Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2016

Ελληνικά Καναντέρ στο Ισραήλ πετούν ανάμεσα σε πολυκατοικίες για να σβήσ...

Ηχηρή απάντηση Κοτζιά στους τουρκικούς παραλογισμούς για τα Ίμια


Ηχηρή και ξεκάθαρη απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις τουΜεβλούτ Τσαβούσογλου για τα Ίμια έδωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.
«Η κυριαρχία της Ελλάδας επί των νησιών της στο Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένων των Ιμίων, είναι αδιαμφισβήτητη και κατοχυρώνεται από το Διεθνές Δίκαιο», αναφέρει η επίσημη απάντηση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών στις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος και ότι η Άγκυρα δεν πρόκειται να αλλάξει την πολιτική της στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Γεώργιος Παπασημάκης για την Άλωση

Γεωργιος Παπασημακης για την Ελληνικη Φυλη

Γεωργιος Παπασημακης για την Ελληνικη Φυλη

Θεοδωράτος - Με το κλειδί της Ιστορίας 29Nov16 (HD)

Θεοδωράτος - Με το κλειδί της Ιστορίας 29Nov16 (HD)

Επικήδειος λόγος στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Φιντέλ Κάστρο
Επικήδειος λόγος στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Φιντέλ Κάστρο

Επικήδειος λόγος στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Φιντέλ Κάστρο
Επικήδειος λόγος στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Φιντέλ Κάστρο

Ποιους είδε ο Τσίπρας στην Κούβα – Ποιος του είπε «κράτα γερά»

Συναντήσεις με τέσσερις ηγέτες της Κεντρικής και ΝότιαςΑμερικής, εκτός δηλαδή της κατ’ ιδίαν συζήτησης με τον Πρόεδρο  Ραούλ Κάστρο, είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Κούβα, στο περιθώριο της εκδήλωσης προς τιμήν του Φιντέλ Κάστρο.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωνε κυβερνητική πηγή, «το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στην Κούβα, για να παραστεί στην κηδεία του Φιντέλ Κάστρο, πέρα από την αυτοτελή πολιτική του σημασία, είχε και παραλειπόμενα και, από ό,τι φαίνεται θα έχει συνέχεια».

Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου προς την Τουρκία


Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες για τα εθνικά μας θέματα, τιςσχέσεις Ελλάδας- Κύπρου, τη λύση του Κυπριακού, τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, αλλά και τη Συνθήκη της Λωζάννης, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από το υπουργείο Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της τελετής ορκωμοσίας των νέων διπλωματών που έλαβε χώρα σήμερα, στην οποία παρίστατο μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.
Ο κ. Παυλόπουλος συνέδεσε άρρηκτα τα εθνικά θέματα της Ελλάδας με την Ευρώπη, επισημαίνοντας ότι «μαζί με τα δικά μας εθνικά θέματα υπερασπιζόμαστε και τα ευρωπαϊκά θέματα, διότι τα ελληνικά εθνικά θέματα είναι και θέματα της Ευρώπης». 

Τουρκικές προκλήσεις χωρίς τέλος: Αμφισβητούν 18 βραχονησίδες και τη σημαία της Κύπρου


Φωτογραφία: AP
Με αμείωτη ένταση συνεχίζει τις προκλήσεις της η Αγκυρακατά της Ελλάδας και της Κύπρου. Από τη μία πλευρά ο Ταγίπ Ερντογάν έθεσε θέμα για τη σημαία της Κύπρου, ενώ ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επανέφερε σε ομιλία του το θέμα των βραχονησίδων υποστηρίζοντας ότι τα μικρά νησιά του Αιγαίου κατέχονται από την Ελλάδα.
«Θα πάρετε πίσω τα 18 νησιά ή όχι;» είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

Η Ελλάδα έχει καταλάβει 18 βραχονησίδες, θα τις πάρουμε πίσω;

Spiegel: Η Τουρκία στο δρόμο προς την δικτατορία, νορβηγικό μοντέλο αντί ένταξης


Turkish President Recep Tayyip Erdogan in the Palace of Independence in Minsk, Belarus. EPA, TATYANA ZENKOVICH
Η Τουρκία βρίσκεται στο δρόμο προς την δικτατορία, οπρόεδρος Ερντογαν απειλεί την Ευρωπαϊκή Ενωση με καταγγελία της συμφωνίας για το προσφυγικό και οι ενταξιακές διαπραγαμτεύσεις συνεχίζονται επισήμως σα να μη συμβάινει τίποτα. 
Κανείς, ωστόσο, δεν πιστεύει στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ότι η Τουρκία έχει πιθανότητες να γίνει πλήρες μέλος της Ε.Ε. στο απώτερο μέλλον και στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών λέγεται πως είναι δύσκολο να βγει κανείς από το δίλημμα, γράφει στην ηλεκτρονική του σελίδα το περιοδικό Spiegel.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...