συνιστά ανεπιφυλακτα τα ΑΠΑΡΑΜΙΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΡΕΧΟΥΝ! 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΣΗΜΑΚΗΣ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις