Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2016

«Εντυπωσιακή εκτίναξη» FT: Η Ελλάδα εκπλήσσει με την οικονομική της ανάπτυξη
FT: Η Ελλάδα εκπλήσσει με την οικονομική της ανάπτυξη
  (Φωτογραφία:  Reuters )
Αθήνα
«Η Ελλάδα εκπλήσσει με την οικονομική της ανάπτυξη» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος στην ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times, την Παρασκευή, όπου τονίζεται πως η χώρα ανακοίνωσε μια εντυπωσιακή εκτίναξη της οικονομικής ανάπτυξης κατά το δεύτερο τρίμηνο.
Η Ελλάδα ανακοίνωσε αύξηση της παραγωγής κατά 0,3% κατά το δεύτερο τρίμηνο, σε αντίθεση με τις προβλέψεις για μείωση 0,2%. Αναθεώρησε επίσης προς τα επάνω τους αριθμούς για το πρώτο φετινό τρίμηνο, από μείωση 0,5% σε μείωση 0,1%, σημειώνει η βρετανική οικονομική εφημερίδα.

Και πάλι η οικονομία συρρικνώθηκε κατά 0,1% σε ετήσια βάση, όμως ο αριθμός αυτός δείχνει πολύ μεγαλύτερη ευρωστία, σε σχέση με την πτώση κατά 1,8% που προέβλεπαν οικονομολόγοι, και την μείωση κατά 1,3% που είχε ανακοινωθεί το πρώτο τρίμηνο.
Οι Financial Times σημειώνουν πως η οικονομική ανάπτυξη έχει ζωτική σημασία για να μειωθεί το ελληνικό χρέος, που τρέχει με 180% του ΑΕΠ.
Η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά σχεδόν 30% αφότου άρχισε η χρηματοοικονομική κρίση το 2008, όμως παρατηρητές λένε πως ελπίζουν ότι η ανάκαμψη είναι τώρα ορατή.
Οι περισσότεροι διεθνείς οργανισμοί αναμένουν ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει τον ερχόμενο χρόνο στην ανάπτυξη, αν και δεν συμφωνούν για τον ρυθμό των αυξήσεων, σημειώνουν οι Financial Times.
Το σχόλιο του πρωθυπουργού
Το δημοσίευμα των FT για την ελληνική οικονομία σχολίασε ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο Twitter: «Η καλύτερη απάντηση στην κατσστροφολογία», σχολιάζει ο Αλέξης Τσίπρας.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: