Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

8/12/1943 ΟΙ ΣΦΑΓΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΕ ΜΕΓΑ ΣΠΗΛΑΙΟ,ΡΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΕΡΠΙΝΗ.ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΜΠΟΥΝ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ.


Οι εγκληματικές πράξεις των Γερμανικών στρατευμάτων Κατοχής κορυφώθηκαν το Δεκέμβριο του 1943, σε μια οργανωμένη εκκαθαριστική επιχείρηση της περιοχής των Καλαβρύτων, γνωστή ως
«Επιχείρηση Καλάβρυτα» («Unternehmen Kalawrita», από 5 έως 15 Δεκεμβρίου 1943). Μια από τις πιο σκληρές επιχειρήσεις της Βέρμαχτ, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, γενικότερα.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;


Τῆς Εὐρυδίκης Βουτσινᾶ, 
Φιλολόγου.

Ὁ βασικὸς λόγος ποὺ τὰ Ἑλληνόπουλα δὲν μαθαίνουν Ἀρχαῖα Ἑλληνικὰ στὸ σχολεῖο εἶναι διότι τὸ ὑπουργεῖο παραπαιδείας ἐδῶ καὶ δεκαετίες ἔχει θέσει ὡς σκοπό του νὰ μὴν διδάσκεται σωστὰ ἡ Ἀρχαία Ἑλληνικὴ Γλῶσσα.

Ancient Greek Music - Orphic hymn to the Ocean Nymph

ΣΗΜΑΝΕΤΕ ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ, ΕΑΛΩ Η ΕΛΛΑΣΑΘΗΝΑ 9-12-2016.

Σήμερα το πρωί μετέβην στο Ειρηνοδικείο προκειμένου να τελεστεί η λεγομένη εκουσία διαδικασία, η τελική εκδίκαση για το οριστικό κλείσιμο μιας παλαιάς και δανειακής υπόθεσης που βαστάει με τις γνωστές τοκογλυφικές ρυθμίσεις από το 1999. Η υπόθεσή μου αφορά ποσόν μικρό υπό περαίωση. Κι όμως, η παγκοσμίως αμίμητη τραπεζοκρατία που έχει επιβληθεί ως κατοχική αρχή στο ψευτορωμέϊκο έκανε το δικό της προκειμένου να συνεχίσει να ρουφάει ελληνικό αίμα. Αναβλήθηκαν όλες οι σχετικές υποθέσεις για τον Ιούνιο του 2017 χωρίς καμία ενημέρωση των εμπλεκομένων πλευρών, ημών και των δικηγόρων μας!

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση και σύσσωμο το προδοτικό καθεστώς πανηγυρίζουν για τον βρόγχο τον επιθανάτιο που κρεμάται στον λαιμό του Ελληνισμού. Μέσα σ’ αυτό που ονομάζουν νέα αξιολόγηση φέρνουν νέα φορολογικά μέτρα, νέες μεταρρυθμίσεις – απορρυθμίσεις και ξεχαρβάλωμα εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων, «πλεόνασμα» 3,5% επί του ΑΕΠ και επομένως μνημόνια έως το 2028 και «μείωση» του χρέους, δηλαδή χρέος έως το 2060!!! Παράλληλα το ΔΝΤ μας είπε πως δεν έχει καμία διαφορά με τους λοιπούς δανειστές – τοκογλύφους όπως λέγανε οι προδότες και πως θα συνάψει και δικό του χωριστό μνημόνιο!!!

Κατά τα λοιπόν ο κατοχικός συνεργάτης και πρωθυπουργεύων τάζει δωροψίχουλα στους συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη έως 850 ευρώ. Μην τυχόν αποκοιμηθούν προφανώς οι ραγιάδες σάλιαγκες που περιμένουν σωτηρία από τις εκλογές. Αλλά την ίδια στιγμή προχωράει η προστυχιά του παγώματος του ΦΠΑ για τα νησιά που θα μετατραπούν σε ζεστές φωλιές για τους λαθρομετανάστες και λαθροπρόσφυγες. Παράλληλα οι ψευτοευρωπαίοι ανακοίνωσαν πως έως τον προσεχή Μάρτιο θα μας κουβαληθούν όλοι οι ψευτοπρόσφυγες που έχουν πάει στις χώρες τους. Και πριν λίγο έλαβα εγώ ο ίδιος πληροφορία πως την Δευτέρα στην ιδιαίτερη πατρίδα μου Θήβα έχουν καλέσει οι σχολικοί σύμβουλοι τους δασκάλους και καθηγητές με θέμα σύσκεψης την έλευση των επερχόμενων προσφύγων στην πόλη…

Η Ελλάς εάλω αδέρφια. Γρηγορείτε. Εθνική συνεννόηση και συστράτευση ημών των Εθνικιστών με τον χειμαζόμενο λαό μας. Σημάνετε σάλπιγγες του αγώνα οι βροντερές. Το προσκλητήρι δίδεται ενταύθα, τώρα με όλη την δύναμη της ψυχής μου. Αν γινόταν να βρεθούμε σε μια μικρή γωνίτσα της ιερής μας γης θα ακούγατε την φωνή μου να βγαίνει με όση κραυγή μου δίδει ο Θεός την δύναμη να σηκώσω. Το Εθνικιστικό Κίνημα πρέπει να γίνει γροθιά μεγάλη. Δίνω το χέρι. Αυτοί που πρέπει; Ο Θεός να μας λυπηθεί και να μας δώσει δύναμη….
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΑΝΑΛΥΤΗ κ ΙΩΑΝΝΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΤΟΥ : ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΣΤΡΑΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Του Ιωάννη Σ. Θεοδωράτου
Δημοσιογράφου-Αμυντικού αναλυτή

«ΕΝ ΓΑΡ ΧΕΡΣΙ ΤΕΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΕΠΕΩΝ Δ’ ΕΝΙ ΒΟΥΛΗ, ΤΩ ΤΟΥ ΤΙ ΧΡΗ ΜΥΘΟΝ ΟΦΕΛΛΕΙΝ, ΑΛΛΑ ΜΑΧΕΣΘΑΙ» (Ιλιάς Π, 629-630)

Γιατί στα χέρια (σ.σ. εναπόκειται) το τέλος του πολέμου και για τους λόγους (σ.σ. χώρος είναι) στη βουλή, γι’ αυτό δεν χρειάζονται οι μύθοι (σ.σ. τα πολλά λόγια), αλλά να μαχόμαστε! (Πάτροκλος προς Μηριόνη).

Διανύουμε την 5η δεκαετία τουρκικών απειλών, εντάσεων και προκλήσεων. Ο ηγέτης του ΑΚΡ και σημερινός πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας περίμενε να συμπληρωθούν 14 έτη παραμονής στην εξουσία, προτού παρουσιάσει το μεγαλύτερο (σ.σ. Η φαρέτρα κρύβει και άλλες εκπλήξεις) μέρος των πραγματικών προθέσεών του. Η γεωστρατηγική των κεμαλιστών επικαιροποιήθηκε και παρότι παρέμεινε στον πυρήνα της αναθεωρητική σε βάρος της ελληνικής κυριαρχίας (και όχι μόνον…) αναβαπτίστηκε σε νέο-οθωμανική, με πανισλαμιστικές τάσεις ενσωματώνοντας νέα εργαλεία προβολής ισχύος. Από τις αρχές  του περασμένου έτους ένας νέος κύκλος περιφερειακής αποσταθεροποιήσεως ξεκίνησε αποκαλύπτοντας πως μαζί με την χρησιμοποίηση της στρατιωτικής ισχύος ως εργαλείο ασκήσεως εξωτερικής πολιτικής, οι νέο-οθωμανοί του Ταγίπ Ερντογάν εργαλειοποίησαν με γεωπολιτικό κυνισμό: α) Τις ροές προσφύγων και λαθρομεταναστών και β) την αντιισραηλινή ρητορική του σουνιτικού Ισλάμ.

Jean Richepin: «Η τελευταία λέξη που θα ακουστεί στη Γη θα είναι Ελληνική»


Jean Richepin
Γκρεμίστε όλη την Ελλάδα σε βάθος 100 μέτρων.
Αδειάστε όλα τα μουσεία σας, από όλον τον κόσμο.
Γκρεμίστε κάθε τι Ελληνικό από όλο τον πλανήτη…

Έπειτα σβήστε την Ελληνική γλώσσα από παντού.
Από την ιατρική σας, την… … φαρμακευτική σας.

Από τα μαθηματικά σας (γεωμετρία, άλγεβρα)
Από την φυσική σας, χημεία
Από την αστρονομική σας
Από την πολιτική σας
Από την καθημερινότητα σας.

Διαγράψτε τα μαθηματικά,

Νέα πρόκληση στη Χιμάρα: Κατάρριψη του Σταυρού στη Μονή του Σκουταρά


Ένοχη η πολιτεία με την απραξία της και την εχθρικήρητορική που καλλιεργεί εδώ και μήνες εις βάρος της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας και της Ορθοδόξου Κοινότητας. Νέα κλιμάκωση στα βίαια επεισόδια με έντονο εθνικιστικό μίσος και ρατσιστική φόρτιση αναφέρεται στη Χιμάρα. 
Συγκεκριμένα απόψε (ξημερώματα Τετάρτης, 7 Δεκεμβρίου 2016) οι γνωστές ομάδες που περιφέρονται στην περιοχή, υπό τη μύτη των κρατικών υπηρεσιών, κατέρριψαν τον Σταυρό που οι πιστοί είχαν ανυψώσει στο Ύψωμα του Σκουταρά. Πρόκειται για μεγάλο μεταλλικό Σταυρό τον οποίο από χρόνια τώρα πιστοί είχαν τοποθετήσει κατάλληλα τόσο για να σηματοδοτεί την ιστορική Μονή της Παναγίας – Σκουταρά όσο και εις μνήμη της θυσίας των Ελλήνων Στρατιωτικών που στο ηρωικό Έπος του 1940 – 1941 έπεσαν μαχώμενοι για την ελευθερία κατά των φασιστικών δυνάμεων.
Το επεισόδιο έρχεται στη συνέχεια της άνανδρης και ύπουλης ενέργειας

Ολες οι φωτογραφίες που ανέβασε ο Τσίπρας μέσα από τον Πανάγιο Τάφο [εικόνες]
Ολες οι φωτογραφίες που ανέβασε ο Τσίπρας μέσα από τον Πανάγιο Τάφο [εικόνες]
Φωτογραφίες από την επίσκεψή του στον Πανάγιο Τάφο μαζίμε τον Πατριάρχη Θεόφιλο ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter o πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Νωρίτερα, στον Πανάγιο Τάφο μαζί με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο & την επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ κα. Μοροπούλου», έγραψε αρχικά ο κ. Τσίπρας.
Στη συνέχεια ακολούθησε και ένα δεύτερο tweet, στο οποίο έγραψε:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...