Κυριακή, 31 Ιουλίου 2016

Η παραποίηση του λόγου του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ώπιν (Ο δήθεν «όρκος του Μεγάλου Αλεξάνδρου») (+video)
Απόσπασμα άρθρου του κ. Αντωνίου Α. Αντωνάκου, Καθηγητού, Κλασσικού Φιλολόγου, Ιστορικού-Συγγραφέως, με το οποίο απομυθοποιείται ο δήθεν «όρκος του Μεγάλου Αλεξάνδρου», τον οποίον μας σερβίρουν για πάνω από είκοσι χρόνια τώρα.Ο "όρκος" στην πλατεία Ελευθερίας στην Καβάλα!
[...] Όταν στα έτη 1992-1993 το ουσιαστικά ανύπαρκτο «μακεδονικό ζήτημα» είχε κυριαρχήσει στην καθημερινότητα των Ελλήνων, η προπαγάνδα της παγκοσμιοποίησης, παραποιώντας κατά την γνωστή της μέθοδο τα αληθή κείμενα, με την βοήθεια τότε ενός ελλαδικού «σουπερμάρκετ» εξέδωσε και μοίρασε σε πολλές χιλιάδες αντίτυπα τον υποτιθέμενο «όρκο του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ώπιν». 

Σιδερώνα: Το νησί των βρυκολάκων, στοιχειώνει ακομα τον Σαρωνικο!!!

ΠΟΡΕΙΑ ΙΣΑΑΚ - ΣΟΛΩΜΟΥ : ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ ΤΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ


Οι μοτοσικλετιστές διέσχισαν την Ευρώπη με αφετηρία το Βερολίνο όπως και πριν από 20 χρόνια περνώντας από Πράγα, Βουδαπέστη, Βελιγράδι, Σόφια, Θεσσαλονίκη, Βόλο και κατέληξαν στην Αθήνα όπου επισκέφθηκαν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Σύμφωνα με ενημέρωση της Αστυνομίας  η «Μεγάλη εκδήλωση εις μνήμη των Ισαάκ και Σολωμού  πραγματοποιήθηκε εχθές στις 20.30 στο στάδιο «ΤΑΣΟΣ ΜΑΡΚΟΥ» στο Παραλίμνι.

Ανάπτυξη: 0-12 μηνών


Λαμβάνουμε πάντοτε υπόψη ότι οι πίνακες αναφέρονται στο μέσο όρο τυπικής ανάπτυξης και ενδέχεται να υπάρχουν μικρές αποκλίσεις.

Στις 6 εβδομάδες θα παρατηρήσουμε συνήθως το πρώτο χαμόγελο όταν η μαμά του μιλάει ενώ αρχίζει να χρησιμοποιεί το κλάμα ως μέσο επικοινωνίας αλλάζοντας τη χροιά και τον τόνο. Αντιδρά στους ήχους. Στους 8 μήνες αντιλαμβάνεται καλυτερα τα μέρη του σώματός του και παίζει με τα χέρια και τα πόδια του. Γυρίζει μόνο του από την ύπτια στηνκαθιστή θέση ενώ μπορεί να κάθεται για λιγο χωρίς υποστήριγμα, στηρίζει ήδη από τον 4 μήνα το κεφάλι του και το συγκρατεί. Αρχίζει να συνδυάζει δύο συλλαβές όπως «μπα-μπα», αναγνωρίζει την μητέρα του και δείχνει τα συναισθήματά του. Μπορεί να μεταφέρει αντικείμενο από το ένα χέρι στο άλλο και να κρατά σε κάθε χέρι ένα κύβο ταυτόχρονα και προσπαθεί να πιάσει τα παιχνίδια που βρίσκονται μακρυά του. Μπορεί να εντοπίζει με τα μάτια τον ήχο, να προσανατολίζεται προς αυτόν και να παρατηρεί την πορεία ενός αντικειμένου που έπεσε στο πάτωμα. 

Πρωτογενές πλεόνασμα «έκπληξη» βλέπει για φέτος ο Στουρνάρας


Σχεδόν τριπλάσιο σε σχέση με το στόχο, θα είναι το πρωτογενές πλεόνασμα φέτος (1,3% του ΑΕΠ) προβλέπει ο Διοικητής της ΤτΕ. Τονίζει πώς οι εξαγωγές εμφανίζουν σημάδια κόπωσης και χρειάζονται ώθηση. Πού θα κριθεί το στοίχημα της ανάπτυξης.

Πρωτογενές πλεόνασμα «έκπληξη» βλέπει για φέτος ο Στουρνάρας
Μεταρρυθμίσεις και τουρισμός θα βγάλουν την Ελλάδα από την ύφεση, είναι το μήνυμα που στέλνει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας, προβλέποντας ότι η χρονιά θα κλείσει με πρωτογενές πλεόνασμα 1,3% του ΑΕΠ έναντι στόχου 0,5% του ΑΕΠ.
Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, κατά τον κ. Στουρνάρα το στοίχημα της ανάπτυξης θα κριθεί από την ταχύτητα υλοποίησης των μεταρρυθμίσεωνστην οικονομία, την έγκαιρη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης και την αποκατάσταση της ρευστότητας.

ΕΓΕΙΡΟΥ ΟΥΝ ΕΛΛΑΣ ΚΑΤΑ ΒΑΡΒΑΡΩΝΑΘΗΝΑ 1-8-2016.

Το πέπλο τού παγκοσμιοποιητή τυράννου κατέπεσε αφήνοντας γυμνό τον κοινό εχθρό Χριστού και Ελλάδος. Στην κορυφή τού παγόβουνου ο διεθνής σιωνισμός και τάγμα εισβολής δικό του το Ισλάμ. Στόχος τους κοινός η ναυαρχίδα Πίστεως και Ελευθερίας, η Ιερή Ελλάς. Όχημα προσβολής τής εθνικής μας συνοχής η κονιορτοποίηση των πνευματικών εφοδίων από τούς σιωνιστοπροσήλυτους πολιτικούς. Και λόγχες πολεμικές στα σωθικά τού Ελληνισμού η βρώμα Τουρκία και ο ισλαμικός στρατός πρακτόρων και γυρολόγων λαθροεισβολέων.

Η Τουρκία εγκατέστησε τρεις εχθρικούς πόλους απέναντί μας. Στην ελεύθερη Θράκη μας το τουρκικό προξενείο τής Κομοτηνής με τούς θρησκευτικούς και κομματικούς λειτουργούς τής Άγκυρας. Στα στρατόπεδα και την ελληνική κοινωνία, από το ένα άκρο έως το άλλο, σε χερσαία και νησιωτική Ελλάδα, τοποθέτησε τούς άρτια εξοπλισμένους λαθροπρόσφυγες κοντά στους ήδη υπάρχοντες λαθρομετανάστες. Απέναντι από τον Έβρο, στην κατεχόμενη Ανατολική Θράκη και μέσα στο Αιγαίο διατηρεί τακτικά τουρκικά στρατεύματα και πολεμικό νατοϊκό στόλο.

Η τοποθέτηση των τουρκομογγόλων, παλαιόθεν και τώρα, από τής αλώσεως και των παλαιών τραγωδιών έως την έσχατη, την σημερινή μας περικύκλωση, απέναντι από την οικονομικά αιχμάλωτη Ελλάδα, επετεύχθη με την εντολή τού σιωνισμού και την διαιρετική δράση των ψευτορωμιών πολιτικάντηδων. Οι δήθεν σύμμαχοι υποστηρίζουν όπως πάντα την πολιτική κάστα τής ελληνόφωνης αστικής δημοκρατίας και τούς επιθετικούς στόχους των έως σήμερα γειτόνων. Διότι το μελάνι τής ψευτοηγεσίας ακυρώνει τις θυσίες τού ελληνικού αίματος.

Η Τουρκία προσφάτως σύλησε την Αυτοκρατορική Εκκλησιά τού Ελληνισμού μέσα στην αιώνια πρωτεύουσά μας. Χρησιμοποίησε την Αγία Σοφία ως Τζαμί με πρόσχημα το ραμαζάνι για να μάς δείξει ότι η Κωνσταντινούπολη θα παραμείνει τουρκική και η Οθωμανική Αυτοκρατορία θα επιστρέψει στα εδάφη τα κλεμμένα που έχει χάσει για να τα βάλει δίπλα στα προσωρινά ελληνικά εδάφη που κρατάει έως σήμερα. Έβγαλε μάλιστα και ένα παλιόχαρτο για ανακοίνωση στο οποίο μάς είπε ότι δεν μπορεί να μιλάει η Ελλάδα που δεν φτιάχνει το Τζαμί που ζητάνε Σιών και Ισλάμ στην Αθήνα, που δεν αναγνωρίζει τις πολιτικές και θρησκευτικές ελευθερίες των «Τούρκων» τής Θράκης και τις «ελευθερίες» των λαθρομεταναστευτικών και μασονικών ψευτοθρησκειών.

Η αλήθεια είναι πως ο Θεός υπέγραψε το ομόλογο για την επάνοδο όλων των ιστορικών εδαφών σε μια αυτοκρατορία. Όμως η αυτοκρατορία αυτή είναι η ελληνική τής Αγίας Ρωμανίας. Τα τουρκικά πολεμικά πλοία που τοποθέτησαν οι νατοϊκοί στα Στενά είναι μια οδός από πύρινες πολεμικές φλόγες που θα διαβούν οι Ρώσοι για την κάθοδο στα Θερμά Νερά. Η κινητοποίηση των στρατολογημένων λαθρομεταναστών στην ελληνική ενδοχώρα ως αντιπερισπασμός στα ελληνικά όπλα και κάλεσμα στα τουρκικά, είναι η τέλεια αφορμή για την σαρωτική στρατιωτική και εθνικιστική επανάσταση τής Αληθινής Ελλάδος μας.

Εγείρου ουν Ελλάς κατά Βαρβάρων. Ο καθοδηγούμενος σηκωμός των ρέμπελων που προφήτευσε ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός φαινομενικά είναι η κατάρα τής ευπιστίας των ραγιάδων προς τούς ψευτορωμιούς ταγούς τους. Και είναι όντως έτσι. Από την άλλη πλευρά όμως είναι η ικανή συνθήκη που θα βγάλει το κεφάλι τού λαού από το δήθεν μεγάλο οικονομικό πρόβλημα και θα τον ενώσει απέναντι στο αληθινό ζητούμενο τής απελευθερώσεως και τής αυτοσυντηρησίας που περνάει μέσα από την ενότητα, την επανελλήνιση τού κράτους, τον πόλεμο και την εθνική ολοκλήρωση τής Μεγάλης Ελλάδος.

Ο εχθρός είναι εντός των πυλών ήδη. Στον πόλεμο απαντάς με πόλεμο. Στο ατσάλι απαντάς με ατσάλι. Και στις ψεύτικες επαναστάσεις απαντάς με ολοκληρωτικές εθνικές επαναστάσεις. Τον προδότη τον καρατομείς. Και τον βάρβαρο τον αφανίζεις, ενσωματώνοντας πλήρως τα εδάφη του. Δεν υπάρχει συναισθηματισμός στην κακότητα. Υπάρχει μονάχα το Δίκαιο που κραταιώνεται τώρα με την Πολεμική Αρετή. Όσοι στηρίζουν τον εχθρό περνάνε από δίκη δωσίλογων. Και στα προσωρινά σύνορα τής χώρας παρατάσσονται οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Πίστεψαν οι σκλάβοι τού Αντίχριστου Θηρίου ότι με την επιχείρηση τελειωτικής μετάλλαξης και λοβοτομής τής Φυλής μας θα έκαμαν περίπατο με τα χατζάρια τους. Ότι θα γκρεμίζανε τούς ναούς μας, ότι θα γκρεμίζανε τα τείχη με τούς αντιρατσιστές και τούς γυρολόγους τους. Αυτές οι ίδιες οι λόγχες θα γίνουν οι ασπίδες για να εφορμήσουμε ενάντια στον μισελληνισμό. Η ώθηση αυτών προς τον νέο καιάδα, στα γαλανά νερά τού Αιγαίου μας.

Στην θέση τής οικουμενικής κυβέρνησης που μηχανεύτηκαν οι σκοτεινές σιωνιστικές και μασονικές λέσχες σηκώνουμε τον Ορθόδοξο και Εθνικοκοινωνικό, τον Οικουμενικό Ελληνισμό. Το νέο Γουδί είναι εδώ. Οδός διαφυγής για κανέναν. Αμνηστία σε κανέναν. Η σωτηρία τού Ελληνικού Έθνους είναι η μετατροπή του σε στρατιωτική δύναμη. Η καθαρότητα τού ελληνικού εδάφους από ξένα σώματα. Ο Ελληνικός Ολοκληρωτισμός. Το ξερίζωμα των εχθρικών θυλάκων. Και η σύναψη νέας συμμαχικής πολιτικής από την Εθνικοκοινωνική Ελλάδα.

Με τις πέτρες τούς δοσίλογους. Με τις σφαίρες τούς εισβολείς. Με το νέο Βυζάντιο απέναντι στην νεκρή Τουρκία και τα αποστεωμένα μορφώματα που κατέχουν ελληνικά χώματα και ψυχές στην γεωπολιτική αυλή μας από τα αδριατικά νερά έως τον Πόντο και την Ελληνίδα Ανατολή.

Τον σεβασμό τον κερδίζει ο δυνατός. Το σθένος το κατέχει ο πιστός. Το δίκαιο αποκτιέται από τον κατακτητή. Τα κεφάλια που σηκώθηκαν απέναντι στην Ιερή Ελλάδα κόβονται. Και ο Ορθόδοξος Άξονας έχει σημείο αναφοράς την Εθνικιστική Ελλάδα. Ζήτω η Επανάσταση! Ζήτω η Νίκη!
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Κύπρος: Παραιτήθηκε ο αρχηγός των τουρκικών δυνάμεων στρατού στα κατεχόμενα


Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι δύο ακόμη αξιωματικοί του κατοχικού στρατού, οι υποστράτηγοι Τατζί Κουρούλ και Σαντίκ Πιγιαντέ, διοικητές της 28ης και 29ης μηχανοκίνητης μονάδας αντίστοιχα, απολύθηκαν κατά την τελευταία έκτακτη συνεδρία του Συμβουλίου Κρίσεων στην Τουρκία

Ανυπολόγιστη η καταστροφή από την πύρινη λαίλαπα που μαίνεται στη βόρεια Εύβοια Το πύρινο μετωπο ξεπερνάει τα 12-15 χιλιόμετρα και υπάρχουν εκτιμήσεις για 20.000 καμένα στρέμματα δάσους


Ανυπολόγιστη η καταστροφή από την πύρινη λαίλαπα που μαίνεται στη βόρεια Εύβοια

εκτύπωση  

Ανυπολόγιστη η καταστροφή από την πύρινη λαίλαπα στη βόρεια Εύβοια.  Το πύρινο μετωπο ξεπερνάει τα 12-15 χιλιόμετρα και υπάρχουν εκτιμήσεις για 20.000 καμένα στρέμματα δάσους.

Το πρώτο φως της ημέρας δείχνει μια τεράστια οικολογική καταστροφή στην περιοχή της Λίμνης. Η φωτιά ξεκίνησε  από την περιοχή Φαράκλα στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου και έφτασε  σε λίγες ώρες  πάνω από την παραθαλάσσια περιοχή Κατούνια της Λίμνης.

Το μέγεθος της πύρινης λαίλαπας είναι τέτοιο που οι πυροσβεστικές δυνάμεις απλά φαίνονται πολύ αδύναμες, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλουν για να την αντιμετωπίσουν.

Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί τις πτήσεις για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενώ όλη τη νύχτα 120 πυροσβέστες εδιναν μάχη για να αποτρέψουν την επέκτασή της.
Στη Λίμνη έφτασε νωρίς το πρωί κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

Μεγάλες διαστάσεις έλαβε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι στην περιοχήΦαράκλα της Βόρειας Εύβοιας και έφτασε νότια της Λίμνης Ευβοίας.

Οι φλόγες έχουν κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους, ενώ εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση δεν έχει εκκενωθεί η Μονή Γαλατάκη που επίσης βρίσκεται κοντά στην περιοχή που μαίνεται η πυρκαγιά.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή Φαράκλα, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και δυσχέραιναν το έργο των δυνάμεων πυρόσβεσης, εξαπλώθηκε γρήγορα, με αποτέλεσμα να φτάσει πολύ κοντά σε παραθαλάσσιες περιοχές.

«Με αυταπάρνηση οι πυροσβέστες και οι δασοπυροσβέστες δίνουν τη μάχη με τις φλόγες για την κατάσβεση της τεράστιας πυρκαγιάς στη Βόρεια Εύβοια» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, που βρίσκεται στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, απ΄όπου παρακολουθεί την προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων.

«Μέχρι τη δύση του ηλίου έξι αεροσκάφη, έξι ελικόπτερα και 120 πυροσβέστες, από την Ανδραβίδα, την Καρδίτσα, τη Λαμία, την Αθήνα και τον Πειραιά, έκαναν ό,τι είναι εφικτό για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ο στόχος είναι τώρα τη νύχτα οι χερσαίες δυνάμεις πυρόσβεσης να μην αφήσουν τη φωτιά να επεκταθεί προς τα νότια, στο όρος Καντήλι».

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής εκτίμησε ότι δεν θα απειληθεί η Λίμνη Ευβοίας από την πυρκαγιά, παρ' ότι έχει φτάσει πολύ κοντά.

Τεράστια είναι η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων από την ευρύτερη περιοχή. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν σπεύσει στη Βόρεια Εύβοια, δυνάμεις από τη Λαμία, την Καρδίτσα, την Ανδραβίδα αλλά και την Αθήνα.

Αυτή την ώρα στο σημείο βρίσκονται 120 πυροσβέστες με 49 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 44 ατόμων, δύου υδροφόρα οχήματα και τμήμα 30 στρατιωτών.

Γιγάντιες χαρακτήρισε τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων ο δήμαρχος της Λίμνης Ευβοίας Χρήστος Καλυβιώτης. Τόνισε ότι μαζί με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, σε επιφυλακή θα μείνουν όλη τη νύχτα και οι δυνάμεις του δήμου συμμετέχοντας στην προσπάθεια να περιορίσουν την πυρκαγιά.

Σημείωσε ακόμη ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές και πως για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε παραθαλάσσιο ξενοδοχείο, το οποίο είχαν πλησιάσει οι φλόγες.

Τα μέτωπα σε όλη τη χώρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται από αργά το μεσημέρι μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αρχικά σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Σαχτούρια στο Ρέθυμνο και πήρε κατεύθυνση προς τον οικισμό Άγιος Παύλος και προς τις Μέλαμπες.


Ο οικισμός του Αγίου Παύλου εκκενώθηκε προληπτικά.

Την μάχη με τις φλόγες, έχοντας να αντιμετωπίσουν τους ισχυρούς ανέμους, δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από 20 οχήματα, 40 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα και 8 υδροφόρες του δήμου.

Οι προσπάθειες των δυνάμεων πυρόσβεσης γίνονται χωρίς την βοήθεια πτητικών μέσων που δεν μπορούν να συνδράμουν λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με τον διοικητή των πυροσβεστικών υπηρεσιών Κρήτης Γιάννη Μαραγκάκη έχουν τεθεί σε γενική επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Ρέθυμνο και Χανιά, ενώ το έργο της πυρόσβεσης θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της νύκτας.

Πυρκαγιά ξέσπασε και στο Παγγαίο Όρος του νομού Καβάλας. Μετά από μάχη της Πυροσβεστικής με τις φλόγες η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στις Ερυθρές Αττικής που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου.Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τις φλόγες προκειμένου η φωτιά να μη πλησιάσει σε οικισμό που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά και στο Προσήλιο του δήμου Ανατολικής Μάνης.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 12ωρου (6:00-18:00) εκδηλώθηκαν συνολικά 29 αγροτοδασικές πυρκαγιές.

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για αύριο, Κυριακή 31 Ιουλίου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4)  σε Αττική, Εύβοια, νησιά βορείου Αιγαίου, Κυκλάδες, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Λασίθι.

Ο μεθυσμένος Γερμανός αφέθηκε ελεύθερος λίγη ώρα μετά Βίντεο: Μεθυσμένος επιβάτης σκόρπισε τον πανικό στην πτήση Βερολίνο-Ηράκλειο

Βίντεο: Μεθυσμένος επιβάτης σκόρπισε τον πανικό στην πτήση Βερολίνο-Ηράκλειο

Τη λύση έδωσε ένας αστυνομικός που ταξίδευε για διακοπές στην Κρήτη, ο οποίος ακινητοποίησε τον ταραξία και του πέρασε χειροπέδες

Χάος επικράτησε σε πτήση αεροσκάφους τσάρτερ της Air - Berlin που πετούσε από το Βερολίνο προς το Ηράκλειο, όταν ένας ταξιδιώτης, λίγο μετά την απογείωση, σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να φωνάζει στα γερμανικά και να χειρονομεί σε έξαλλη κατάσταση προς τις αεροσυνοδούς.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...