Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

ΞΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙ “ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΘΡΑΚΗΣ”;

Αλλαγή τακτικής φαίνεται πως αποφάσισαν κάποιες ξένες“δυνάμεις” στο ζήτημα της αλλαγής πολιτικού (στην αρχή) χάρτη στο ζήτημα της Θράκης. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από την αποκωδικοποίηση της συμπεριφοράς συγκεκριμένων εγχώριων πολιτικών δυνάμεων.
α) Το τουρκόφωνο κόμμα του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (Κ.Ι.Ε.Φ. – DEB) άφησε στην άκρη την ακροδεξιά και ρατσιστική ρητορική του και πλέον αυτοπροσδιορίζεται ως αυστηρά “μειονοτικό κόμμα” και όχι “κόμμα Τούρκων” που παλεύει εναντίον των …Γκιαούρηδων!


β) Στο πλαίσιο της ως άνω αλλαγής στρατηγικής εκ μέρους του κόμματος του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής εντάσσεται και η κίνηση το κόμμα αυτό να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας μαζί με άλλες πολιτικές δυνάμεις με σαφή ατζέντα την μονομερή προάσπιση των συμφερόντων διαφοροποιημένων κοινωνικών ομάδων που επιθυμούν να αναχθούν σε μειονότητες.
γ) Η πορεία του τουρκόφωνου κόμματος του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής που διοργανώθηκε στις 24 Ιουλίου 2016 είχε δύο τεράστιες ποιοτικές διαφοροποιήσεις από όλες τις προηγούμενες δημόσιες συνάξεις και εκδηλώσεις του ίδιου πολιτικού φορέα: 1. Τα αιτήματα, οι ανακοινώσεις, ακόμη και τα πανό που κρατούσαν οι συμμετέχοντες στην πορεία δεν είχαν καμία απολύτως σχέση με οτιδήποτε άλλο έχουμε ως εικόνα για το Κ.Ι.Ε.Φ. μέχρι σήμερα καθώς έκαναν αναφορά στα …δικαιώματα που πηγάζουν από την Συνθήκη της Λοζάνης (την οποία μέχρι χθες δεν αναγνώριζαν) αλλά και στο πραξικόπημα στην Τουρκία (!) και 2. Σε αυτήν συμμετείχαν ως επί το πλείστον οικογένειες από τον αστικό ιστό, συνταξιούχοι, νεαρές κοπέλες και μεγαλύτερες γυναίκες ως το κύριο σώμα της πορείας με εντελώς μηδαμινή συμμετοχή από τα ακραία και φανατικά στοιχεία τα οποία προέρχονται κυρίως από την ορεινή Ξάνθη και τα οποία δεν εμφανίστηκαν στο πλευρό του πνευματικού και πολιτικού τους ηγέτη Αχμέτ Μέτε. Γιατί άραγε; Για να τον εγκατέλειψαν πάντως και να εντάχθηκαν ξαφνικά στα ελληνικά πολιτικά κόμματα δεν φαίνεται να το πιστεύει κανείς.
δ) Η παρουσία του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας Γιώργου Παπαδάκη στην πορεία του Κ.Ι.Ε.Φ. αν και μία διαφορετική και ευχάριστη για πολλούς νότα ως υπέρμαχος των δικαιωμάτων πολλών κοινωνικών ομάδων, ξένισε πολλούς δημοκρατικούς πολίτες ως προς την άκριτη υποστήριξη στην συνολική υπόσταση του τουρκόφωνου αυτού κόμματος όταν είναι γνωστό σε όλους πως όχι μόνο στις τάξεις του υπάρχουν ακραία ρατσιστικά και φασιστικά στοιχεία που υποκινούν το μίσος μεταξύ των δύο συνοίκων στοιχείων στην Θράκη και το εμφυλιοπολεμικό κλίμα εντός της ίδιας της αναγνωρισμένης μουσουλμανικής μειονότητας της Ελλάδας από την Συνθήκη της Λωζάνης (την οποία συνθήκη και επικαλούνται στο πανό τους) αλλά εδώ και χρόνια στηρίζει και στηρίζεται από ξένα κέντρα όπως το τουρκικό ΥΠΕΞ αλλά και το κόμμα των “γκρίζων λύκων”. Με αυτά λοιπόν τα άτομα θεωρεί η Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία πως όντως στα αλήθεια θα παλέψει για τα …μειονοτικά δικαιώματα; Αν δηλαδή αύριο το πρωί τόσο η Χρυσή Αυγή, όσο και το Κ.Κ.Ε. αποφασίσουν λόγω κάποιας επικοινωνιακής ανάγκης ή κάποιας “ντιρεκτίβας” να εντάξουν στο πολιτικό τους μάρκετινγκ αναφορές περί στήριξης των μειονοτήτων, θα μπορούν κι αυτά τα κόμματα να λάβουν στήριξη και να γίνουν μέλη της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας;
ε) Η ανακοίνωση της “Αντιεξουσιαστικής Ομάδας Κομοτηνής” λίγες ώρες μετά την πραγματοποίηση της πορείας του Κ.Ι.Ε.Φ., λες και ήταν έτοιμη από πριν, ήρθε να επιστεγάσει όλες τις παραπάνω υποψίες αφού παρά το “προπέτασμα καπνού” στην αρχή περί “καταδίκης” όχι μόνο του ελληνικού αλλά και του τουρκόφωνου φασισμού και εθνικισμού (για πρώτη φορά καταδίκασαν τον τουρκόφωνο φασισμό και ρατσισμό καθώς τόσα χρόνια προφανώς δεν είχαν αντιληφθεί την ύπαρξή του…) στην συνέχεια ξεδιπλώθηκε και ο αληθινός λόγος ύπαρξης αυτής της ανακοίνωσης που, όπως φάνηκε, δεν ήταν άλλος παρά η ρητορική των συγγραφέων (που όπως είναι γνωστό πρόκειται για δικηγόρους και πανεπιστημιακούς από την Αθήνα με άμεση επαγγελματική διασύνδεση με φορείς στήριξης των Βρυξελλών) περί της μακριά από τον ελληνικό και τουρκικό φασισμό “αυτόνομης Θράκης” ως πολιτικής υπόστασης! Και όταν μιλάμε για “αυτόνομη Θράκη” μιλάμε στην ουσία για μία “γκρίζα ζώνη” στην οποία το πάνω χέρι θα έχει όχι ο λαός της αλλά αυτός ο ξένος “αφέντης” που θα είναι οικονομικά και συνεπώς και στρατιωτικά πιο δυνατός από τον άλλον και στην προκειμένη περίπτωση …η Βουλγαρία και η Τουρκία! Γιατί στην γλώσσα της διεθνούς πολιτικής πρακτικής “αυτονόμηση” σημαίνει “απόσχιση” από την μέχρι σήμερα κατάσταση, δηλαδή την ελληνική κρατική κυριαρχία.
Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα όμως βρίσκομαι λίγες ώρες πριν την παρουσία μου στον ανακριτή ώστε να καταθέσω για μία από τις 18 στο σύνολο δικαστικές εγκλήσεις (μηνύσεις και αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων) που έχουμε λάβει εγώ και συνεργάτες μου από την επιδοτούμενη “φιλανθρωπική” εταιρεία της γνωστής οικογένειας Νικοπούλου και τους συνεργάτες της. Βλέπετε για να τολμήσει να ξεσκεπάσει κανείς τον ελληνικό ή τουρκικό εθνικισμό και τα παρακλάδια του στην “γκρίζα” περιοχή της Θράκης, πρέπει να είναι έτοιμος να πληρώσει και το κόστος καθώς τα κυκλώματα σε στρατό, δικαστικό σώμα, αυτοδιοίκηση και εκκλησία φαίνεται πως διαθέτουν άφθονο χρήμα το οποίο είναι στην διάθεσή τους για “αξιοποίηση” οποιαδήποτε στιγμή.
Μετ εμποδίων λοιπόν η κριτική θα συνεχίζεται.

Σωτήρης Μπουζάρας
Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...