Κυριακή, 14 Αυγούστου 2016

Τούρκος Πτέραρχος για το Πραξικόπημα: Θα χρειαστούν 10 χρόνια για να ανακάμψουν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις

Turkish Air Force F-16
Την πεποίθηση του ότι θα χρειαστούν 10 χρόνια για ναανακάμψουν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις από τις συνέπειες του αποτυχημένου πραξικοπήματος εξέφρασε ο εν αποστρατεία Πτέραρχος Bilgin Balanlı. Ο συγκεκριμένος αξιωματικός είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στο σχεδιαζόμενο πραξικόπημα Balyoz (Βαριοπούλα) το οποίο είχε αποκαλυφτεί πριν από 5 χρόνια.

«Σταυροφορίες & Βυζάντιο» Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος

«ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ» Στρατηγού Φράγκου Φραγκούλη για όλους & για όλα

Πλεύρης vs Ραφαηλίδης

Όλες οι ασθένειες του νεογέννητου


Όλες οι ασθένειες του νεογέννητου
Η χαρά σας για τον ερχομό του μωρού στο σπίτι είναι δεδομένη. Όμως, εξίσου δεδομένο είναι και το άγχος σας. Γι’ αυτό σας δίνουμε ένα μίνι οδηγό για τις πρώτες μικροασθένειες που τα περισσότερα νεογέννητα περνούν.
Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση είναι μια συχνή ασθένεια, μιας που στην ηλικία αυτή το πεπτικό σύστημα δεν λειτουργεί φυσιολογικά, αφού είναι ακόμη ανώριμο. Πρόκειται για την πιο συνηθισμένη ίσως ασθένεια, αφού παρουσιάζεται σε 1 από τα 500 νεογέννητα. Σύμφωνα με την Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Γαστρεντερολογίας, ένα βρέφος μπορεί να παρουσιάσει γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση πολλές φορές την ημέρα. Το μεγαλύτερο ποσοστό των βρεφών την ξεπερνά χωρίς κανένα πρόβλημα στην ηλικία 12-18 μηνών, μια που τότε ωριμάζουν και οι λειτουργίες του οργανισμού του. Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση προκαλείται επειδή ο κατώτερος οισοφαγικός σφιγκτήρας του βρέφους, που χωρίζει τον οισοφάγο από το στομάχι, λόγω του ότι δεν είναι επαρκώς ανεπτυγμένος, παρουσιάζει χαλαρότητα, κι έτσι αφήνει τα υγρά του στομάχου να ανέβουν στον οισοφάγο και τελικά στο στόμα. Για να την αποφύγουμε, θα πρέπει να φροντίζουμε να μην ταΐζουμε υπερβολικά το μωρό, ενώ σε κάθε γεύμα θα πρέπει να το βοηθάμε να ρευτεί. Πολύ βοηθητικό είναι μετά από κάθε γεύμα να το κρατάμε σε όρθια θέση για περίπου μισή ώρα.

Θεοδωράτος - Με το κλειδί της Ιστορίας 9Aug16

13 Αυγούστου 1944: 7.000 πάνοπλοι Γερμανοί ισοπεδώνουν αμάχους στα Ανώγεια. «Διατάσσομεν την ισοπέδωσιν των Ανωγείων»


anogeia_13Σαν σήμερα στις 13 Αυγούστου του 1944, τα Μαρτυρικά Ανώγεια έζησαν το 3ο Ολοκαύτωμα στην ιστορία τους. Τα 3 ολοκαυτώματα του 1822, του 1867 επί τουρκοκρατίας, και του 1944 επί Γερμανικής κατοχής αποτέλεσαν ορόσημα για την ιστορία και την λεβεντιά των Ανωγειανών. 
Κατά το Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο οι Ανωγειανοί πήραν μέρος, από τους πρώτους, στην αντίσταση κατά των Ναζί κατακτητών με τη δημιουργία ένοπλων ομάδων σε συνεργασία με το Συμμαχικό Αρχηγείο Μέσης Ανατολής και έχοντας επικεφαλής τον Ιωάννη Δραμουντάνη (Στεφανογιάννη) ο οποίος και εκτελέστηκε από τους Ναζί, στις 12 Φεβρουαρίου 1944.

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ : ΚΥΠΡΟΣ 1974 ΕΦ ΛΟΧΙΑΣ ΠΖ ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΡΑΟΥΔΑΚΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΤΟ 3ΗΜΕΡΟ 14-16/8/1974 ΔΙΑΣΩΘΕΙΣ


42 χρόνια τωρα, έχω στο μυαλό μου την ηρωική μας εξoδο από το στρατόπεδο μας, το στρατόπεδο της ΕΛ.ΔΥ.Κ., μετά από την διαταγή του επικεφαλής μας Παναγιώτη Σταυρουλοπουλου, το μεσημερi της 16ης Αυγούστου του 1974.

Μετά από την 3ημερη επική μαχη, κατα την οποία δώσαμε και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεων μας, χωρίς φαγητο και την τελευταία χωρίς νερό, κάτω από το φοβερό λιοπύρι του Αυγούστου, κληθήκαμε να εγκαταλείψουμε το στρατόπεδο ενώ γινόταν ένας χαμός τον οποίο δεν μπορώ να περιγράψω. Αλλά και αν μπορούσα να το κάνω με γλαφυρότητα δεν θα μπορούσατε ποτέ να καταλάβετε την ένταση των στιγμών εκείνων.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...