Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία αποτελεί την άμεση αντίδραση της Ελλάδας


Του Χρήστου Καπούτση


Εάν η Ελλάδα δεχτεί στρατιωτική προσβολή σε οποιοδήποτε σημείο της Επικράτειας, τότε, την άμεση απάντηση με στρατιωτικά μέσα, θα δώσει η  71ηΑερομεταφερόμενη Ταξιαρχία . Αποτελεί την αιχμή του δόρατος της μαχητικής  ισχύος του Στρατού Ξηράς.  Έδρα της Ταξιαρχίας είναι η Νέα Σάντα του νομού Κιλκίς. Στην θέση της Νέας Σάντας προϋπήρχε ο οικισμός Βολοβότ, ο οποίος κατοικούνταν από Τούρκους που έφυγαν με την ανταλλαγή πληθυσμών του 1923, για να έρθουν στη θέση τους Πόντιοι πρόσφυγες,  που προέρχονταν κυρίως από την περιοχή της Σάντας, γι’ αυτό άλλωστε έδωσαν στο νέο οικισμό την ονομασία Νέα Σάντα. Μάλιστα , με απόφαση του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία,  μετονομάστηκε  σε 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «ΠΟΝΤΟΣ». Η μετονομασία της Ταξιαρχίας έγινε προς τιμήν των απανταχού Ποντίων και των αγώνων που έδωσαν για την Πατρίδα.

Κύπρος: Πρόσβαση σε περιοχές ευθύνης της ΕΛΔΥΚ ζητά η Τουρκία!
Κατεχόμενα: Συλλήψεις, κρατήσεις και αντιδράσεις μετά τα χθεσινά επεισόδια
Το θέμα της πρόσβασης σε στρατιωτικές περιοχές πουβρίσκονται υπό τον έλεγχο της Εθνικής Φρουράς (ΕΦ) και της ΕΛΔΥΚ επαναφέρει η τουρκική πλευρά, ώστε να γίνουν έρευνες για αγνοούμενους, εκφράζοντας παράλληλα τον ισχυρισμό ότι ανάλογο αίτημα της ΔΕΑ εκκρεμεί εδώ και 7 μήνες. Το Ε/κ μέλος στη ΔΕΑ Νέστορας Νέστορος ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι τέτοιο αίτημα κατατέθηκε μόλις τον περασμένο Ιούλιο και ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ έκανε παράλληλα λόγο για σκοπιμότητες.

04 Sotiris Pentelas - Afieroma Ston Theodoro Kolokotroni

ΚΑΡΤΕΡΟΥΜΕΝ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ (ΚΥΠΡΟΣ 1974)

ΚΑΡΤΕΡΟΥΜΕΝ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ (ΚΥΠΡΟΣ 1974)

Σερβία: Ο Πατριάρχης Ειρηναίος επισκέφθηκε τη Μονή ΒατοπεδίουΟ Πατριάρχης της Σερβίας Ειρηναίος επισκέφθηκε τη ΜονήΒατοπεδίου στο Άγιον Όρος, το οποίο έχει μεγάλη σημασία για την ιστορία της Σερβικής Εκκλησίας και το Σερβικό Έθνος, σημειώνει το σερβικό δημοσίευμα.
Ο Ειρηναίος κατά την επίσκεψή του, δήλωσε ότι «είναι καθήκον μας να έρθουμε σε προσκύνημα στη Μονή, γιατί εκεί ο Άγιος Σάββας έμαθε ότι μόνο μέσα από την αγιότητα μπορούμε να οικοδομήσουμε την Εκκλησία και το Κράτος».

ΥΠΕΞ: Καθοριστική η πτυχή της ασφάλειας για τη λύση


ΥΠΕΞ: Καθοριστική η πτυχή της ασφάλειας για τη λύση
Λευκωσία: Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ίσως ναείναι πιο πρόθυμος να στηρίξει μια συμφωνία για επανένωση της Κύπρου, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.
Σε τοποθετήσεις του που αναδημοσιεύει το πρακτορείο Reuters, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε ότι το αποτυχημένο πραξικόπημα του στρατού, ισως θα μπορούσε να απελευθερώσει, όπως σημειώνει, τον Τούρκο πρόεδρο για να αποδεχθεί την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο. "Για τον τουρκικό στρατό", σημείωσε ο Ιωάννης Κασουλίδης, "το πρόβλημα λύθηκε το 1974", ωστόσο -όπως είπε- με βάση τη δική του ανάλυση, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα, το εμπόδιο του στρατού δεν υφίσταται πλέον.

ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΚΛΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ - “Ξεκίνησαν μαθήματα αλβανικής γλώσσας σε δημόσια σχολεία στην ...‘Τσαμουριά’”
Η πρόεδρος του Συνδέσμου Αλβανών δασκάλων στηνΕλλάδα (LMSHG) Ανίλα Κίλα, δίνει χαρμόσυνα νέα για τα παιδιά των Αλβανών στην Άρτα και στην Αττική.

Ενώ άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν την Άρτα ως Τσαμουριά…, όπως το ‘Inaonline.net. στη φωτό
Άρχισαν τα μαθήματα για την εκμάθηση  της αλβανικής γλώσσας σε δημόσια σχολεία των δύο πόλεων.

Η αλβανική προκλητικότητα- Η ΔΕΕΕΜ «ΟΜΟΝΟΙΑ» για την υποστολή της Ελληνικής σημαίας στην Χειμάρρα


Μετά την μεγαλειώδη εκδήλωση για το περιουσιακό ζήτημα στη Χειμάρρα και γενικότερα στην ΕΕΜ που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής (02/12/2016) στα Τίρανα, την επομένη, κάποια αλβανικά ΜΜΕ, ανακάλυψαν «προβοκατόρικες» ενέργειες μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. 
Έκαναν λόγο για ελληνικά συνθήματα που γράφθηκαν στην εθνική οδό Αγίων Σαράντα – Αργυροκάστρου και σύμφωνα με τα ίδια μέσα, την νύχτα του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου αναρτήθηκε ελληνική σημαία στην είσοδο του κάστρου της Χειμάρρας.

Η Αρμενική Εκκλησία κατέθεσε μήνυση εναντίον της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Η Αρμενική Εκκλησία κατέθεσε μήνυση εναντίον της Τουρκίας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο


Το Καθολικάτο της Κιλικίας, της Αρμενικής Εκκλησίας,κατέθεσε στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μήνυση για την επιστροφή της εκκλησιαστικής περιουσίας που κατασχέθηκε κατά τη διάρκεια της Αρμενικής Γενοκτονίας, σύμφωνα δημοσίευμα του Sputnik στην έκδοσή του για την Αρμενία.

Θεοδωράτος - Με το κλειδί της Ιστορίας 6Dec16 (HD)

Όταν ο Ζέρβας συνέτριψε τους Τσάμηδες!

Κοτζιας: Μόνον υπό προϋποθέσεις η ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ - μη δεσμευτική η εισήγηση της Επιτροπής.


 «Η παρούσα κυβέρνηση δεν προτίθεται να επαναλάβει τα λάθη των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων για την Αλβανία» απαντά με επιστολή του σε ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ κ.κ. Ντόρας Μπακογιάννη και Γιάννη Κεφαλογιάννη στη Βουλή σχετικά με την έκθεση προόδου της Επιτροπής περί ετοιμότητας της Αλβανίας για έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
«Διαβεβαιώνω τους ερωτώντες» τονίζει ο κ. Κοτζιάς «ότι σε αντίθεση με τα πεπραγμένα προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων κατά τη θητεία των οποίων η Αλβανία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ άνευ ανταλλαγμάτων και έλαβε καθεστώς υποψήφιας για ένταξη στην ΕΕ χώρας, χωρίς να έχει εκπληρωθεί το σύνολο των σχετικών προϋποθέσεων- και πρωτίστως εκείνη οποία αφορά την προστασία των δικαιωμάτων των μειονοτήτων- η παρούσα κυβέρνηση δεν προτίθεται να επαναλάβει τα λάθη τους».

Η αμηχανία της Αριστεράς απέναντι στην Τουρκική απειλή και το Κυπριακό

Άρθρο του Χρήστου Καπούτση


Το ερώτημα είναι σαφές: υπάρχει ή όχι απειλή  από την Τουρκία που εκδηλώνεται,  στην Κύπρο,  στη Θράκη και  στο Αιγαίο;  Η απάντηση προφανής, από κάθε οπτική γωνία, όπως και  αν προσεγγίζεται,  η πολιτική του καθεστώτος Ερντογάν.
Ο συστημικός πολιτικός κόσμος (συντηρητικές και σοσιαλιστικές κομματικές ηγεσίες , ενσωματωμένοι στο σύστημα πανεπιστημιακοί  και διαπλεκόμενα ΜΜΕ) έχουν τις δικές τους προτεραιότητες και απαντά  θετικά με βάση όμως, τα οικονομικά τους συμφέροντα και τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια, αναδεικνύοντας την οικονομική διάσταση,  ακόμη και στα Εθνικά θέματα. Συνήθως καπηλεύονται τα πατριωτικά αισθήματα του Ελληνικού Λαού.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...