Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Απύθμενο μίσος δείχνουν οι Γερμανοί εναντίον του ελληνικού λαού !!


Γ. Δελαστίκ - Απύθμενο μίσος δείχνουν οι Γερμανοί εναντίον του ελληνικού λαού, θυμίζοντας σε όλους τους Ευρωπαίους το ναζιστικό παρελθόν τους. Λύσσαξαν κυριολεκτικά επειδή ο Αλέξης Τσίπρας τόλμησε να δώσει τρία κατοστάρικα στους χαμηλοσυνταξιούχους για να τους ”γλυκάνει” και να αυξήσει την καταρρακωμένη αξιοπιστία και δημοφιλία του αντί για τη 13η σύνταξη που είχε υποσχεθεί προεκλογικά σε όσους συνταξιούχους παίρνουν κάτω από 700 ευρώ.
Αγανάκτησαν μέχρι και οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές -που είναι, έτσι κι αλλιώς, χαμένοι για χαμένοι!-, με τους Γερμαναράδες και τα τσιράκια τους.

Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΘΕΜΕΛΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΝ 1η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1829

Του Στέργιου Ζυγούρα

Η Ευρώπη ως μέτοχος της Ελληνικής ιδέας #3

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ

Την 1η Οκτωβρίου 1829, μετά το σχετικό ψήφισμα της Δ΄ Εθνικής Συνέλευσης, ο Ι. Καποδίστριας δίνει στην κυκλοφορία το νόμισμα του υπό ίδρυση ελληνικού κράτους, τον Φοίνικα. Το σχετικό γεγονός έχει υποβαθμιστεί ή εξαφανιστεί από την νεότερη ιστορία (όπως πολλά, αντίστοιχα, της Επανάστασης). Ας δούμε γιατί.
Ας γνωρίσουμε πρώτα τα τεχνικά στοιχεία του νομίσματος και τις ισοδυναμίες σε σχέση με τα πιο γνωστά νομίσματα που τότε κυκλοφορούσαν (το ισπανικό και το τουρκικό):
«… ο Κυβερνήτης … διατάττει να έμβουν εις κυκλοφορίαν τα μέχρι τούδε κοπέντα εθνικά νομίσματα. Ταύτα δε σύγκεινται εις Φοίνικας και Λεπτά. Ο μεν Φοίνιξ (όνομα προσδιορισμένον δια την μονάδα και βάσιν του Ελληνικού νομίσματος) είναι αργυρούς, … 6 δε Φοίνικες συνιστούν εν δίστηλον της Ισπανίας και κατά βάρος και κατά την αξίαν. Το δε Λεπτόν (όνομα προσδιορισμένον δια το μικρότατον κλάσμα του Ελληνικού νομίσματος) είναι από καθαρόν χαλκόν, ζυγίζει ήμισυ δράμι, και έχει την αυτήν ονομαστικήν αξίαν του παρά».

Massimo D'Alema για το πλιάτσικο της Γερμανίας στην Ελλάδα

«Αιτία πολέμου»… χαροπαλεύει ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Τουρκία είναι νεκρός μετά από πυρά που δέχθηκε στην Άγκυρα, σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Σπούτνικ, ενώ το βίντεο της επόθεσης κάνει τον γύρο του κόσμου και σοκάρει.
———————————————–
Μια ενέργεια η οποία θα έχει αναμφισβήτητα επιπτώσεις στις ισορροπίες της ευρύτερης περιοχής σμειώθηκε στην τουρκική πρωτεύουσα, καθώς άγνωστοι πυροβόλησαν τον πρέσβη της Ρωσίας στην Τουρκία, ενώ ο διπλωμάτης Αντρέι Καρλόφ συμμετείχε στα εγκαίνια έκθεσης στο Κέντρο Μοντέρνας Τέχνης (Modern Arts Centre).

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ, ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ "ΚΟΡΑΚΙΑ" ΠΟΥ ΕΥΧΟΝΤΑΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ!

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ
Πλεύρης: Οταν πήγα στην εντατική, σκέφτηκα μόνο «να δω τα παιδιά μου πριν πεθάνω»Φωτογραφία: AΠΕ/ΜΠΕ

ΕΛΛΑΔΑ

Για τη μεγάλη περιπέτεια που πέρασε με την υγεία του, φθάνοντας μία ανάσα από το θάνατο, μίλησε για πρώτη φορά ο Θάνος Πλεύρης.
Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ για μία ακόμη φορά τόνισε πως δεν εύχεται τέτοια ταλαιπωρία και αγωνία ούτε στον εχθρό του και εκφράζει την αφοπλιστική απορία για το «πως κάποιος μπορεί να εύχεται τον θάνατό σου».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...