Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΚΡΗΤΙΚΑΡΟ! 6 ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΑΝΚΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ ΓΙΑ ΠΙΛΑΦΙΑ!

ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΠΙΚΑΚΗΣ: Ο ΗΡΩΑΣ ΚΟΜΑΝΤΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΕΞΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΑΝΚ!!! ΔΟΥΛΕΥΕ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΕ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΤΡΟΧΑΙΟ...
Ένας από τους Έλληνες καταδρομείς που πολέμησαν στην Κύπρο ήταν ο Μανώλης Μπικάκης. Ο νεαρός Κρητικός πρασινοσκούφης, μαζί με άλλους καταδρομείς, είχε αναλάβει την υπεράσπιστη της περιοχής «αριστερά της αντιπροσωπείας της Ford», καθώς οι τουρκικές δυνάμεις προωθούνταν στα προάστια της Λευκωσίας. Η μονάδα του ήρθε αντιμέτωπη με έξι τουρκικά άρματα μάχης Μ48Α2 και ένα τάγμα πεζικού. Ο Μπικάκης σε κάποια στιγμή αποκόπηκε- ωστόσο είχε ακόμα πυρομαχικά και το ΠΑΟ του (πυροβόλο άνευ οπισθοδρομήσεως). Όταν ο -αποκομμένος- Μπικάκης «τελείωσε» με την τουρκική δύναμη, τα έξι τουρκικά άρματα μάχης είχαν καταστραφεί και οι Τούρκοι πεζικάριοι υποχωρούσαν, έχοντας υποστεί άγνωστο αριθμό απωλειών. Ο Μπικάκης παρέμεινε στην περιοχή 4 ημέρες, πολεμώντας με ένα πολυβόλο που βρήκε.

Ο καταδρομέας Μπικάκης δεν έλαβε χρηματική ανταμοιβή, βραβείο, έπαινο, εύφημο μνεία ή κάτι ανάλογο. Επέστρεψε στην Ελλάδα και δούλεψε σαν οικοδόμος. Σκοτώθηκε σε τροχαίο το 1994. Τιμήθηκε μετά θάνατον από την Λέσχη Καταδρομέων Ημαθίας με ειδική πλακέτα που απεστάλη στους γονείς του στην Κρήτη.

STOXOS.GR
Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...