Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

Έξω οι βρετανικές βάσεις


Όταν η Κύπρος εισερχόταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση δε έθεσε ζήτημα κατάργησης των κατοχικών βρετανικών βάσεων ούτε διεκδίκησε εφαρμογή του δικαίου της αυτοθέσμισης - αυτοδιάθεσης.
Τώρα που η Κύπρος παραμένει ακόμα στην Ε.Ε. και η Μ. Βρετανία εξέρχεται αυτής σε μια διαδικασία που θα διαρκέσει τουλάχιστο 2 έτη , δεν είναι καιρός να τεθεί το ζήτημα των βάσεων και η διεκδίκηση του δικαίου της αυτοθέσμισης - αυτοδιάθεσης;

Το μυστικό σχέδιο του Βερολίνου για συμφωνία σύνδεσης Βρετανίας-ΕΕ


Το μυστικό σχέδιο του Βερολίνου για συμφωνία σύνδεσης Βρετανίας-ΕΕ
H Mέρκελ σε παλαιότερη συνάντηση με τον Ντέιβιντ Κάμερον   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Βερολίνο
H γερμανική κυβέρνηση θα επιδιώξει μετά το Brexit μια «συμφωνία σύνδεσης» με τη Βρετανία ώστε να αποτρέψει τους μιμητές, αποκαλύπτει εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών.

Ήδη τις περασμένες μέρες οι σύμβουλοι του Σόιμπλε είχαν συντάξει σχέδιο για την περίπτωση εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ με τίτλο «Η γερμανική στρατηγική σχετικά με το Brexit». 

Προβλέψεις του μεγαλοεπενδυτή Σόρος: Το Brexit καθιστά τη διάλυση της ΕΕ μη αναστρέψιμη

  Λονδίνο
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Τζορτζ Σόρος δήλωσε το Σάββατο ότι η ψήφος της Βρετανίας υπέρ της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθιστά τη «διάλυση της ΕΕ ουσιαστικά μη αναστρέψιμη» και ότι οι συνέπειες του δημοψηφίσματος της Πέμπτης πιθανόν να βλάψουν τη Βρετανία.

Εκφόβιζαν με το Grexit Ήρθε το #Brexit

brexit
Πάνω από 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, εξαϋλώθηκαν μετά τηνεπικράτηση του Brexit από τα διεθνή χρηματιστήρια.
Του Κώστα Βαξεβάνη
Αν και οι πιο συγκλονιστικές αλλαγές από το Brexit δεν θα προκύψουν σε επίπεδο Οικονομίας, αλλά σε αυτό της πολιτικής, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να παρατηρήσει κάποιος, το πώς εξελίχθηκαν οι αγορές και τι είναι τελικώς αυτό που συμπύκνωναν στις κινήσεις τους.

Greek Armed Forces | Message To Turkey, Skopje,Albania 2016 | By Nemesi...

Βολή τορπίλης απο υποβρύχιο

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...