Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017

Χριστιανός αναδείχθηκε Πρόεδρος στη συριακή Βουλή - ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ από την ιστορική ψηφοφορία


Oι σύριοι βουλευτές εξέλεξαν την Πέμπτη ένα νέο πρόεδρο τηςΒουλής τον Hammoudé Sabbagh, που γίνεται ο πρώτος χριστιανός πρόεδρος που αποκτά αυτή τη θέση έπειτα από δεκαετίες στη Συρία. Ο Sabbagh είναι 58 ετών είναι συρορθόδοξος και κατάγεται από την επαρχία Hassaké (ΒΑ).Εξασφάλισε 193 ψήφους επί των 252, σύμφωνα με τα επίσημα μίντια.
Αυτός είναι ο πρώτος χριστιανός που παίρνει αυτό το πόστο μετά από τον Fares el-Khoury που εκλέχθηκε σε 2 συνεχόμενες θητείες κατά τη διάρκεια της γαλλικής κατοχής  (1920-1946) και μια τρίτη μετά την ανεξαρτησία της Συρίας.
Σπούδασε νομικά ο Sabbagh και είναι μέλος του Baas.afp/lnt
Kατά την πρώτη του ομιλία μετά την εκλογή του ο νέος πρόεδρος τόνισε μεταξύ άλλων ότι  »πρέπει να αναφέρω εδώ το άρθρο 58 του Συντάγματος, το οποίο αναφέρει ότι ένα μέλος της Λαϊκής Συνέλευσης (Βουλής) εκπροσωπεί ολόκληρο τον λαό. Αυτό αποτρέπει οποιαδήποτε περιφερειακή, σεκταριστική ή οποιαδήποτε άλλη ανάλογη σκέψη .
Σήμερα με την εκλογή σας αποδείξατε ότι οι πολίτες είναι ενωμένοι και ότι η πατρίδα είναι μία,δεν είναι ανά περιοχή,δεν είναι ομάδες ή σέκτες.Ο αρβικός λαός είναι ένας. »

www.dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: