Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016

Επιπρόσθετα, η Ελλάδα έχει γύρω στα 1.350 βαρέα άρματα, αποτελώντας με διαφορά τον μεγαλύτερο στόλο αρμάτων στην Ευρώπη....

Κύπρος: Στρατιωτικοποιημένη αλλά χωρίς ισχύ…

Κύπρος: Στρατιωτικοποιημένη αλλά χωρίς ισχύ…
Λευκωσία: Στον κατάλογο των δέκα πιο στρατιωτικοποιημένων χωρών της υφηλίου παραμένει η Κύπρος. Αυτή είναι η μια όψη του νομίσματος, γιατί από την άλλη πλευρά δεν φαίνεται πουθενά να έχει την όποια ισχύ πυρός, τουλάχιστον ανάμεσα σε 126 χώρες παγκοσμίως. Αυτή την αντίθετη εικόνα δίνουν δύο ερευνητικά κέντρα του εξωτερικού που εξειδικεύονται σε στρατιωτικά θέματα. Ο γερμανικός οίκος BICC (Bonn International Center for Conversion) εμφανίζει και στην τελευταία (για το 2015) έκθεσή του την Κύπρο να βρίσκεται στις δέκα πιο στρατιωτικοποιημένες χώρες της υφηλίου.

Η ‘προφητική προειδοποίηση’ του Καντάφι στον Τόνι Μπλερ για Ισλαμιστές

Ο πρώην ηγέτης της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι είχεπροειδοποιήσει τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ, για την απειλή του ισλαμικού εξτρεμισμού στην Ευρώπη. Αν και κανείς δεν τον πίστευε τότε,  λίγα χρόνια μετά τη δολοφονία του, έγινε πραγματικότητα. Αυτό αναφέρει δημοσίευμα που επικαλείται την καταγραφή των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των δύο πολιτικών, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη από την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της Μεγάλης Βρετανίας, όπως σημειώνει η εφημερίδα ‘The Telegraph’ στην ηλεκτρονική μορφή της.

Ανακατεύουν την τράπουλα για το κυπριακό

Ανακατεύουν την τράπουλα για το κυπριακό
Λευκωσία: Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν, σε έκθεση του προς το Συμβούλιο Ασφαλείας για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ,  εκτιμώντας πως υπάρχουν «ενθαρρυντικές προοπτικές για την έγκαιρη λύση», κάλεσε τους διεθνείς εταίρους της Κύπρου να στηρίξουν την εν εξελίξει προσπάθεια. Παράλληλα, στη χθεσινή πρώτη, για το 2016, συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, αποφασίσθηκε να αρχίσει η συζήτηση όλων των κεφαλαίων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...