Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016

Σμύρνη: Μια περίεργη πομπή με εξαπτέρυγα, εικονίσματα, βάδισε προς τη θάλασσα…

Για πρώτη φορά φέτος, μετά τον διωγμό του 1922, εορτάστηκαν σε κλίμα κατάνυξης τα Θεοφάνεια στη Σμύρνη, χοροστατούντος , του Αρχιμανδρίτη Κύριλλου Συκή, ιερατικού προϊσταμένου στην Αγία Φωτεινή της Σμύρνης, Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ
Θαρρείς κι ήταν όλοι εκεί. Εκατομμύρια ψυχών Σμυρνιών πουέμειναν για πάντα στην πατρίδα, ψυχές που επέστρεψαν σε ετούτο το ιστορικό λιμάνι μετά την κοσμοχαλασιά του 1922. Οι καιροί αλλάζουν βλέπετε…
Δίχως – παραφράζοντας το λόγο του τραγουδοποιού – να κοιτάζουν σύγχρονες μελαγχολίες. Τούτο το έζησαν όσοι είχαν την ιστορική ευκαιρία να βρίσκονται χθες στο λιμάνι της Σμύρνης. Στην ιστορική Πούντα που η φωτιά της το 1922 έχει χαράξει τη συλλογική ιστορική μνήμη της Ρωμιοσύνης. Εκεί στο ίδιο σημείο όπου το μαύρο εκείνο Σεπτέμβριο συνωστίζονταν δεκάδες χιλιάδες Έλληνες της Μικρασίας προσπαθώντας να γλυτώσουν σαν πρόσφυγες. Χθες σαν σε σκηνή από παραμύθι ξαναζωντάνεψε στο ίδιο μέρος η σκηνή των Θεοφανίων του 1922 με τον Άγιο πια Χρυσόστομο Σμύρνης στα τελευταία Φώτα της κοσμοπολίτικης μεγαλούπολης. Τα τελευταία; Είπαμε… Σαν σε παραμύθι ξαναζωντάνεψε η σκηνή. Φώτα στη Σμύρνη… Στην Πούντα… Κι ήταν θαρρείς εκεί, όλοι.

ΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣ - Τροχαίο ατύχημα με αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στη Δάφνη

Τροχαίο ατύχημα με αστυνομικούς της ΔΙΑΣ στη Δάφνη
Οδηγός μοτοσικλέτας της ομάδας ΔΙΑΣ έχασε τον έλεγχο κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ίδιου και του συναδέλφου του. Ο οδηγός του οχήματος, πέφτοντας τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι και ο συνοδηγός τραυματίστηκε στη σπονδυλική στήλη. 

Η επίθεση στο Φύλο και στην Οικογένεια: Η κληρονομιά της Σχολής της Φρανκφούρτης

«Η σεξουαλική ηθική - όπως η την ορίζει κοινωνία - μου φαίνεται άξια μεγάλης  περιφρόνησης. Συνηγορώ υπέρ μιας ασύγκριτα πιο ελεύθερης σεξουαλικής ζωής». Sigmund Freud, 1908.«Θα υπάρξουν και άλλες μορφές εκτός του κλασικού σε εμάς γάμου... Θα βιώσουμε ένα ευρύ φάσμα κοινωνικά αποδεκτών μορφών σεξουαλικής ζωής». Volkmar Sigusch, 2015.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...