Σάββατο, 9 Ιουλίου 2016

ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΝΑ ΓΗ ΗΡΩΩΝ

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ : ΖΑΧΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ (ΛΑΟΥΤΑΡΗ) ΛΟΥΚΙΑ, ΦΟΝΕΥΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 1958 ΑΠΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΑΓΓΛΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ


Γεννήθηκε στο χωριό Αυγόρου, της επαρχίας Αμμοχώστου. Ως πιθανή χρονολογία αναφέρεται το 1913.
Φονεύθηκε στη γενέτειρά του, στις 5 Ιουλίου 1958, από πυροβολισμούς Άγγλων στρατιωτών.
Σύζυγος : Χριστίνα Παναγιώτη Ζαχαρία
Παιδιά : Προκοπού, Μαρία, Αναστάσης, Αντρούλα, Γεώργιος
Γονείς : Ζαχαρκάς Σταυλού και Μαριτσού Ζαχαρκά
Αδέλφια : Γιαννής, Γεώργιος, Ελένη, Γιωρκού, Λουκία

Ο Παναγιώτης Ζαχαρία φοίτησε στο δημοτικό σχολείο Αυγόρου και ήταν γεωργοκτηνοτρόφος. Εντάχθηκε στην ΕΟΚΑ με την έναρξη του Αγώνα και πρόσφερε τις υπηρεσίες του μαζί με τα παιδιά και τη σύζυγό του. Ο γιος του Αναστάσης ήταν μέλος των ομάδων κρούσεως της περιοχής και τα μικρότερα παιδιά του, Ανδρούλα και Γεώργιος, ανήκαν στην Άλκιμη Νεολαία της ΕΟΚΑ, ΑΝΕ. Στο περιβόλι του φιλοξενούσε καταζητούμενους, ενώ στο σπίτι του διατηρούσε κρύπτη, όπου φύλαγαν πολυγράφο για την εκτύπωση φυλλαδίων της Οργάνωσης, που διανέμονταν στα γύρω χωριά.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΥΝΑΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ! ΜΕΤΑ ΤΗ VOLKSWAGEN ΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ! ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΤΑ ΛΕΕΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΜΚΟ

Καρκινογόνες ουσίες στις γερμανικές σοκολάτες KinderΗ γερμανική MKO Foodwatch υποστήριξε ότι οι μπάρεςσοκολάτας Kinder και τουλάχιστον ένα παρόμοιο προϊόν που πωλείται στη Γερμανία περιέχουν αρωματικά ορυκτέλαια τα οποία πιθανόν είναι καρκινογόνα κι απηύθυνε έκκληση να αποσυρθούν από τα ράφια των καταστημάτων, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Η εταιρεία Ferrero, η οποία παράγει τις μπάρες σοκολάτας Kinder, διαβεβαίωσε από την πλευρά της ότι «μια μεγάλη ποικιλία διατροφικών προϊόντων διαφόρων κατηγοριών» περιέχουν αρωματικά ορυκτέλαια.

Εκπαίδευση στη Διάβαση Ποταμού


Το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου 2016,πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πλωτών Μέσων Βορείου Έβρου, εκπαίδευση στη Διάβαση Ποταμού, από το σύνολο των μονάδων της 30ΗΣ Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας.
 
Η εκπαίδευση περιέλαβε τα αντικείμενα της σχεδίασης, οργάνωσης, προπαρασκευής και εκτέλεσης μίας απαιτητικής στρατιωτικής επιχείρησης όπως είναι η Διάβαση Ποταμού, η οποία απαιτεί άρτια οργάνωση και συντονισμό, ακρίβεια και ταχύτητα ενεργειών.

Στον ΓΓ των ΗΕ η πληροφορία ότι έθαβαν ζωντανούς αγνοούμενούς μας

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...