Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2016

Χωρίς επιπλοκές έως τώρα η συγκόλληση του χεριού της 28χρονης από την Πρέβεζα - Τι λένε οι γιατροί

Ένα ακόμη θαύμα πέτυχαν οι γιατροί της Ορθοπεδικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, συνεχίζοντας μία... παράδοση δεκαετιών που έχει δημιουργηθεί στα Γιάννενα κι αποδεικνύοντας, ότι σε εποχές δύσκολες, η Ορθοπεδική εξακολουθεί να πρωταγωνιστεί και να θέτει ακόμη πιο υψηλούς στόχους.Χωρίς επιπλοκές έως τώρα η συγκόλληση του χεριού της 28χρονης από την Πρέβεζα - Τι λένε οι γιατροίΠρόκειται για την περίπτωση της 28χρονης κοπέλας από την Πρέβεζα που ακρωτηριάστηκε σε τροχαίο ατύχημα στην εθνική οδό όταν το όχημά της ανατράπηκε στο ύψος του Μονολιθίου. Στην Ορθοπεδική Κλινική πραγματοποιήθηκε η συγκόλληση του χεριού και μέχρι τώρα εξελίσσεται ομαλά και χωρίς επιπλοκές. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο επικεφαλής της ομάδας μικροχειρουργικής, η επέμβαση για την συγκόλληση του χεριού, που είχε ακρωτηριαστεί κοντά στον αγκώνα, διήρκησε οκτώ ώρες.

Η ιδιαιτερότητα ήταν ότι η κοπέλα ήταν πολυτραυματίας, με κατάγματα δηλαδή και σε άλλα σημεία του σώματός της, ενώ είχε μεγάλη απώλεια αίματος. Η επέμβαση συγκόλλησης ξεκίνησε στις οκτώμισι το βράδυ και τα μεσάνυχτα οι γιατροί είχαν καταφέρει να επαναγγειώσουν το χέρι. Στις τέσσερις τα ξημερώματα η επέμβαση είχε ολοκληρωθεί. Η 28χρονη βρίσκεται στη ΜΕΘ, χωρίς μέχρι τώρα να παρουσιάζονται επιπλοκές, και οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της. «Αν δεν υπάρξουν επιπλοκές θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.
Βέβαια θα ακολουθήσουν νέες επεμβάσεις για τα άλλα κατάγματα καθώς και επεμβάσεις για την αποκατάσταση των νεύρων του χεριού, που λόγω της βαρύτητας του τραύματος δεν μπορούσαν να γίνουν σε πρώτο χρόνο», σημείωσε ο κ. Βεκρής. Ο κ. Βεκρής, κατέληξε σημειώνοντας ότι τέτοιοι τραυματισμοί είναι οι πιο δύσκολοι για να αντιμετωπιστούν και υπογράμμισε ότι παρά τις ομοιότητες που μπορεί να παρουσιάζουν διάφορα περιστατικά, ο κάθε ασθενής αντιμετωπίζεται εξατομικευμένα.
Η Ορθοπεδική Κλινική του του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων είναι από τις λίγες σε δημόσιο νοσοκομείο που καλύπτει όλο το φάσμα των επεμβάσεων και παραμένει σημείο αναφοράς για ολόκληρη τη χώρα. Όπως ανέφερε στη διάρκεια δηλώσεων ο Διευθυντής της Ορθοπεδικής Αναστάσιος Κορομπίλιας, η Κλινική είναι σε θέση να αντιμετωπίζει πολύ βαριά περιστατικά διαθέτοντας μία ομάδα εξειδικευμένη, εκπαίδευση στο εξωτερικό και με μεγάλη εμπειρία. «Η Ορθοπεδική Ιωαννίνων είναι μία κλινική με πολύ μεγάλη παράδοση στη χειρουργική τραύματος και στη μικροχειρουργική, μία παράδοση που ξεπερνά τα σαράντα χρόνια κι αυτή τη στιγμή είναι από τα λίγα διαπιστευμένα κέντρα στην Ευρώπη», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι το μέλλον αποτελεί μία πρόκληση για όλους, καθώς ο πήχης έχει μπει ψηλά.
«Θα γίνουν πράγματα που θα δικαιώσουν τους δασκάλους μας και την φήμη της Κλινικής και θα αποτελέσουν πόλο έλξης για νέους γιατρούς», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κορομπίλιας. Η Κλινική είναι πλήρως στελεχωμένη, με ιατρικό επιτελείο που καλύπτει όλο το φάσμα της σύγχρονης ορθοπεδικής, με ειδικευόμενους σε όλες τις θέσεις και με όλα τα προσόντα και το δυναμικό για να ανταπεξέλθει σε βαριά περιστατικά.

Πηγή: tro-ma-ikokt.blogspot.gr/ |  Tο διαβάσαμε εδώ
- See more at: http://www.ingossip.gr/paraxena/518917-choris-epiplokes-eos-tora-e-sygkollese-toy-cherioy-tes-28chrones-apo-ten-prebeza-ti-lene-oi-giatroi?ref=yfp#sthash.vMSKz5pi.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: