Ο Πρέσβης Γιώργος Γεωργίου για το Κατάρ και τη Μέση Ανατολή (ΑΡΤ, 7/6/17)Ο Πρέσβης Γιώργος Γεωργίου Διπλωμάτης επί 16 χρόνια στη Μέση Ανατολή σε μια ενημερωτική συζήτηση για το Κατάρ (ΑΡΤ, 7/6/17)
Η διπλωματική του σταδιοδρομία ξεκινά το 1971, όταν έπι χούντας, διορίζεται στο Υπουργείο Εξωτερικών, ως Γραμματέας Πρεσβείας Γ στη Τρίτη Πολιτική Διεύθυνση Ευρώπης, Αμερικής. Το 1973 διορίζεται πρόξενος στη Νάπολη της Ιταλίας και πολιτικός σύμβουλος του ΝΑΤΟ, στη Νοτιοανατολική πτέρυγα.

Το 1976 ανέλαβε επιτετραμμένος της Ελλάδας σε τέσσερις χώρες (Σ.Αραβία, Υεμένη, Ομάρ, Κατάρ) ενώ τον επόμενο χρόνο, μετατίθεται με τον ίδιο βαθμό στη Λιβύη και στο Τσάντ, αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα και τη θέση του Γενικού Πρόξενου. Το 1979 αναλαμβάνει καθήκοντα Γενικού Πρόξενου στην Αίγυπτο και το 1982 μετατίθεται στην ίδια θέση, στη Νότια Αφρική. Το 1995 αναβαθμίζεται σε Πρέσβη και μετατίθεται στο Λίβανο και τον επόμενο χρόνο στην Αργεντινή. Τέλος, το 2000 αναλαμβάνει Πρέσβης Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του τέως Πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Το 2003 εντάσσεται στο ΛΑΟΣ, όπου αναλαμβάνει Αντιπρόεδρος του κόμματος και παραμένει μέχρι σήμερα. Το 2007 αναλαμβάνει Ευρωβουλευτής, αντικαθιστώντας τον Γιώργο Καρατζαφέρη, που ορκίστηκε Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης. Το 2009 εκλέγεται με τον ΛΑΟΣ, Βουλευτής Α' Αθηνών. Στις 11 Νοεμβρίου του 2011, ανέλαβε αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου, θέση από την οποία παραιτήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου του 2012, όταν απεσύρθη η στήριξη του ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις