Τετάρτη, 20 Ιουλίου 2016

Ο πρέσβης της Τουρκίας, Κερίμ Ουράς, σκληρός κεμαλιστής και υποστηρικτής των πραξικοπηματιών, έχει το θράσος να κατηγορεί την Ελλάδα


Ειδικού συνεργάτη
Ο τίτλος θα μπορούσε να είναι «Μάθανε ότι…υποχωρούμε, πλακώσανε κι οι Τούρκοι», αν δεν προκαλούσε αγανάκτηση και οργή η νέα πρόκληση. Αυτή τη φορά προήλθε από τον αναιδέστατο Πρέσβη της Τουρκίας στην Ελλάδα, Κερίμ Ουράς.
Σε έκτακτη συνέντευξη που του παρήγγειλαν να στήσει, ο Τούρκος Πρέσβης είπε τα εξής: «Ήταν λάθος το γεγονός ότι τους δόθηκε άδεια να προσγειωθούν. Δεν έπρεπε να δοθεί η άδεια προσγείωσης γιατί ήταν εμφανές ότι το ελικόπτερο δεν αντιμετώπιζε πρόβλημα φωτιάς όπως είχε αναφέρει εκπέμποντας σήμα κινδύνου, ενώ ήταν γνωστό ότι υπήρχε απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και πιθανότατα αυτοί που διέφευγαν συμμετείχαν σε αυτή».
Ο Ουράς δε σταμάτησε εκεί. Προχωρώντας ανερυθρίαστα ένα απαράδεκτο βήμα παρακάτω, εκτόξευσε απειλές εναντίον της χώρας μας τολμώντας να πει, ότι η μη έκδοση από την ελληνική δικαιοσύνη των 8 Τούρκων στην Τουρκία «δεν θα βοηθήσει και θα ζημιώσει τις διμερείς σχέσεις». Στην ουσία ο Τούρκος Πρέσβης με τη δήλωση αυτή αποπειράται να ποδηγετήσει την κυβέρνηση της πατρίδας μας, αποσκοπώντας στον φόβο της τελευταίας, η οποία εξαιτίας αυτού θα φροντίσει να ασκήσει παράνομες πιέσεις στη δικαστική εξουσία, με απώτερο σκοπό την παράδοση των 8 στην Τουρκία.
Μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας δεν έχει καλέσει τον Τούρκο Πρεσβευτή για να του απευθύνει αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας. Αυτό είναι το δέον γενέσθαι, ώστε να σταλεί και το απαραίτητο μήνυμα σε όσους τού ανέθεσαν αυτήν αποστολή.
Εν τούτοις, το κυριολεκτικά απίθανο είναι άλλο. 
Ο ίδιος ο Κερίμ Ουράς είναι γνωστό ότι τυγχάνει σκληρός κεμαλιστής και φανατικά αντίθετος στην περαιτέρω ισλαμοποίηση του καθεστώτος στην Τουρκία. Μάλιστα, επειδή «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον», θα πρέπει να πληροφορηθεί η ελληνική πλευρά και η ελληνική κοινή γνώμη αυτό που γνωρίζουν και οι πολιτικοί προϊστάμενοι του Τούρκου Πρέσβη. Ότι ο Κερίμ Ουράς είναι από εκείνους που διατηρούσε στενές σχέσεις με τους κύκλους που προετοίμαζαν το πραξικόπημα.
Μάλιστα, οι σκληρές κεμαλικές θέσεις του, που είναι γνωστές στους διπλωματικούς κύκλους στην Αθήνα αλλά και στο διπλωματικό κατεστημένο της Άγκυρας και η απέχθεια που επιδείχνει στις συνομιλίες του με ξένους διπλωμάτες για τους ισλαμιστές και το ΑΚΡ, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στην ουσία ήταν φίλα διακείμενος προς το πραξικόπημα, ίσως να τον οδηγούν σε πράξεις που υπερβαίνουν τα διπλωματικά ειωθότα, όπως η προαναφερθείσα συνέντευξη τύπου με τις ευθείες απειλές εναντίον της Ελλάδας, που αποτελεί στην ουσία παρέμβαση στη λειτουργία των θεσμών της πατρίδας μας, της χώρας που τον φιλοξενεί.
Και αυτό δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο.
Αναμένουμε από το ελληνικό Υπουργείο των Εξωτερικών να πράξει τα δέοντα, στον κύριο πρέσβη, που από τη μια μέχρι προχθές στήριζε τους πραξικοπηματίες και τώρα, από την άλλη, εγκαλεί με αυθάδεια την Ελλάδα, γιατί τηρεί την εθνική και διεθνή νομιμότητα.
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2016/07/blog-post_457.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+InfognomonPolitics+(InfognomonPolitics)

Δεν υπάρχουν σχόλια: