Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Πώς να φτιάξω άρωμα μόνη μου; Πώς να κάνω κολώνια στο σπίτι; Συνταγές και υλικά για χειροποίητη κολώνια

Φτιάξτε το δικό σας άρωμα με λιγότερο από 7 ευρώ, χρησιμοποιώντας μια από τις έτοιμες συνταγές μας ή δημιουργώντας τη δική σας σύνθεση

Τα 3 βήματα παρασκευής του δικού σας αρώματος είναι:

1) Επιλέγουμε τα συστατικά:
- Επιλέξτε τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια και αρωματικά εκχυλίσματα. Αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους χρυσούς κανόνες σύνθεσης αρωμάτων.
- Βάλτε μια σταγόνα από το κάθε αιθέριο έλαιο/εκχύλισμα πάνω στο ειδικό στικάκι.
- Ενώστε 3-4 στικάκια μαζί. Εκτιμήστε αν σας αρέσει ο συνδυασμός του αρώματος. Πειραματιστείτε με διαφορετικούς συνδυασμούς από στικάκια μέχρι να βρείτε τον συνδυασμό που θα σας αρέσει πραγματικά. Πριν δοκιμάσετε έναν καινούριο συνδυασμό, μυρίστε αλεσμένο καφέ έτσι ώστε να «καθαρίσετε» τη μύτη από την προηγούμενη μυρωδιά.

2) Φτιάχνουμε τη φόρμουλα για το άρωμα:
- Επιλέξτε την ένταση του αρώματος (Parfum, Eau de Parfum, Eau de Toilette ή Eau de Cologne-Spray Mist)

Χρησιμοποιήστε τον παραπάνω πίνακα για να δείτε πόσα ml αιθέριων ελαίων και αρωματικών εκχυλισμάτων πρέπει να βάλετε στην κολώνια σας.
Για παράδειγμα, αν θέλετε να φτιάξετε ένα Eau de Toilette η συγκέντρωση των αιθέριων ελαίων πρέπει να είναι 1.8-3.6ml. Στο παράδειγμά μας θα χρησιμοποιήσουμε τη συγκέντρωση 3ml. Η αναλογία των επιλεγμένων ελαίων γίνεται σύμφωνα με την προσωπική σας αισθητική ή σύμφωνα με τους χρυσούς κανόνες σύνθεσης αρωμάτων (π.χ. 0.5ml από το αιθέριο έλαιο #1 – βάση του αρώματος, 1.5ml από το αιθέριο έλαιο #2 – καρδιά του αρώματος, 1ml από το αιθέριο έλαιο #3 – κορυφή του αρώματος).
3) Παρασκευή του αρώματος:
- Μετρήστε με τον μετρικό κύλινδρο την απαιτούμενη ποσότητα της βάσης για την κολώνια (δείτε τον πίνακα) και βάλτε τη στο μπουκαλάκι για άρωμα των 30ml. Στο παράδειγμά μας θα χρειαστούμε 27ml βάσης αρώματος. Προσθέστε τα αιθέρια έλαια και τα αρωματικά εκχυλίσματα (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σύριγγα για τη μέτρηση).
- Ανακατέψτε το άρωμα. Έτοιμο!
Αν έχετε υπομονή, αφήστε το έτοιμο άρωμα για 1-3 εβδομάδες χωρίς χρήση για να δυναμώσει. 
http://www.homecosmetics.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: