“Έκλεισε” η συνάντηση του Αλέξη με τον Ταγίπ: Απομένει αυτή με τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συμμετείχε στην άτυπη Σύνοδο των 27 αρχηγών και κυβερνήσεων της ΕΕ, στη Μπρατισλάβα, την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, Andrea Bonetti
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν καιτον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν κι Μουν θα έχει στην έδρα του Διεθνούς Οργανισμού, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, την ερχόμενη εβδομάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει αποδεχθεί το αίτημα του κ. Τσίπρα για να συναντηθούν, οπότε αναμένεται τώρα να καθοριστεί η ώρα και η μέρα της συνάντησης… Ο κ. Μπάιντεν εξέφρασε πρόθεση να συναντήσει όλους τους “παίκτες” του Κυπριακού, συμπεριλαμβανομένων του κ. Ερντογάν, του Προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη και του κ. Τσίπρα.


Σημειώνεται ότι ο κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί ισχυρίστηκε ότι στη Νέα Υόρκη θα συναντήσει και τον κ. Μπάιντεν και τον υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι. Η αμερικανική κυβέρνηση δεν επιβεβαίωσε ακόμα τον ισχυρισμό του κ. Ακιντζί. Άλλωστε ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, τηλεφωνεί και στον κ. Ακιντζί κάθε φορά που επικοινωνεί με τον κ. Αναστασιάδη.
Ο πρωθυπουργός αναχωρεί την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου για την Νέα Υόρκη όπου θα συμμετάσχει στην 71η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.
Ο κ. Τσίπρας θα απευθυνθεί στην Ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για την διαχείριση προσφυγικών μεταναστευτικών μετακινήσεων μεγάλης κλίμακας την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου. Η έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας έχει οριστεί για τις 08.30, ενώ θα διαρκέσει έως τις 19.30. Η ομιλία του πρωθυπουργού αναμένεται μεταξύ 12.00-13.00.
Ακολουθεί ομιλία του κ. Τσίπρα μεταξύ 15.00-16.30 κατά την διάρκεια της 4ης Στρογγυλής Τράπεζας της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για τη διαχείριση προσφυγικών-μεταναστευτικών μετακινήσεων μεγάλης κλίμακας: Global compact for responsibility-sharing for refugees; respect for international law.
Την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου μεταξύ 08.00 και 08.30 θα δοθεί Δεξίωση Υποδοχής από τον Γ.Γ. του ΟΗΕ προς τιμήν των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων ενώ το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημέρας έχει ως εξής:
08:30-09:00: Εκδήλωση Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης και του Γ.Γ. του ΟΗΕ για την 1η επέτειο της Ατζέντας 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.
09:00-11:00: Έναρξη της Γενικής Συζήτησης της 71ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
13:15-15:00: Παράθεση επίσημου γεύματος από Γ.Γ. του ΟΗΕ προς τιμήν των Επικεφαλής των Αντιπροσωπειών.
15:30-18:30: Σύνοδος των Ηγετών για το Προσφυγικό υπό τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.
Ομιλία του πρωθυπουργού.

Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί μεταξύ 16.30-17.15 με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί μεταξύ 11.00-12.00 με τον Αρχιεπίσκοπο Aμερικής Δημήτριο, με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν κι-μουν μεταξύ 18.30-18.40, ενώ στις 19.00 ο πρωθυπουργός θα απευθυνθεί στην ΓΣ του ΟΗΕ.
Ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει από την Ν. Υόρκη προς Βιέννη, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου.
Σημειώνεται ότι όλες οι ώρες αναγράφονται σε τοπική ώρα Νέας Υόρκης (-7 ώρες από την ώρα Ελλάδας).

mignatiou

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις