Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

Ο Ομπάμα «έκοψε» τον Τσίπρα όταν προσπάθησε να μιλήσει για τον Πούτιν


Την απότομη στάση του Μπαράκ Ομπάμα στο άκουσμα και μόνο του ονόματος του Βλάντιμιρ Πούτιν περιγράφουν σε αποκαλυπτικό τους άρθρο οι Financial Times, όταν επιχείρησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας να μιλήσει για τον Ρώσο Πρόεδρο.

«Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ κάθισαν για το δείπνο στο προεδρικό μέγαρο της Βαρσοβίας την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας μια ημέρα σκληρών διαπραγματεύσεων για τη Ρωσία και την ανάγκη να σταλεί ένα ισχυρό σήμα στο Κρεμλίνο για την θέση της Ανατολικής Ευρώπης στην «αγκαλιά» της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας. Ο ένας μετά τον άλλον οι ηγέτες της ισχυρότερης στρατιωτικής συμμαχίας του κόσμου επανέλαβαν τις προσεκτικά εκφρασμένες δεσμεύσεις για ενότητα –μέχρι που μίλησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας» αναφέρει το δημοσίευμα.

Και προσθέτει: «Ο κ. Τσίπρας, σε αντίθεση με τους άλλους, είπε ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει η αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Υπό τους ίδιους αστραφτερούς πολυελαίους που φώτισαν την υπογραφή του Συμφώνου της Βαρσοβίας πριν από 61 χρόνια, έσπασε την επίσημη γραμμή και υποστήριξε πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Τη θέση του απέρριψε γρήγορα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα» (His position was quickly slapped down by US President Barack Obama)».

Όλα αυτά αποκαλύπτουν σε άρθρο τους στην εφημερίδα Financial Times οι δημοσιογράφοι Sam Jones and Henry Foy, κάνοντας αποτίμηση της συνόδου και αναφερόμενοι στη στάση της ελληνικής αντιπροσωπείας.

Πηγή: ignatiou.com

Ισχυρή ναυτική δύναμη 9 πολεμικών πλοίων αναπτύσσει στην Κρήτη το Πολεμικό Ναυτικό


elli_1
Την ανάπτυξη μιας ισχυρής ναυτικής Μοίρας στην Κρήτη ηοποία θα αντικαθιστάται περιοδικά σχεδιάζει το Πολεμικό Ναυτικό στο πλαίσιο της στρατηγικής του να ενισχύσει την παρουσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο νοτιοανατολικό Αιγαίο στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Λιβυκό πέλαγος.
Όπως αναφέρει ο Λεωνίδας Μπλαβέρης στην εφημερίδα Παραπολιτικά το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΝ αποφάσισαν να ενισχύσουν την ναυτική παρουσία της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή της Κρήτης και για αυτό το λόγο πρόκειται να αναπτυχτούν στην Σούδα τρεις φρεγάτες, δύο υποβρύχια, τρεις πυραυλάκατοι και ένα πλοίο γενικής υποστηρίξεως.
Τα πλοία αυτά δεν θα παραμείνουν μόνιμα στην Κρήτη αλλά θα αντικαθίστανται κάθε 30 ημέρες από μια νέα Nαυτική Μοίρα ανάλογης σύνθεσης και ισχύος.

Κορυφαία παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου κατά της ευρωκτόνου πολιτικής του Βερολίνου

prokopis-pavlopoulos (2)
ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ ΤΩΡΑ για να σωθεί η Ευρώπη, ζήτησε οΠρόεδρος της Δημοκρατίας με μία εκπληκτική ανάλυση, που συγκλόνισε όσους παρευρέθησαν στην αναγόρευση του σε επίτιμο διδάκτορα της σχολής οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών

Ιστορική παρέμβαση με πρωτοφανή τεκμηρίωση που ειναι βέβαιον πως θα υιοθετηθεί από την πλειοψηφία των κρατών της ευρωζώνης, αφού για πρώτη φορά καταρρίπτονται με τέτοιον τρόπο  βασικές αιτιάσεις του Βερολίνου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...