Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2016

Πρώτη νίκη της Volvo στο WTCC

Ο Τέντ Μπιέρκ τερμάτισε στην πρώτη θέση οδηγώντας το Volvo S60


AUTO
22:39
28/09/2016
Πρώτη νίκη της Volvo στο WTCC

Πρώτη νίκη σημείωσε η Volvo και η Polestar Cyan Racing, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (FIA WTCC (World Touring Car Championship).
Ο Τέντ Μπιέρκ, στο τιμόνι ενός Volvo S60 τερμάτισε στην πρώτη θέση στον ένα από τους δύο αγώνες του προτελευταίου γύρου του WTCC για το 2016, που διεξήχθη στη Σαγκάη της Κίνας. Ευτυχής σύμπτωση, η πρώτη νίκη στο WTCC συνέπεσε με την κατάκτηση από τη Volvo του τέταρτου συνεχόμενου τίτλου στο Σκανδιναβικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού (STCC).
Στη Σαγκάη ο Μπιέρκ ξεκίνησε από την έκτη θέση στη σειρά εκκίνησης και ανέβαινε σταδιακά κάνοντας έναν άψογο αγώνα. Λίγο πριν το τέλος, ο οδηγός της Polestar Cyan Racing σημείωσε τον ταχύτερο γύρο και βρέθηκε στη δεύτερη θέση, πίσω από τον προπορευόμενο Νόρμπερτ Μίκελισζ (Norbert Michelisz), με τρεις μόνο γύρους να απομένουν.
volvo-wtcc-3
Ακολούθησε μία επική μάχη ανάμεσά τους, με τον Μπιέρκ να προσπερνά τελικά τον αντίπαλό του μόλις στην προτελευταία στροφή του τελευταίου γύρου. Μάλιστα, τα δύο αυτοκίνητα ήρθαν σε επαφή κατά την προσπέραση, κάτι που προκάλεσε σοβαρή ζημιά στην ανάρτηση του Μπιέρκ, ο οποίος παρόλα αυτά κατάφερε να διατηρήσει την πρωτοπορία και να τερματίσει στην πρώτη θέση, σημειώνοντας την παρθενική νίκη τόσο για τον ίδιο όσο και για τη Volvo στο WTCC.
volvo-wtcc-2
«Αυτή η νίκη ήταν πολύ σημαντική για μας, κυρίως από ψυχολογικής άποψης. Η πρώτη χρονιά σε κάθε μορφή Motorsport σε παγκόσμιο επίπεδο έχει αναγνωριστικό χαρακτήρα. Το να σημειώνουμε την πρώτη νίκη μας στο WTCC στην πρώτη μόλις χρονιά εμπλοκής μας, είναι μία τεράστια επιτυχία για τη Volvo και όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι», δήλωσε ο Αλεξάντερ Μουρντζέφσκι Σέντβιν, διευθυντής Motorsport στην Polestar.
volvo-wtcc-4
Επόμενος αγώνας για την ομάδα o τελευταίος γύρος του πρωταθλήματος για το 2016, στο Κατάρ, στις 23-25 Νοεμβρίου.

Polestar

Η Polestar είναι ο κλάδος αυτοκινήτων επιδόσεων της Volvo. Ιδρύθηκε το 1996 ως ομάδα Motorsport η οποία και κέρδισε πολλά πρωταθλήματα κυρίως με μοντέλα Volvo. Το 2015 η Volvo εξαγόρασε τον κλάδο επιδόσεων της Polestar, δείγμα -εκτός άλλων- της δέσμευσης της σουηδικής μάρκας για εξέλιξη εκδόσεων υψηλών επιδόσεων των μοντέλων της.
Η Cyan Racing είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης της Polestar στο Motorsport. Είναι ο κλάδος αυτός της Polestar ο οποίος παρέμεινε ανεξάρτητος όταν η τελευταία πέρασε στην ιδιοκτησία της Volvo. Στο παλμαρέ της έχει οκτώ πρωταθλήματα STCC καθώς και έξι πρωταθλήματα οδηγών, επίσης στο STCC, με Volvo 850, S40, C30 και S60.volvo-wtcc-5
Νίκος Τσάδαρης
http://www.newsbeast.gr/car/arthro/2395250/proti-niki-tis-volvo-sto-wtcc

Δεν υπάρχουν σχόλια: