Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2016

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣΑΘΗΝΑ 8-7-2016.

Αφορμή τής παρούσης σκέψης μου κατέστησαν το Brexit στην Μεγάλη Βρετανία και η παρατεταμένη ομηρία των Ελλήνων στην πολιτική συμμορία των μνημονίων. Πως ένα δυνατό γεγονός μπορεί να δημιουργήσει μια νέα πολιτική πραγματικότητα ή να γίνει ένας περαστικός αέρας κοπανιστός που εξαφανίζεται. Και ιδού η θέση μου. Η πολιτική επικοινωνία, άλλως πως η τέχνη τής προπαγάνδας είναι εκείνη που ρυθμίζει την μετάδοση τής αλήθειας και την κοινωνία των ιδεών στην διάθεση των πολιτών. Η προπαγάνδα είναι αυτή που πείθει τον λαό. Η προπαγάνδα είναι αυτή που γκρεμίζει την σιωπή. Η προπαγάνδα νέμει την εξουσία και ο νικητής τής εξουσίας είναι πάντοτε εκείνος που την μεταχειρίζεται καλύτερα και την κατακτά. Να λέγεις την αλήθεια που θέλει ο λαός και να την παντρεύεις με την αλήθεια που υπηρετεί το Έθνος. Να αναβαπτίζεις μέσα στο λαό την αλήθεια τής Ιδέας σου ως την μία και μόνη πραγματική αλήθεια. Να επιστρέφεις τον λόγο τού εχθρού σου ως απολύτως ψευδή και να κάμεις τον λαό συνοδοιπόρο τής Ιδέας τού Έθνους και τής Ελληνικής Κοινωνίας. Η προπαγάνδα είναι η υψηλοτέρα μορφή έκφρασης που ταιριάζει την δύναμη και την ορμή τής ψυχής. Αυτός είναι ο λόγος που μού αρέσει τόσο πολύ αυτή η τέχνη και την εκφράζω με πάθος. Κανένα πολιτικό κίνημα δεν μπορεί να νικήσει αν δεν την κατέχει. Δεν θα αφήσω την δύναμη αυτή άλλο στους εχθρούς τού Θεού, τής Ελλάδος και τού Ανθρώπου. Ισόβιος προπαγανδιστής τού Έθνους και υμνωδός τής Ορθοδοξίας.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

7 λόγοι για να τρώμε ηλιόσπορους καθημερινά


Γράφει: Σαρικά Γ. Μαρία, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Οι ηλιόσποροι αποτελούν ένα υγιεινό και απολαυστικό σνακ για μικρούς και μεγάλους και μπορεί εύκολα να ενταχθούν στην καθημερινή μας διατροφή με διάφορους τρόπους. Έτσι μπορούμε να τους προσθέσουμε στη σαλάτα μας, στα φαγητά μας αλλά και να φτιάξουμε διάφορα βουτήματα και ψωμί με ηλιόσπορο.
Έχουν αντιφλεγμονώδης ιδιότητες. Οι ηλιόσποροι έχουν πολύ μεγάλη περιεκτικότητα σε βιταμίνη E η οποία έχει την ιδιότητα να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες που συσσωρεύονται στον οργανισμό μας.

ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ ΤΑ ΠΑΛΙΑ VIDEO GAMESΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο μπορείς να αναζητήσεις την ηλεκτρονική σελίδα LoveAntiques.com η οποία πουλά και αγοράζει πράγματα, που δεν έχουν αξία για εσένα, αλλά κάποιος άλλος θα τα ήθελε πολύ...
Στη σελίδα, υπάρχει κατηγορία που αφορά σε παλιά video games και τα ποσά που δίνουν για να τα αποκτήσουν, δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα.
Μερικά από τα παιχνίδια που παίζαμε παιδιά κοστολογούνται ιδιαίτερα υψηλά, όπως για παράδειγμα το Nintendo 64 στα £2000. Darxide (Sega 32X) στα £1200. Primal Rage (Sega 32X) £1000 και X Zone (Super Nintendo) £850.
Ψηλά οι τιμές και για τα T Mek (Sega 32X) στα £800, Viewpoint (Neo Geo AES) £750 και Stadium Games (Nintendo NES) £600.
£550 πιάνουν τα Cool World (Super Nintendo), Fatal Fury Special Edition (Sega Mega CD) και The Adventures of Batman and Robin.

Τάσσος Παπαδόπουλος: Ο τελευταιος Αρχηγος του Ελληνισμου


Ο Τάσσος Παπαδόπουλος
Σπούδασε νομικά στο King's College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Ήταν δικηγόρος και ασχολήθηκε με την πολιτική από πολύ μικρή ηλικία. Ήταν παντρεμένος και είχε τέσσερα παιδιά. Η εκστρατεία του για το προεδρικό αξίωμα βασίστηκε στην πεποίθηση ότι μπορούσε να δώσει καλύτερη λύση από τον Γλαύκο Κληρίδη στο κυπριακό ζήτημα. Υποστηρίχθηκε από το ΔΗ.ΚΟ., που ήταν και το κόμμα από το οποίο προερχόταν, αλλά και από το Α.Κ.Ε.Λ. και το ΚΙ.ΣΟΣ.. Στις 29 Αυγούστου 2006, ο Παπαδόπουλος παραιτήθηκε από την προεδρία του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗ.ΚΟ.).

Συμμετείχε στη Διάσκεψη του Λονδίνου και ήταν ο ένας από τους δυο αντιπροσώπους (εκτός από τους αντιπροσώπους του ΑΚΕΛ) που ψήφισε εναντίον της υπογραφής των συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου. Ήταν επίσης ένας από τους τέσσερις αντιπροσώπους της ελληνοκυπριακής πλευράς στη Συνταγματική Επιτροπή που συνέταξε το Σύνταγμα της Κύπρου.

ΟΥΓΚΑΝΤΑ: Μουσουλμάνος πατέρας έκαψε το 9χρονο γιο του γιατί ασπάστηκε τον Χριστιανισμό


Ένας μουσουλμάνος στην ανατολική Ουγκάντα ​​έδεσε το 9χρονο γιο του σε ένα δέντρο και άναψε φωτιά επειδή ο γιος του ασπάσθηκε τον χριστιανισμό και αρνήθηκε να νηστέψει κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Η Morning Star News αναφέρει ότι ο 9χρονος Nassif Malagara, ο οποίος ζει στην επαρχία Καμουλί, υπέστη σοβαρά εγκαύματα από τον πατέρα του, τον 36χρονο Abubakar Malagara, ο οποίος τον έπιασε να μην τηρεί το Ραμαζάνι.

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΡΕΒΑΣΑΡΑ, ΑΝΔΡΟΥ : Η ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΜΜΙΑ ΕΕ. ΤΥΠΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ


Ο Δημήτρης Ασούτης, κτηνοτρόφος στην περιοχή του Κορθίου, έφτιαχνε τα τοπικά τυριά της Άνδρου, όπως συνηθιζόταν ανέκαθεν στα ανδριώτικα σπίτια (ακόμα και τώρα που τα ζώα λιγόστεψαν, οι περισσότερες ντόπιες οικογένειες, κυρίως στα βόρεια του νησιού, παρασκευάζουν τα καθημερινά τυριά τους). Ο γιός του Νίκος, έχοντας
μεγαλώσει σ' αυτό το περιβάλλον, έκανε τη σωστή κίνηση, όταν αποφάσισε να ασχοληθεί συστηματικά και σωστά με την τυροκομία και φοίτησε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Süddeutsche Zeitung: Να μην αγγίζει κανείς την Αγιά Σοφιά! -Η επόμενη άλωση της Κωνσταντινούπολης
Με τον γλαφυρό τίτλο «Η επόμενη άλωση της Κωνσταντινούπολης» επιχειρεί η Süddeutsche Zeitung να σχολιάσει την ανάγνωση μουσουλμανικών θρησκευτικών κειμένων εντός της Αγίας Σοφίας κατά τη διάρκεια του φετινού ραμαζανιού.

Αυτό το γεγονός προκάλεσε τη δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης και την ανταλλαγή ανακοινώσεων με την τουρκική πλευρά. Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων η εφημερίδα του Μονάχου, «για πρώτη φορά από την περίοδο του Κεμάλ Ατατούρκ επετράπη ξανά σε έναν μουεζίνη μέσα στην Αγία Σοφία να απευθύνει κάλεσμα σε μουσουλμανική προσευχή. Σημαίνει αυτό ότι η εκκοσμίκευση στην Τουρκία αποτελεί οριστικά παρελθόν;»

Σύμφωνα με το πρακτορείο KCNA Η Βόρεια Κορέα απειλεί ευθέως με πόλεμο τις ΗΠΑ

 Κιμ Γιονγκ Ουν 

Οι κυρώσεις εναντίον μας συνιστούν «κήρυξη πολέμου» δήλωσε η Πιονγκγιάνγκ και προειδοποίησε για σκληρή απάντηση

Τύμπανα πολέμου ανάμεσα σε Βόρεια Κορέα και ΗΠΑ άρχισαν να ηχούν, καθώς η Πιονγκγιάνγκ απειλεί ευθέως με πόλεμο την Ουάσιγκτον, με αφορμή τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν για τις δοκιμές πυραύλων που πραγματοποίησε η ασιατική χώρα το προηγούμενο διάστημα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...