Κυριακή, 25 Σεπτεμβρίου 2016

BINTEO Δηλώσεις Ρέμου για Κεμάλ - Απαντηση Γεώργιου Παπασημάκη


Φαντάζομαι ότι η σφαγή των Κυδωνιών - Αϊβαλί, η καταστροφή τους και η γενοκτονία του μικρασιατικου και ποντιακού Ελληνισμού καθώς και τα πογκρόμ εναντίων των γηγενών Ελλήνων Κωνσταντινουπολεως, Ίμβρου και Τενέδου αποτελούν την κορωνίδα του Έργου του Μεγάλου Ηγέτη Κεμάλ Μουσταφά.

Όχι, ο Αττίλας που κατέχει το 39% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν είναι απευθείας έργο του Μεγάλου πατέρα των Τούρκων αλλά των ιδεολογικών του τέκνων κεμαλιστων.

Ελπίζω να μην μου δημιουργήσουν καμία δυσκολία για να συνεχίσω την ανασκαφή στο Ναό της Αθηνάς και να μπορέσω να πάρω στην κατοχή μου όλα τα τμήματα γλυπτών που θα βρω. Ο κύριος Χάντ έγραψε στην Εξοχότητά σας για λογαριασμό μου να προσκομίσετε στην Αθήνα μία δωδεκάδα πριόνια για μάρμαρο, διαφόρων μεγεθών το συντομότερο δυνατό. Μου χρειάζονται τρία ή τέσσερα, 20 πόδια μακριά ώστε να κόψω ένα μεγάλο ανάγλυφο, το οποίο δεν μπορεί να μετακινηθεί, χωρίς να μειώσουμε το βάρος του

Αρχείο Έλγιν: «Θα συνεχίσω να πριονίζω τα ανάγλυφα»


Αρχείο Έλγιν: «Θα συνεχίσω να πριονίζω τα ανάγλυφα»
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )Αθήνα
«Θα συνεχίσω τις ανασκαφές με την πιο μεγάλη θέρμη στο Ναό της Αθηνάς και θα συνεχίσω να πριονίζω τα ανάγλυφα. Είναι μία εργασία που απαιτεί χρόνο. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν να έχουμε το σύνολο της Πανδρόσου, εγώ δεν απελπίζομαι για μία από τις Καρυάτιδες».

Ο κόσμος, που κατέκλυσε το αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης για το διήμερο διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Τα γλυπτά του Παρθενώνος: 200 χρόνια από την ιδιοποίησή τους από το Βρετανικό Μουσείο» (διοργάνωση του «Συλλόγου των Αθηναίων»), άκουγε με κομμένη ανάσα.

Πρόκειται για απόσπασμα (με ημερομηνία 5 Ιανουαρίου 1802) από τις επιστολές που έστειλε στον εργοδότη του Έλγιν ο ιταλός ζωγράφος, Τζοβάνι Μπατίστα Λουζέρι, ο άνθρωπος που συνέβαλε καταλυτικά στην άνευ προηγουμένου βίαια απόσπαση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο Τζοβάνι Μπατίστα Λουζιέρι είχε προσληφθεί από τον Έλγιν μαζί με άλλους καλλιτέχνες από την Ιταλία για να κάνουν εκμαγεία και να προετοιμάσουν λεπτομερή αρχιτεκτονικά σχέδια. Τα όσα διαδραματίστηκαν τα έτη 1801-1804, με πρωταγωνιστή τον Ιταλό ζωγράφο, έγιναν μέρος μιας πολύ σημαντικής ανακοίνωσης που κέρδισε τις εντυπώσεις.

Ελληνικά μνημεία Hellenic monuments

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...