Τρίτη, 14 Ιουνίου 2016

“Τρικυμία” στις σχέσεις Αθήνας-Τιράνων: Η αλβανική κυβέρνηση πίσω από τους Τσάμηδες

Albanian Foreign Minister Ditmir Bushati (R) and his Greek counterpart Nikos Kotzias (L) during a press conference in Tirana, Albania, 06 June 2016. EPA, STR
Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει προβεί σε μια σειράαπό ενέργειες από το Σάββατο, οπότε και αναρτήθηκε στον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ της Αλβανίας και της Ελβετίας, στο Euro 2016, ένα πανό με ανθελληνικό περιεχόμενο, που μιλούσε δήθεν για γενοκτονία των Τσάμηδων. Η Αθήνα έχει ζητήσει από την αλβανική πλευρά να καταδικάσει επισήμως τη θρασύτατη αυτή ενέργεια, η οποία απειλεί τις ήδη ταραγμένες ελληνο-αλβανικές σχέσεις, 
Την αναγκαιότητα μιας τέτοιας κίνησης, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, «μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι η Αλβανία δεν την έχει αντιληφθεί, αλλά θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε αυτό να γίνει κατανοητό».


ΜΠΑΡΑΖ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΜΑΣ

Γράφει ο Δρ Αθανάσιος Ε.Δρούγος
Διεθνολόγος-Στρατηγικός Αναλυτής/Ειδικού σε θέματα Παγκόσμιας Ασφάλειας 

Ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της Ελλάδος είναι σε εξέλιξη από τα γειτονικά μας κράτη με αιχμές τα κρίσιμα και λεπτεπίλεπτα εθνικά μας ζητήματα και  αυτά σε μια χρονική περίοδο που η χώρα μας βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση, με  τον κοινωνικό ιστό να έχει δεχθεί τα τελευταία χρόνια πολλαπλά και σοβαρά πλήγματα. 

Την ίδια στιγμή οι αντιδράσεις της κυβέρνησης στην Αθήνα  είναι αναιμικές, χωρίς ειρμό και μεθοδικότητα, στερούνται ενδυναμωμένης πολυδιάστατης διπλωματικής κινητικότητας ως και επαρκών πληροφοριών για τις προθέσεις των γειτόνων μας, ενώ  δεν στηλιτεύουν τις αθλιότητες των πολιτικών ηγεσιών τους  που καθημερινά γίνονται όλο και πιο ακραίες  και προκλητικές.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...