Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΑΦΕΥΓΟΥΝ ΣΤΟ… ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ…ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ!
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Πραγματικά όσο και αν αυτό ακούγεται εκ πρώτης όψεως εκπληκτικό, και όμως είναι αλήθεια ότι στη Τουρκία υπάρχουν πολλοί που εμπιστεύονται την υγεία τους στις ιατρικές μεθόδους και στα… γιατροσόφια των Βυζαντινών όπως χρησιμοποιούνταν πριν από πολλούς αιώνες.

«Ακόμα και οι χώρες που προσπαθούν να βοηθήσουν την Ελλάδα σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, προτείνουν να της πωλήσουν νέους στρατιωτικούς εξοπλισμούς», πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη από νέα άρματα μάχης, πυραύλους, υποβρύχια ή μαχητικά αεροσκάφη, όπως και η Τουρκία. Είναι καιρός να μειωθούν οι εξοπλιστικές δαπάνες παγκοσμίως, αλλά ιδιαίτερα της Τουρκίας και της Ελλάδας», πρόσθεσε.

«Ούτε η Ελλάδα, αλλά ούτε και η Τουρκία έχουν ανάγκη από γαλλικά ή γερμανικά υποβρύχια», υπογράμμισε ο Μπαγκίς. Σύμφωνα με στοιχεία του ΝΑΤΟ, τα οποία επικαλείται η εφημερίδα, οι στρατιωτικές δαπάνες της Ελλάδας αντιπροσώπευαν το 2,8% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος το 2008, δηλαδή 6,9 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι στρατιωτικές δαπάνες της Τουρκίας ήταν 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή το 1,8% του ΑΕΠ της.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
" data-medium-file="" data-large-file="" class="aligncenter size-full wp-image-24309" src="https://i2.wp.com/nikosxeiladakis.gr/wp-content/uploads/2017/06/Life-is-short1-1.jpg" alt="" width="599" height="502" style="clear: both; display: block; margin: 1.5em auto; max-width: 100%; height: auto;">

Και όχι μόνο οι Τούρκοι εμπιστεύονται τους Βυζαντινούς για την υγεία τους, αλλά προσχωρούν και σε διοργάνωση μεγάλου διεθνούς συμποσίου για την βυζαντινή υγεία.

Έτσι σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Τουρκία, διοργανώθηκε στην Κωνσταντινούπολη στην αίθουσα του μουσείου του Πέραν μεγάλο συμπόσιο με τον ενδεικτικό τίτλο, «Bizans ta Şifa Sanatı», δηλαδή, «Η Θεραπευτική Τέχνη των Βυζαντινών».

Από την πλευρά του ο κ. Ερντογάν τάχθηκε κατά της επιβολής οικονομικών κυρώσεων εναντίον του Ιράν, λέγοντας ότι αυτός « δεν είναι υγιής δρόμος. Ο καλύτερος δρόμος είναι αυτός της διπλωματίας ». Η Τουρκία αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα των κυρώσεων που συζητείται να επιβληθούν στο Ιράν και θεωρεί ότι θα πλήξουν αναπόφευκτα τις εμπορικές σχέσεις Αγκυρας- Τεχεράνης. « Η Τουρκία μοιράζεται 380 χιλιόμετρα συνόρων με το Ιράν και αποτελεί σημαντικό της εταίρο, ειδικά στον τομέα της ενέργειας » είπε ο κ. Ερντογάν.«Συνεχίζουμε τις ενταξιακές συνομιλίες,ο τερματισμός των οποίων έχει ανοικτή ημερομηνία. Η Γερμανία δεσμεύεται να τηρήσει όλες τις υφιστάμενες συμφωνίες ανάμεσα στην Τουρκία και την Ευρωπαϊκή Ενωση» δήλωσε η κυρία Μέρκελ. Σε ό,τι αφορά τις διμερείς διαφορές των δύο χωρών, ο κ. Ερντογάν ζήτησε την υποστήριξη της κυρίας Μέρκελ για τη δημιουργία τουρκόφωνων σχολείων στη Γερμανία, ανταποδίδοντας το γεγονός της ύπαρξης αρκετών γερμανόφωνων σχολείων στην Τουρκία. Η απάντηση της γερμανίδας καγκελαρίου ήταν ηπιότερη από άλλες φορές που απέρριπτε το αίτημα της Αγκυρας: « Αν η Γερμανία διαθέτει ξενόγλωσσα σχολεία σε άλλες χώρες,για παράδειγμα στην Τουρκία… τότε φυσικά και η Τουρκία μπορεί να έχει σχολεία στη Γερμανία » είπε, αλλά πρόσθεσε: « Ομως δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτό σαν δικαιολογία για τους Τούρκους που ζουν στη Γερμανία για να μη μαθαίνουν τη γερμανική γλώσσα ».

«Να ανοίξουν τα λιμάνια σε κυπριακά πλοία»
ΑΓΚΥΡΑ. Η καγκελάριος της Γερμανίας ζήτησε να ανοίξουν το ταχύτερο όλα τα λιμάνια της Τουρκίας για τα πλοία που έχουν νηολογηθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία στο πλαίσιο της τελωνειακής ένωσης, όπως ορίζουν οι ενταξιακές διαδικασίες. « Το σημαντικότερο ζήτημα είναι η εφαρμογή του πρωτοκόλλου της Αγκυρας. Πρέπει να ρυθμίσουμε το ζήτημα της Κύπρου. Από αυτό θα επωφεληθούμε όλοι» δήλωσε χαρακτηριστικά στους τούρκους συνομιλητές της η Ανγκελα Μέρκελ. Η εφαρμογή του πρωτοκόλλου της Αγκυρας προβλέπει τη χρήση των τουρκικών λιμανιών (και) από όλα τα κυπριακά πλοία.

ΠΗΓΗ

" data-blogger-escaped-data-image-meta="[]" data-blogger-escaped-data-image-title="Μέρκελ στην Τουρκία." data-blogger-escaped-data-large-file="" data-blogger-escaped-data-medium-file="" data-blogger-escaped-data-orig-file="" data-blogger-escaped-data-orig-size="" data-blogger-escaped-data-permalink="https://national-pride.org/?p=24308" data-blogger-escaped-style="clear: both; display: block; height: auto; margin: 1.5em auto; max-width: 100%;" height="344" src="https://i1.wp.com/nikosxeiladakis.gr/wp-content/uploads/2017/06/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%BB%CE%AE%CF%88%CE%B7%CF%82.jpg" style="clear: both; display: block; height: auto; margin: 1.5em auto; max-width: 100%;" width="615">

Στο συνέδριο αυτό όπως αναφέρεται, μετείχαν από την Τουρκία αλλά και από το εξωτερικό γνωστοί ακαδημαϊκοί, ειδικοί ερευνητές, ιστορικοί και αρχαιολόγοι που έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με το Βυζάντιο και με τις ιατρικές γνώσεις των Βυζαντινών καθώς και με το σύστημα υγείας της Βυζαντινής αυτοκρατορίας την ίδια περίοδο που στην Δύση οι άνθρωποι κατοικούσαν σε τρώγλες.

Την έναρξη των εργασιών του συμποσίου έκανε η σύμβουλος του Ινστιτούτου Ερευνών Κωνσταντινούπολης, κ Brigitte Pitarakis, (ελληνικής καταγωγής καθηγήτρια βυζαντινολογίας στο Παρίσι και στη συνεχεία παρουσίασαν εισηγήσεις επιστήμονες από τις χώρες ΗΠΑ, Ιταλία, Γαλλία, Ελλάδα, Μεγάλη Βρετανία και Τουρκία (Ελλάδα ;;;).

Το ενδιαφέρων είναι τα θέματα poy παρουσιάσthkaν μεταξύ των οποίων βιογραφίες βυζαντινών αγίων που ήξεραν να αντιμετωπίζουν με τον δικό τους τρόπο προβλήματα υγείας, θεραπευτικά αγιάσματα της βυζαντινής εποχής, βοτανολογία των Βυζαντινών, θεραπευτές Άγιοι της Ορθοδοξίας και άλλα σχετικά με την υγεία που είχαν γίνει γνωστά την περίοδο της βυζαντινής αυτοκρατορίας. Παράλληλα, όπως ανέφερε η κ Brigitte Pitarakis, θα λειτουργήσει και σχετική έκθεση

Ενώ λοιπόν οι Τούρκοι ξαναγυρίζουν στο Βυζάντιο, εδώ στην μίζερη Ελλάδα κυριαρχούν οι εκσυγχρονιστές του «κενού» και της απαθλίωσις της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ας πάρουμε τουλάχιστον κάποια μαθήματα από την άλλη πλευρά του Αιγαίου.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.grΔημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...