Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ: ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε τις τελευταίεςδεκαετίες συνηθίσει τον δικηγόρο σε ρόλο χαφιέ και πράκτορα της κυβέρνησης αλλά σε ρόλο απέναντι στην εξουσία, πολλές φορές τελευταίο καταφύγιο κάθε αδικούμενου. Μετά λοιπόν την περίεργη έως και προβοκατόρικη παρουσία διάφορων παρουσιαζόμενων ως Τούρκων δικηγόρων στην δίκη των 8 Τούρκων αξιωματικών στην Αλεξανδρούπολη έτσι όπως παρουσιάστηκε από τα τοπικά ΜΜΕ, το RodopiNews.gr ζήτησε την γνώμη του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης για το γεγονός.

Μιλώντας με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Ιωάννη Ζαμπούκη ζητήσαμε να μάθουμε τον ρόλο του Συλλόγου σε ότι αφορά στην παρουσία των Τούρκων δικηγόρων στην δίκη αυτή αλλά και την επίσημη γνώμη των δικηγόρων της Αλεξανδρούπολης σχετικά με την γενικότερη συμπεριφορά των συναδέλφων τους από την Ανδριανούπολη. Να υπενθυμίσουμε ότι οι Τούρκοι δικηγόροι με επικεφαλής τον παρουσιαζόμενο ως Ραμαζάν Αριτούρκ παρουσιάστηκαν και λειτούργησαν ανοιχτά, όπως αναφέρουν και οι μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, σε ρόλο πράκτορα – χαφιέ της κυβέρνησής τους, κάποιος από την ομάδα αυτή επιτέθηκε μέσα στην αίθουσα της δίκης ως κοινός τραμπούκος στους 8 κατηγορουμένους και απομακρύνθηκε από την Αστυνομία ενώ η όλη τους εκεί παρουσία ήταν πέρα για πέρα εκτός νομίμων διαδικασιών.
Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης μας ανέφερε την δυσαρέσκεια των δικηγόρων της πόλης σχετικά με αυτές τις ενέργειες των παρουσιαζόμενων ως Τούρκων δικηγόρων, δηλώνοντας πως τα όσα συνέβησαν εκ μέρους τους σε αυτή την δίκη ήταν απαράδεκτα και προκλητικά. “Δεν είχαμε ως Δικηγορικός Σύλλογος καμία επίσημη ενημέρωση, όπως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, ούτε κάποιο διαβιβαστικό ή αίτημα για φιλοξενία από τον αρμόδιο Δικηγορικό Σύλλογο της Τουρκίας για την παρουσία Τούρκων συναδέλφων στην δίκη των 8 στην Αλεξανδρούπολη. Δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε καν αν αυτοί οι άνθρωποι ήταν όντως δικηγόροι ή αν αυτή ήταν η αληθινή τους ταυτότητα. Οταν κατέφθασαν, χωρίς να ενημερώσουν κανέναν για την παρουσία τους απλά παρουσιάστηκαν με αυτά τα ονόματα και με αυτή την ιδιότητα. Παρόλο που δεν είχαμε καμία υποχρέωση να το κάνουμε, τους παραχωρήσαμε χώρο στο γραφείο του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης για μία σύντομη ανάπαυση και εργασία στην βιβλιοθήκη, εφόσον πρώτα τους εξηγήσαμε πως δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε μεροληπτικά εις βάρος άλλων συναδέλφων από την Ελλάδα και άλλες χώρες οι οποίοι επισήμως ενημέρωσαν για την παρουσία τους. Οι ίδιοι ευγενικά το δέχτηκαν και κατευθύνθηκαν προς την αίθουσα της δίκης.”
Οπως ο κος Ιωάννης Ζαμπούκης ανέφερε εκτός από την προκλητική στάση τους υπήρχε και θέμα νομικό σχετικά με την παρουσία τους εντός της αίθουσας του Δικαστηρίου: “Η νομική τους παρέμβαση ήταν παντελώς ανυπόστατη και αυθαίρετη, οι ίδιοι δεν είχαν μαζί τους καμία επιστολή ή εξουσιοδότηση για το ποιον ή τι εκπροσωπούσαν. Σωστά το Δικαστήριο δεν δέχθηκε το αίτημά τους. Η δίκη αφορούσε αποκλειστικά και μόνο σε αδικήματα που διαπράχθηκαν εντός της Ελλάδας και οι μόνοι εμπλεκόμενοι ήταν η Ελληνική Πολιτεία και οι κατηγορούμενοι. Ενώ οι Τούρκοι συνάδελφοι το γνώριζαν αυτό, πως δηλαδή κανένα ρόλο δεν είχαν δικαίωμα να διεκδικήσουν στην όλη διαδικασία, παρόλα αυτά και με μοναδικό ίσως σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων προς δική τους εσωτερική κατανάλωση, παρουσιάστηκαν αφενός στις κάμερες των ΜΜΕ πραγματοποιώντας αμφιλεγόμενες δηλώσεις γνωρίζοντας πως δεν εκπροσωπούσαν κανέναν, αφετέρου δε το ίδιο προκλητικοί ήταν και εντός της αίθουσας όπου εν γνώση τους πως αυτό που ζητούν είναι νομικά ανυπόστατο επιχείρησαν να έχουν ρόλο στην δικαστική διαδικασία. Δεν είχαν κανένα έννομο συμφέρον στην συγκεκριμένη δίκη, είναι σαν να περάσουν τα σύνορα στην Τουρκία Ελληνες πολίτες και να πάνε κάποιοι άλλοι Ελληνες να τους κατηγορήσουν στα τουρκικά δικαστήρια, αυτό είναι παντελώς ανυπόστατο και αυθαίρετο.”
Ωστόσο ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης αναφέρθηκε πολύ σωστά και στον ρόλο των ελληνικών και όχι μόνο ΜΜΕ τα οποία έδωσαν δυσανάλογη έκταση στο θέμα: “Δυστυχώς πολλές φορές οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν ένα δικαστικό ρεπορτάζ προσφέρουν χρόνο και έκταση στα ρεπορτάζ τους σε άτομα και καταστάσεις που ουδεμία σχέση έχουν με την δίκη. Ετσι συνέβη και σε αυτή την περίπτωση που προβλήθηκε, κακώς κατά την γνώμη μου, τόσο πολύ η παρουσία κάποιων εξωθεσμικών στην όλη διαδικασία οι οποίοι, όπως φάνηκε από τα γεγονότα, βρέθηκαν στον χώρο ακριβώς για να εκμεταλλευτούν την πολυφωνία βάσει της οποίας λειτουργούν τα ΜΜΕ στην χώρα μας και να παραπλανήσουν το κοινό, στοχεύοντας μόνο στην δημιουργία εντυπώσεων εντός της χώρας τους.”
Οι δραστηριότητες των Τούρκων δικηγόρων στα δικαστήρια της Αλεξανδρούπολης, όπως καταγράφηκαν από τα τοπικά ΜΜΕ:
Τουρκική πρόκληση μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου στην Αλεξανδρούπολη
http://www.alexpoli.gr/tourkiki-proklisi-mesa-stin-ethousa-tou-dikastiriou-stin-alexandrou/
Έξι Τούρκοι δικηγόροι θέλησαν να παραστούν ως αυτόκλητοι μάρτυρες κατηγορίας για τους «οκτώ»
http://www.alexpoli.gr/exi-tourki-dikigori-thelisan-na-parastoun-os-aftokliti-martyres-katigorias-gia-tous-okto/
Αυτός είναι ο Τούρκος δικηγόρος που έβρισε κρατούμενους στα δικαστήρια
http://www.gatzoli.gr/2016/07/21/αυτός-είναι-ο-τούρκος-δικηγόρος-που-έβ/

http://rodopinews.gr/47108?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+rodopinews+%28RodopiNews.gr%29
Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...