Βρέθηκαν ανθρώπινα μέλη από τα φρικιαστικά πειράματα των ΝαζίΕγκεφάλους και μέλη σε βάζα, εντόπισαν ερευνητές του ινστιτούτου Max Planck στο Μόναχο, από τα φρικιαστικά πειράματα των Ναζί (Pics)
Adtech Ad
Η φρίκη του ολοκαυτώματος συνεχίσει να προκαλεί σοκ, καθώς όλο και νεώτερα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες της ανθρώπινης ιστορίας. Αυτή τη φορά ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν ανθρώπινα μέλη και μυαλά, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως δείγματα από τον ναζιστή νευροεπιστήμονα Julius Hallervorden.
AdTech Ad
Σύμφωνα με τις αναφορές, ο επιστήμονας είχε πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος της έρευνάς του σε εγκεφάλους των εκτελεσθέντων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

 
Την ανακάλυψη έκανε το ερευνητικό ινστιτούτο Max Planck στο Μόναχο, του οποίου οι ερευνητές βρέθηκαν αντιμέτωποι με ανθρώπινα μέλη και μυαλά διατηρημένα σε βάζα κατά τη διάρκεια μια ανακαίνισης σε μια αίθουσα που χρησιμοποιούνταν σπάνια.
"Ντρεπόμαστε για αυτά τα ευρήματα και την ανακάλυψή τους. Θα ενημερώσουμε το κοινό με οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία που έρχεται στο φως", δήλωσε στην εφημερίδα Arutz Sheva, που έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ανακάλυψης, εκπρόσωπος του ινστιτούτου.
 
Παράλληλα, γίνεται γνωστό πως έχει συσταθεί μια επιτροπή για την ταυτοποίηση των θυμάτων, διαδικασία που εκτιμάται να διαρκέσει μήνες ολόκληρους.
Όπως αναφέρεται, ο νευροεπιστήμονας Julius Hallervorden ήταν επικεφαλής του τμήματος νευροπαθολογίας στο Ινστιτούτο Kaiser Wilhelm κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο ίδιος είχε παραδεχτεί στη δίκη της Νυρεμβέργης, ότι είχε χρησιμοποιήσει ανθρώπινα μέλη από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
 
Συγκεκριμένα, ο γιατρός είχε πει "οι εγκέφαλοι προσέφεραν θαυμάσιο υλικό, καθώς προέρχονταν από ψυχικά φτωχούς, ανθρώπους με δυσμορφίες αλλά και άρρωστα παιδιά. Φυσικά και δέχτηκα τους εγκεφάλους. Δεν με ενδιέφερε το από πού προέρχονταν ούτε για το πώς κατέληξαν σε εμένα".
 
Το ινστιτούτο έλαβε επίσης μέρη από τον ναζιστή γιατρό, γνωστό και ως "Άγγελο του Θανάτου" Josef Mengele, ο οποίος συνήθιζε να χειρουργεί έξω από το στρατόπεδο του Άουσβιτς. Όπως ο Hallervorden έτσι και ο Mengele ήταν γνωστός για τα απάνθρωπα πειράματά του τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά χωρίς αναισθησία.
Μάλιστα, έχει γίνει γνωστό πως έκανε ενέσεις στις κόρες των ματιών των παιδιών σε μια προσπάθεια να τα βάψει μπλε, ενώ έδειχνε ιδιαίτερη προτίμηση στα δίδυμα, χιλιάδες εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια των πειραμάτων του, όπου τα τεμάχιζε από περιέργεια. Τέλος, αναφέρεται πως με μια, μόλις, νύχτα σκότωσε 14 ζευγάρια διδύμων για να τα μελετήσει.
(ΠΗΓΗ: RT)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις