Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016

Αποθέωση Μίκη στο Αττικό Άλσος

Το κατάμεστο από κόσμο θέατρο του Αττικού Άλσους υποδέχτηκε την Δευτέρα τον Μίκη Θεοδωράκη, στην έναρξη του φεστιβάλ του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) με τη μουσική παράσταση, «Γράμματα από τη Γερμανία».

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων, Χρήστος Τεντόμας, απονέμοντας τιμητική πλακέτα στο Μίκη Θεοδωράκη, εξήρε το έργο του Έλληνα μουσικοσυνθέτη επισημαίνοντας, τη μακρά και καθοριστική πορεία του στη μουσική σκηνή της Ελλάδας.Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και η Αφροδίτη Μάνου, μαζί με τον Γιώργο Μεράντζα, τη Σοφία Παπάζογλου και τον Βασίλη Κορακάκη ερμήνευσαν τραγούδια για τη μετανάστευση και την προσφυγιά, όπου με προβολές ταινιών και άλλων ντοκουμέντων της εποχής ταξίδεψαν το κοινό πίσω στο χρόνο, στη δεκαετία του ΄60.

Εφέτος το καλοκαίρι συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από την πρώτη παρουσίαση της γνωστής σειράς τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη «Γράμματα από τη Γερμανία», σε ποίηση Φώντα Λάδη, που ξάφνιασαν στην εποχή τους με την απλότητα, την αμεσότητα και το έντονο θεατρικό και σατιρικό τους ύφος.


Στην εναρκτήρια συναυλία του φεστιβάλ στο θέατρο του Αττικού Άλσους, ο ΟΠΑΝΔΑ συνεργάστηκε με το "Όλοι Μαζί Μπορούμε" και αντί εισιτήριου, ο κάθε πολίτης κατά την είσοδό του στο θέατρο προσέφερε τρόφιμα, τα οποία θα δοθούν στο "Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων" για τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Το «Φεστιβάλ στο Θέατρο του Αττικού Άλσους» πραγματοποιείται με την υποστήριξη του κεντρικού τομέα Αθηνών της περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016» και συνεχίζεται έως τις 25 Ιουλίου και από 22 Αυγούστου έως 18 Σεπτεμβρίου. Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο συνεχίζεται έως τις 29 Σεπτεμβρίου το «Φεστιβάλ στις Γειτονιές της Αθήνας», ενώ ξεκινάει την Τρίτη 19 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου το «Φεστιβάλ στο Θέατρο Κολωνού».

Η είσοδος στο μεγαλύτερο μέρος των εκδηλώσεων είναι ελεύθερη, ενώ σε κάποιες παραγωγές υπάρχει συμβολικό εισιτήριο.
ΝΟΟΖ

Δεν υπάρχουν σχόλια: