Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Την «έριξε» ο Κοτζιάς στον Μπόρις: «Προσοχή μην είναι προβοκάτσια τρίτης χώρας τα χημικά στη Συρία»


Την «έριξε» ο Κοτζιάς στον Μπόρις: «Προσοχή μην είναι προβοκάτσια τρίτης χώρας τα χημικά στη Συρία»
Επεισοδιακή ήταν η συνάντηση που είχε ο υπουργόςΕξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον ομόλογο του Μπόρις Τζόνσον, την Πέμπτη, στο νεοκλασικό τns Ακαδημίας, γράφει η Κυριακάτικη Δημοκρατία, καθώς κατά τη διάρκεια αυτής, και ενώ η κουβέντα είχε πάει στο ζήτημα τns κατάργησης των εγγυήσεων στην Κύπρο, χτύπησε το κινητό του ξανθομάλλη υπουργού.

Ήταν η πρωθυπουργός του, η Τερέζα Μέι. Τον έψαχνε, γιατί έπρεπε να γίνουν ορισμένοι λεπτοί χειρισμοί εν όψει της αμερικανικής επίθεσης στη Συρία.
Έτσι έμαθε, λοιπόν, η κυβέρνηση για τα καθέκαστα στην περιοχή.
Ευκαιρίας δοθείσης, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν σκέψεις για το θέμα των χημικών όπλων.
Ο Έλλην υπουργός τάχθηκε αναφανδόν εναντίον οιουδήποτε χρησιμοποιεί χημικά όπλα, ωστόσο κράτησε και μια επιφύλαξη: υπό την προϋπόθεση ότι οι υπηρεσίες δεν έχουν παραπλανήσει τις ηγεσίες, όπως συνέβη στο παρελθόν με τα χημικά στο Ιράκ και τον Σαντάμ Χουσεΐν, και υπό την προϋπόθεση επίσης ότι τρίτα κράτη δεν έχουν κάνει προβοκάτσια, προκειμένου να ανακτήσουν την επιρροή τους στην περιοχή – βλέπε Τουρκία, σημειώνει η εφημερίδα.

http://www.tribune.gr/politics/news/article/348016/tin-erixe-o-kotzias-ston-boris-prosochi-min-ine-provokatsia-tritis-choras-ta-chimika-sti-syria.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: