Ξεκάθαρο μήνυμα του Α/ΓΕΣ από Χίο - «Ο Ελληνικός Στρατός είναι ισχυρός»


Του Απόλλωνα Λεονταρίτη - «Ο Ελληνικός Στρατός Είναιισχυρός! Και αυτό διότι στηρίζεται στο εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό του το οποίο κάνει τη διάφορά! Δεν είναι σε κρίση». Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει προς όλες τις κατευθύνσεις  και ειδικά προς την Τουρκία, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής από τη Χίο την οποία επισκέφτηκε χθες.
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του ο 
Α/ΓΕΣ επισκέφθηκε την Περιοχή Ευθύνης της 96 ΑΔΤΕ και συγκεκριμένα το Στρατηγείο του Σχηματισμού,
καθώς και τα Φυλάκια Αγίας Ελένης, Οινουσσών και Παναγιάς.

Εκεί όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά πηγές του ΓΕΣ, ο Αρχηγός είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το άριστο επίπεδο της επιχειρησιακής ετοιμότητας, το εξαιρετικό ηθικό, την αισιοδοξία και τη λεβεντιά, που διακατέχει το σύνολο του προσωπικού ενώ κατέστησε σαφές ότι το Γενικό Επιτελείο Στρατού θα είναι αρωγός στις προσπάθειες του.

Ο Αντιστράτηγος Στεφανής παρέστη επίσης στο μνημόσυνο για τα θύματα του βομβαρδισμού του πλοίου του Σουηδικού Ερυθρού Σταυρού Wiril στις 7 Φεβρουαρίου 1944. Ο μητροπολίτης Χίου Μάρκος του απένειμε τον Χρυσό Σταυρό του Αγίου Ισιδώρου και τον προσκάλεσε στις 31 Μαρτίου στη νήσο Παναγιά για την ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου.

Καθίσταται σαφές για μια ακόμη φορά ότι το ανθρώπινο δυναμικό του ΕΣ είναι ο καθοριστικός παράγοντας που επιτρέπει σε δύσκολους καιρούς την κάλυψη των απαιτήσεων. Σε κάθε ευκαιρία δεν παύει να τονίζεται το γεγονός ότι η κινητοποίηση του προσωπικού σε όλα τα επίπεδα έχει επιτρέψει να υπερκαλυφθούν οι δυσκολίες. Και αυτό λέει πολλά για όσους γνωρίζουν. Θα αναφέρουμε απλώς οτι ο παράγοντας του υψηλού ηθικού (το οποίο πολλές φορές τείνουμε να προσπερνάμε με ευκολία ως κάτι δεδομένο) κάνει σήμερα τη διαφορά σε πλήρη αντίθεση με την κατάσταση που επικρατεί στους «απέναντι»... 

http://www.onalert.gr/stories/xekatharo-mynima-tou-ages-apo-xio-o-ellinikos-stratos-einai-isxyros/54605

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις