Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣΓράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Εκατό χρόνια μετά την συνθήκη των Σεβρών για πρώτη φορά οι Κούρδοι και αυτή την φορά πραγματικά, ιδρύουν το πρώτο ανεξάρτητο κράτος τους με το δημοψήφισμα της 25η Σεπτεμβρίου και το γεγονός αυτό ετοιμάζουν να το εορτάσουν με μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις σε πολλά μέρη του βορείου Ιράκ και όχι μόνο.

Αναφερόμενος στην απόφαση ενεργοποίησης του μηχανισμού βοήθειας, ο Γ.Παπανδρέου σημείωσε ότι οι ανακοινώσεις της Eurostat για το έλλειμμα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ώστε τελικά η χώρα να ζητήσει άμεσα την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.
Σχετικά με τα στοιχεία της Eurostat τόνισε ότι «ούτε μπορούσαμε, ούτε θέλαμε να τα κρύψουμε, γιατί θα ήταν μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της αξιοπιστίας του σήμερα, τα θεμέλια που ξαναχτίζουμε για την Ελλάδα».
Ο κ. Παπανδρέου άσκησε για μια ακόμα φορά σκληρή κριτική στις κυβερνήσεις της ΝΔ την περίοδο 2004-2009: «είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε μια άνευ όρων μάχη για την οικονομία και να αναστρέψουμε τη δυσπιστία. Αν δεν είχαμε αλλάξει πορεία, θα ήμασταν μπροστά σε χρεοκοπία, ακόμα και σε αδυναμία πληρωμής μισθών και συντάξεων. Και αυτό το αποτρέψαμε οριστικά»
Τέλος, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να βάλουν τέλος στο κλίμα φόβου και πανικού. Πως θα γίνει αυτό σε μία χώρα που είναι υπό κηδεμονία και έχει απωλέσει την εθνική της κυριαρχία, δεν το είπε…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
" data-medium-file="" data-large-file="" class="aligncenter wp-image-27429" src="https://i1.wp.com/nikosxeiladakis.gr/wp-content/uploads/2017/09/barzani-mitinge-basladi-9861350.jpeg" alt="" width="586" height="329" style="clear: both; display: block; margin: 1.5em auto; max-width: 100%; height: auto;">

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφοριες από τα ίδια τα τουρκικά ΜΜΕ, ο ηγέτης των Κούρδων του βορείου Ιρακ, Μεσούντ Μπαρζανί, ξεκαθαρίσει ότι το δημοψήφισμα θα γίνει και θα είναι η απόφαση όλου του κουρδικού λαού για πρώτη φορά στην ιστορία του να δημιουργήσει το πρώτο ανεξάρτητο κράτος του.

Περιμέναμε εκατό χρόνια, τόνισε ο Μπαρζανί και όσοι μας λένε να περιμένουμε και άλλο αυτό δεν μπορεί να γίνει.

Όπως αναφέρεται, στην πόλη Duhok του βορείου Ιρακ θα γίνει μεγάλο συλλαλητήριο όπου και θα εκφωνήσει βαρυσήμαντο λόγο ο ηγέτης των Κούρδων του βορείου Ιράκ, Μεσούντ Μπαρζανί για το ανεξάρτητο κουρδικό κράτος.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: