Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

«Αιτία πολέμου»… χαροπαλεύει ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Τουρκία είναι νεκρός μετά από πυρά που δέχθηκε στην Άγκυρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Σπούτνικ, ενώ το βίντεο της επόθεσης κάνει τον γύρο του κόσμου και σοκάρει.
———————————————–
Μια ενέργεια η οποία θα έχει αναμφισβήτητα επιπτώσεις στις ισορροπίες της ευρύτερης περιοχής σμειώθηκε στην τουρκική πρωτεύουσα, καθώς άγνωστοι πυροβόλησαν τον πρέσβη της Ρωσίας στην Τουρκία, ενώ ο διπλωμάτης Αντρέι Καρλόφ συμμετείχε στα εγκαίνια έκθεσης στο Κέντρο Μοντέρνας Τέχνης (Modern Arts Centre).

Σύμφωνα με την Hurriyet, o Καρλόφ δέχτηκε τα πυρά του αγνώστου τη στιγμή που ετοιμαζόταν να εκφωνήσει την ομιλία του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο δράστης φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», τη γνωστή φράση των εξτρεμιστών ισλαμιστών και φώναξε επίσης ότι είναι εκδίκηση για όσα γίνονται στο Χαλέπι…
Το ζητούμενο είναι η σύλληψή του, διότι αναφέρεται πως βρίσκεται στον χώρο με την αστυνομία να τον αναζητά, Την ίδια στιγμή, συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες σχετικά με τον δράστη, ο οποίος λέγεται πως παραμένει στο χώρο, με την τουρκική αστυνομία να διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό του.
Η υπόθεση δείχνει εκ πρώτης όψεως λίγο περίεργη, υπό την έννοια της ευκολίας με την οποία μπήκε στον χώρο της έκθεσης ο δράστης, με την επίδειξη πλαστής αστυνομικής ταυτότητας, καθώς επίσης και λόγω της καθυστέρησης για την εξουδετέρωσή του, παρά το γεγονός ότι η αστυνομική παρουσία και τα μέτρα ασφαλείας λογικά θα έπρεπε να είναι σημαντικά.
Ωστόσο, απέχουμε ακόμα από το να υποπτευθούμε προβοκάτσια, με στόχο την ενίσχυση της «αντιτρομοκρατικής συνεργασίας» Ρωσίας-Τουρκίας, αλλά και την απόδειξη των ισχυρισμών Ερντογάν, ότι η Τουρκία είναι στόχος του αυτοαποκαλούμενου ως «ισλαμικού κράτους» και άλλων οργανώσεων.
Δημοσιογράφος της Habertürk υποστηρίζει πως ο ένοπλος πριν ανοίξει πυρ κατά του πρέσβη φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και πρόσθεσε πως πήρε εκδίκηση για την καταστροφή στο Χαλέπι. Η κατάσταση της υγείας του Ρώσου πρεσβευτή είναι κρίσιμη, υπάρχουν δε αρκετοί τραυματίες από τα πυρά, καθώς έπεσαν πάνω από 30 σφαίρες.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε ενημέρωσε ότι ο πρεσβευτής επρόκειτο να εκφωνήσει στην έκθεση με τίτλο, «Η Ρωσία με τα μάτια των Τούρκων».167405

Δεν υπάρχουν σχόλια: