Παγκόσμια δικαίωση Ελλάδας και Κύπρου για την ΑΟΖ!


image001

Ο χάρτης της Marine Regions με την Κύπρο ενιαία

Σε συνέχεια του άρθρου μου της 12ης Ιουνίου 2017, «Η αυθαιρεσία για την ΑΟΖ της Κύπρου» δεν ήταν «αγγλικής προέλευσης» – και είχε διορθωθεί από το 2011!»παραθέτω σήμερα την ανάρτηση που προηγήθηκε, στις 23 Οκτωβρίου 2016 από το cosmostatus.blogspot.gr, με τίτλο « Παγκόσμια δικαίωση της Ελλάδας για την ΑΟΖ». Η ιστοσελίδα προβάλει την εταιρεία Marine Regions, που ήταν η πρωτογενής πηγή του λανθασμένου χάρτη (και όχι «αγγλικής προέλευσης») στην έκθεση ORECCA του 2011, όπως έγραψα, και η οποία με ηλεκτρονική της απάντηση με διαβεβαίωσε ότι ο χάρτης είχε διορθωθεί από κοντά τους από το 2011.
Πέραν της διόρθωσης το Μάιο του 2011, η Marine Regions εξέδωσε πολύ πρόσφατα, στις 21 Οκτωβρίου 2016 την 9η έκδοση με τους αναθεωρημένους χάρτες των ΑΟΖ, όλων των κρατών της γης, που περιλαμβάνουν τα Χωρικά Ύδατα, τη Συνορεύουσα Ζώνη, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, τα Εσωτερικά Ύδατα και τα Ύδατα Αρχιπελάγους. Σ’ αυτούς περιλαμβάνεται και ο σωστός χάρτης της Κύπρου με την νήσο ΕΝΙΑΙΑ που περιέλαβα στο άρθρο μου της 12ης Ιουνίου 2017. Είναι ο τέταρτος χάρτης στο σχετικό δημοσίευμα του cosmostatus.blogspot.gr το οποίο παραθέτω ολόκληρο πιο κάτω.

Φανούλα Αργυρού
Ερευνήτρια/δημοσιογράφος
Λονδίνο

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ COSMOSTATUS:
Παγκόσμια δικαίωση της Ελλάδας για την ΑΟΖ

[Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016]
Οι χάρτες που δημοσίευσε η οργάνωση Marine Regions, που θεωρείται το παγκόσμιο κέντρο χαρτογράφησης θαλασσίων ζωνών, δικαιώνουν τις θέσεις της Ελλάδας για την ΑΟΖ.
Η Marine Regions εξέδωσε στις 21 Οκτωβρίου 2016 την 9η έκδοση με τους αναθεωρημένους χάρτες των ΑΟΖ, όλων των κρατών της γης, που περιλαμβάνουν τα Χωρικά Ύδατα, τη Συνορεύουσα Ζώνη, την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, τα Εσωτερικά Ύδατα και τα Ύδατα Αρχιπελάγους.
Στις πληροφορίες που δίνονται σε κάθε χάρτη, αναφέρονται οι συνθήκες και οι συμφωνίες μεταξύ των κρατών, αλλά αναφέρονται και οι αμφισβητήσεις, όπου υπάρχουν.
Συγκεκριμένα, στην περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελλόριζου, αναφέρεται πως υπάρχει διαφορά – αμφισβήτηση μέσω του ΟΗΕ από την Τουρκία.http://greeknation.blogspot.gr/2017/06/blog-post_420.html#more


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις