ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ
ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΑΣ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΟΥΝ ........ΧΑΡΙΤΩΜΕΝΑ!

__________Είναι "ηλίου φαεινότερο", ότι με τις ενέργειές μας, κυρίως με την πέννα μας, πολλοί ενοχλούνται! Και τότε ασχολούνται μαζί μας, για να εύρουν τρόπο να μας ευτελίσουν, να μας πληγώσουν, να μας εκδικηθούν! Ας είναι καλά! Οι κακοί άνθρωποι αυτοπληγώνονται από τήν κακία τους και οι μοχθηροί από την μοχθηρία τους! Δεν χρειάζονται άλλη τιμωρία! Διότι απλούστατα, όταν χάνεις τον ύπνο σου, προκειμένου να βρεις τρόπους για να πληγώσεις τον συνάνθρωπό σου, τότε αυτοτιμωρείσαι και αυτοκαταστρέφεσαι! Χάνεις την ηρεμία σου, την υγεία σου, κυρίως όμως χάνεις την ψυχή σου! 
___________Τον τελευταίο καιρό βρεθήκαμε και πάλι στο στόχαστρο όχι μόνον πολιτικών ή κοσμικών προσώπων, αλλά ακόμη και  κληρικών αδελφών μας. Όλους αυτούς τους συγχωρούμε από καρδίας! 
___________Ένα από τα τερατώδη ψέμματα, που είδαν το φώς της δημοσιότητος κατά το παρελθόν, μόνο και μόνο για να μας πληγώσουν, ήταν η "είδηση" ότι το όνομά μας περιλαμβάνεται στη ....λίστα Λαγκράντ! 
          Σήμερα θα αναφερθούμε σε ένα άλλο περιστατικό. Στην ιστοσελίδα
“protothema.gr/Greece/article/594553/fotia-stin-katoikia..”
στις 13 Ιουλίου δημοσιεύθηκε το περιστατικό της παρ’ ολίγον πυρκαϊάς στο Επισκοπείο μας. Η δημοσιοποίηση του γεγονότος έδωσε την ευκαιρία σε  μερικούς να γράψουν τα σχόλια και τα σχολιανά τους. Μερικοί όμως υπερέβησαν κάθε όριο. Να π.χ. δύο από αυτά τα απολύτως απαράδεκτα:
 «Άλλη φορά να μη οράς τσόντες εις τον υπολογιστή σου, αθεόφοβε».
 «Κάποιος να ψάξει στο κομπιούτερ για να δει τα έργα του διαβόλου… Δεν ντρεπόσαστε, καραγκιόζηδες.»
          Σ’ αυτά τα ανθρωπάκια, θα θέλαμε σήμερα να δώσουμε μια απάντηση. Έτσι, λοιπόν, ας μη ξεχνάμε, ότι οι αρουραίοι είναι καταδικασμένοι να ζουν μέσα στο βούρκο των οχετών! Δεν μπορούν να κατανοήσουν, δεν μπορούν να φαντασθούν, ότι υπάρχουν και τα πτηνά, τα οποία απολαμβάνουν τον καθαρό αέρα! ¨Ότι υπάρχουν και οι αετοί, οι οποίοι κατοικούν μόνιμα στις κορυφές!
Όπως, λοιπόν, υπάρχουν οι αρουραίοι, έτσι υπάρχουν και οι άνθρωποι-αρουραίοι! Ζουν μόνιμα στην λάσπη, στον κοινωνικό οχετό, στον βούρκο! Γι’ αυτό ακριβώς και δεν μπορούν να κατανοήσουν, ότι το κομπιούτερ δεν είναι μόνο για να βλέπεις «τσόντες», αλλά κυρίως και προεχόντως είναι ένα εργαλείο για μάθηση, για συγγραφή, για επικοινωνία, για αλληλογραφία, ακόμη και για μάχες πνευματικές! Δεν είναι μόνο για την χυδαιότητα και τις «τσόντες», όπως φαντάσθηκαν!
________Στα πνευματικά μας παιδιά, που θλίβονται για την αδικία, που μας γίνεται, τα παρακαλούμε να μη δίδουν σημασία σε τέτοιες και παρόμοιες κακοήθειες! Έχουμε περάσει πολύ χειρότερα στην πορεία της επισκοπικής μας πορείας! Κατά την πρώτη δεκαετία της διακονίας μας εδώ στον μαρτυρικό αυτό τόπο ακούσαμε πάρα πολλές κατηγορίες, οι οποίες όμως -με την βοήθεια του Κυρίου μας- έπεφταν  στο κενό. Οι Δικαστικές Αρχές ασχολούνταν μαζί μας συνεχώς, έπειτα από ανώνυμες καταγγελίες!
Να μια απ’ αυτές, την είχε «κατασκευάσει» εκδότης Καλαβρυτινής Εφημερίδος. Ήταν η εποχή, που προσπαθούσαμε να περισώσουμε ιερές εικόνες και άλλα ιερά κειμήλια, τα οποία τελικώς και διασφαλίσαμε, δημιουργώντας το Εκκλησιαστικό Μουσείο εδώ στο Αίγιο. Ο αθεόφοβος και συγχωρεμένος τώρα πια εκδότης των Καλαβρύτων  είχε γράψει,  ότι συλλέγουμε τις ιερές εικόνες και τις πουλάμε στην Αγγλία και την Ελβετία! Είχαν γίνει ανακρίσεις, θόρυβος κλπ. Αλλά, ας μη λησμονούμε, ότι «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται»! 
Κάποια φορά, όπως εκ των υστέρων όλως εμπιστευτικώς μας πληροφόρησε παράγων του Ferry Boat, που ταξιδεύαμε με το αυτοκίνητο και με το Ferry Boat από Πάτρα για την Angona, έπειτα από "εντολή" των Μυστικών Υπηρεσιών, εν αγνοία μας βέβαια, έγινε εν πλώ εξονυχιστικός έλεγχος στο αυτοκίνητό μας, για να εύρουν τις ......"εικόνες", που μεταφέραμε προς .......πώληση στο Εξωτερικό! Και φυσικά ήταν "άνθρακες" ο θησαυρός!
Ο καιρός τρέχει!  Τα πράγματα αλλάζουν! Αύριο, δυστυχώς δε με την ανοχή  της Δημοτικής Αρχής, θα λάβη χώραν μια ακόμη ιεροσυλία εις βάρος μας εδώ στο Αίγιο. Κάποιοι άθεοι, αριστεροί, χυδαιολόγοι και γι΄αυτό και άνοστοι ηθοποιοί, ως λέγεται, θα πιάσουν το όνομά μας στο λερωμένο από την χυδαιολογία στόμα τους και θα προσπαθήσουν να μας λερώσουν! Για μια ακόμη φορά θα μας χλευάσουν! Δικαίωμά τους!  Η Κοινωνία θα τους κρίνη! Εμείς θα τους θυμίσουμε την παροιμία: «……στον τοίχο  δεν κολλάνε!».  Επικίνδυνο θα ήταν τέτοιας ποιότητος άνθρωπο να σε επαινούν και να σε εκθειάζουν! Αντιθέτως, όταν σε ψέγουν, τότε σε  ανεβάζουν! Χωρίς να το αντιλαμβάνωνται, ομολογούν, ότι δεν είσαι δικός τουςΔεν ανήκεις στη δική τους συνομοταξία!  Τελικά αυτό είναι ΕΠΑΙΝΟΣ!
   Απευθύνομαι, λοιπόν, σε σας, αγαπητά μου Παιδιά, που θλίβεσθε για την κατά καιρούς επιχειρούμενη κακοποίησή μου, και σας παρακαλώ: μη λυπάστε! Είναι τιμή και ευλογία να πάσχουμε για τον Κύριό μας. Θυμηθείτε, παρακαλώ, τα λόγια του Κυρίου μας: "Μακάριοί εστέ όταν ονειδίσωσιν υμάς οι άνθρωποι και διώξωσι και είπωσι παν πονηρόν ρήμα καθ΄ υμών ψευδόμενοι ένεκεν εμού..." (Ματθ. ε΄11). Ο δε άγιος Απ. Παύλος, απευθυνόμενος πρoς τους Φιλιππησίους, λέγει, ότι το να πάσχουμε για το όνομα του Κυρίου μας είναι δώρο του Ουρανού!  "Ημίν εχαρίσθη το υπέρ Χριστού, ου μόνον το εις Αυτόν πιστεύειν, αλλά και το υπέρ Αυτού πάσχειν" (Φιλιπ. 1, 29). Επομένως μόνο χαρά μπορούμε να νοιώθουμε, όταν αδίκως μας κατηγορούν οι άνθρωποι του σκότους και της κακίας!  Όταν οι αρουραίοι βρυχώνται!
          Σαν συνέχεια στην ανάρτησή μας για την θαυμαστή διάσωση του Επισκοπείου μας από βέβαιη πυρκαϊά, σήμερα σας παραθέτουμε  μια διήγηση για τα τερτίπια του Διαβόλου, ο οποίος με πολλούς τρόπους μας πειράζει την καθημερινή μας ζωή! Γι’ αυτό άλλωστε έχει και το όνομα: ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ. Επομένως σας παρακαλώ, ευκαίρως-ακαίρως να επαναλαμβάνουμε τα λόγια της προσευχής «Πάτερ ημών»:  
«Κύριε, μη εισενέγκης ημάς εις πειρασμόν, αλλά ρύσε ημάς από του Πονηρού!».
+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ


Αίγιον, 18 Ιουλίου 2016


**************************

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

(Πηγή: www.kivotoshelp.gr/index.php/apories/467-ena-fovero-peristatiko)


serverSEISMOS

Κι΄ όμως δέν ήταν σεισμός !

Βρήκα μέσα από το facebook το δικό σας site και είδα να έχετε και γράμματα σχετικά με την μαγεία. Είχα μια σχετική συζήτηση με κάποιον φίλο πού μού είπε απίθανα πράγματα για το θέμα αυτό. Κι΄ εδώ θάθελα την γνώμη σας, να δώ αν πράγματι μπορεί να συμβαίνουν αυτά, ή μού έλεγε παραμύθια... Αυτός, είναι πιστός Χριστιανός, με τις προσευχές του και τις Εκκλησίες του, εγώ όμως όχι και τόσο. Την εποχή για την οποία μού μιλούσε δούλευε σαν μηχανικός Πληροφορικής σέ μια μεγάλη Εταιρεία Διαδικτύου μέσα σε μία αίθουσα με δεκάδες servers. Μετά τις νυκτερινές δοκιμές και ελέγχους των μηχανημάτων συνήθως κοιμόταν, κι΄ έτσι έκανε κι΄ εκείνο το βράδυ. Πρίν κοιμηθεί όμως, είχε μια « ιερή συνήθεια» όπως μού έλεγε χαμογελώντας. Έριχνε λίγο αγιασμό στην αίθουσα των μηχανημάτων και στον πάγκο εργαστηρίου πού πάνω του κοιμότανε. Ακούστε τώρα τι μού έλεγε ότι έπαθε:

«Κατά τις 3 η ώρα μετά τά μεσάνυκτα ξύπνησα, αισθανόμενος σαν μέσα σε όνειρο, ή μεταξύ ύπνου και ξύπνιου ότι κάποιο άγνωστο πρόσωπο, κάποιο όν, δεν μπόρεσα ακριβώς να καταλάβω, ήταν όρθιο και σκυμμένο επάνω μου και με παρακολουθούσε όπως κοιμόμουνα !
Φοβήθηκα και πετάχτηκα επάνω, κάνοντας τον σταυρό μου και λέγοντας το «Πάτερ Ημών» , το «Πιστεύω είς έναν Θεό» καί άλλα παρόμοια, και κυρίως το «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησόν με» και «Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς» πού λένε και στο Άγιο Όρος. Τι ήταν αυτό το πλάσμα πού έσπειρε τόσο φόβο και τι ήθελε εκεί μέσα, δεν μπόρεσα να καταλάβω. Πάντως όχι για καλό… Και καλά ως εδώ, γιατί τις επόμενες μέρες είχαμε μια άλλη φοβερή συνέχεια…
Μετά από 4 περίπου μέρες πού είχα πάλι νυκτερινή βάρδια και φοβούμενος μη πάθω πάλι τα ίδια, έσταξα λίγο λάδι Ευχελαίου ( απ΄ αυτό δηλαδή πού είναι διαβασμένο από Ορθόδοξο ιερέα με ανάγνωση 7 Ευαγγελίων ), πάνω σε μια μπατονέτα και σταύρωσα τις πόρτες και τα κασώματα της τζαμαρίας επιτήρησης του Room server σκεπτόμενος ότι το λάδι ευχελαίου έχει μεγαλύτερη αγιαστική και αποτρεπτική δύναμη από τον απλό αγιασμό…


Έπεσα λοιπόν πάλι να κοιμηθώ, αλλά στις 2 μετά τα μεσάνυκτα ξύπνησα και πετάχτηκα όρθιος από μία φοβερή βουή ! Μέσα στο κτίριο τώρα. Να κτυπάνε τζαμαρίες, να κροταλίζουν οί μεγάλοι κάθετοι δοκοί στήριξης περιφερειακά του κτιρίου «κρά…κρά…κρά…» πού έλεγες τώρα θα πέσει, να τρέμει ολόκληρο το μπετόν στο ταβάνι, και να κροταλίζουν επίσης οί τζαμαρίες του Room server…Ήταν ένα φοβερό πανδαιμόνιο σαν να γινόταν σεισμός τουλάχιστον 7 Ρίχτερ !
Εγώ φώναζα «Χριστέ μου, σώσε με…», «Παναγία μου, γλίτωσέ με…». Πέρασαν κάπου 15 λεπτά μέσα σ΄ αυτή την οχλαγωγία και στο τέλος όλα σταμάτησαν. Έφυγαν …
Θέλοντας όμως να διαπιστώσω τι ακριβώς συνέβη, και μήπως ήταν και κανένας σεισμός, κοίταξα στις απέναντι πολυκατοικίες. Παντού ησυχία, ουδείς έξω όπως άλλες φορές όταν γινόταν σεισμός πού γέμιζαν τα μπαλκόνια !
Και ακόμη οί πόρτες των μηχανημάτων πού πάντα άνοιγαν μόνες τους όταν γινόταν και μικρότερος ακόμη σεισμός, τώρα παρέμεναν ερμητικά κλειστές! Άσε πού την άλλη μέρα όπως διάβασα στις εφημερίδες αλλά και όπως ρώτησα κάτοικο της διπλανής γωνίας ουδείς σεισμός είχε σημειωθεί στην περιοχή μου. Δεν ήταν λοιπόν σεισμός !
Ήταν προφανώς μια απόπειρα εισβολής δαιμονικών δυνάμεων μέσα στην αίθουσα, πού αν έμπαιναν μέσα τότε…».
Αυτά περίπου μού έλεγε ο φίλος μου. Τά θεωρείτε πιθανά να συμβαίνουν αυτά, τώρα στην εποχή μας, ή μήπως είναι παραμύθια της Χαλιμάς ;
Νέαρχος, Θεσσαλονίκη

ΠΗΓΗ: http://www.kivotoshelp.gr/ΑΣ ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

_____Κορυφαίο περιστατικό της κακοπoιιήσεώς μας πρό τινων ετών ήταν το παράκάτω: 

ΤΟ ΚΡΥΦΌ ΠΑΡΕΛΘΌΝ ΤΟΥ ΑΜΒΡΌΣΙΟΥ:

 

 ΉΤΑΝ ΜΟΝΑΧΌΣ-ΠΟΛΕΜΙΣΤΉΣ ΣΑΟΛΊΝ!

Πηγή: ΜΟΥΦΑΝΕΤ 24 Μαΐου 2013 Νίκος Ζαχαριάδης 

Μέλος μιας μυστικής αδελφότητας, που κατείχε τα υπέρτατα μυστικά του Κουνγκ-Φου, έχει υπάρξει ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, ο οποίος πριν ξεκινήσει μια νέα ζωή ως κληρικός, ήταν γνωστός στον χώρο των πολεμικών τεχνών, ως «Master Spai-Pei»
  

Η σπάνια εικόνα-ντοκουμέντο του Αμβρόσιου Καλαβρύτων, από την εποχή που δίδασκε πολεμικές Τέχνες για ελάχιστους προνομιούχους που ήταν πρόθυμοι να ταπεινωθούν μπροστά στον «Μεγάλο Δάσκαλο με το λευκό φρύδι». Προφανώς αυτή η εικόνα ενέπνευσε και τον Κουέντιν Ταραντίνο.
Σπάνια εμπειρία στον θρησκευτικό πόλεμο και ειδικά στο στυλ μάχης «Αναγεννώμενος Φοίνικας», έχει ο γνωστός Μητροπολίτης που, εκτός των άλλων, όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, έχει εμπνεύσει και τον γνωστό σκηνοθέτη Κουέντιν Ταραντίνο να βασίσει επάνω του τον γνωστό ήρωα από το Kill Bill.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως προεξέχον μέλος της «Φατρίας του Λευκού Φρυδιού», ο Aμβρόσιος ήταν γνωστός για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του: Αντιπαθούσε τους γυμνιστές, τους πιστούς άλλων θρησκειών, τους Γιαπωνέζους, τους Αιγυπτίους και γενικά όσους του αντιμιλούσαν. Γι’ αυτό και συμπεριφέρονταν με πρωτοφανή σκληρότητα στους μαθητές του, τους οποίους ταπείνωνε και χτυπούσε. Πολλές από αυτές τις συνήθειες, μάλιστα, τον συνόδευσαν και στη νέα του ποιμαντική καριέρα, απέναντι σε βουλευτές και άλλα θεσμικά πρόσωπα.
Όπως λένε αυτοί που ξέρουν, ο Αμβρόσιος ήταν από τους ελάχιστους που γνώριζαν το περίφημο «Θανατηφόρο χτύπημα της «Δεκαπεντάλεπτης καμπάνας»! Μια πολεμική τεχνική που οδηγούσε τον αντίπαλο σε βέβαιη συνθηκολόγηση, καθώς τον ανάγκαζε να παγώσει τα «λάθος» νομοσχέδια, σπάζοντάς του τα νεύρα.

Το «Θανατηφόρο χτύπημα της Δεκαπεντάλεπτης Καμπάνας», σπάνια διδάσκεται, καθώς αποτελεί ένα από τα επτασφράγιστα μυστικά των πολεμικών τεχνών, που μόνο ελάχιστοι έχουν το προνόμιο να γνωρίζουν. Λένε ότι πρόκειται για μια μαρτυρική δοκιμασία, όπου ο αντίπαλος χτυπάει τις καμπάνες κάθε 15 λεπτά, μέχρι εξολοθρευτούν οι αντιστάσεις του αντιπάλου και να γίνει το δικό του.
 
 

 Κι' εγώ απαντώ: 

Χα! Χα! Χα! Χα! Χα! Χα! Χα! Χα! Χα! 

+ O K & Αι. A.

http://mkka.blogspot.gr/2016/07/blog-post_19.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις