Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

Η απάντηση του νότου στη Γερμανία: Η ΑΟΖ Ελλάδας και Μεσογείου, η γαλάζια ανάπτυξη


FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας (2Δ), ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ ( François Hollande) (Α), ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντζι (Matteo Renzi ) (3Δ), ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης (3Α), ο πρωθυπουργός της Μάλτας Ζοζέφ Μουσκάτ ( Joseph Muscat ) (Δ), ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα ( Antonio Costa) (2Α) και ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ισπανίας Φερνάντο Εγκιδάθου (Fernando Eguidazu ) (Κ), συνομιλούν μετά τις κοινές δηλώσεις κατά τη διάρκεια της Συνόδου των ηγετών των Μεσογειακών Χωρών της Ε.Ε., Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016. Στο Ζάππειο Μέγαρο πραγματοποιείται η Σύνοδος των Μεσογειακών Χωρών της Ε.Ε., την οποία συγκάλεσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας François Hollande, του αναπληρωτή υπουργού Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ισπανίας Φερνάντο Εγκιδάθου , του πρωθυπουργού της Ιταλίας Matteo Renzi, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του πρωθυπουργού της Μάλτας, Joseph Muscat και του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, Antonio Costa. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗFILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας (2Δ), ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ ( François Hollande) (Α), ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντζι (Matteo Renzi ) (3Δ), ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης (3Α), ο πρωθυπουργός της Μάλτας Ζοζέφ Μουσκάτ ( Joseph Muscat ) (Δ), ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα ( Antonio Costa) (2Α) και ο αναπληρωτής υπουργός Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ισπανίας Φερνάντο Εγκιδάθου (Fernando Eguidazu ) (Κ), συνομιλούν μετά τις κοινές δηλώσεις κατά τη διάρκεια της Συνόδου των ηγετών των Μεσογειακών Χωρών της Ε.Ε., Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016. Στο Ζάππειο Μέγαρο πραγματοποιείται η Σύνοδος των Μεσογειακών Χωρών της Ε.Ε., την οποία συγκάλεσε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας François Hollande, του αναπληρωτή υπουργού Ευρωπαϊκής Ένωσης της Ισπανίας Φερνάντο Εγκιδάθου , του πρωθυπουργού της Ιταλίας Matteo Renzi, του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, του πρωθυπουργού της Μάλτας, Joseph Muscat και του πρωθυπουργού της Πορτογαλίας, Antonio Costa. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Γράφει ο Δημήτρης Σκουτέρης 
Οι από κάθε άποψη επιτυχημένες Σύνοδοι των Αθηνών και της Ρόδου την προηγούμενη εβδομάδα έχουν φοβίσει την ελίτ της Γερμανίας. Τα σημάδια πολλά. 
Οι ανερμάτιστες δηλώσεις του τρομαγμένου πλέον Σόϊμπλε, που μίλησε για «σοσιαλιστές» του Νότου «χαρίζοντας» τους εκπροσώπους Ισπανίας και Κύπρου, που ανήκουν στο δικό του δεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στους σοσιαλιστές. Οι «κατευθυνόμενες επιθέσεις» του φιλοκυβερνητικού γερμανικού τύπου εναντίον της Συνόδου των Αθηνών, του Ολάντ, του Τσίπρα, του Ρέντσι.

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ : (ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ) ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΜΟΣΧΟΝΗΣΙΩΝ, ΣΤΙΣ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 1922 ΤΟΝ ΕΘΑΨΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ 9 ΙΕΡΕΙΣ


Σπούδασε στη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού Ιεροσολύμων και στη θεολογική Ακαδημία του Κιέβου.Υπήρξε εφημέριος σε πολλές ελληνικές κοινότητες της Κριμαίας (Θεοδοσίας, Συμφεροπόλεως, Σεβαστουπόλεως).
Το 1913 χειροτονήθηκε βοηθός επίσκοπος της Μητροπόλεως Σμύρνης με τον τίτλο Ξανθουπόλεως, αναπλήρωσε δε τον εξόριστο μητροπολίτη κατά τη διάρκεια του Α’παγκοσμίου πολέμου.

Έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν 2 πλοία της Hanjin που βάρεσε κανόνι


Έλληνες εφοπλιστές αγόρασαν 2 πλοία της Hanjin που βάρεσε κανόνι

- Ξεπουλάει περιουσιακά στοιχεία η Hanjin για να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα
- Ήδη πούλησε τρία πλοία - τα δυο εξ αυτών - πέρασαν σε ελληνικά χέρια
- 93 πλοία της παγιδεύτηκαν σε 52 λιμάνια 26 χωρών
Σε Ελληνες εφοπλιστές πέρασαν δύο από τα τρία πλοία που πούλησε η Νοτιοκορεάτικη ναυτιλιακή εταιρεία με 93 πλοία που βάρεσε κανόνι. Οπως έγραψε χθες το newsit.gr η πτώχευση της Hanjin προκάλεσε σεισμό και ορισμένοι εξέφρασαν την εκτίμηση ότι αποτελεί τη νέα Lehman Brothers. Η εταιρεία της οποίας 93 πλοία παγιδεύτηκαν σε 52 λιμάνια 26 χωρών, άρχισε να πουλάει πλοία για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
Τα δύο πρώτα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, αγόρασαν Ελληνες εφοπλιστές,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...