Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017

Το ΠΓΥ “ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ” ανεφοδιάζει τουρκική φ/γ, στην Ανατολική Μεσόγειο!Είναι μια ασυνήθιστη εικόνα, καθώς το ελληνικό και το τουρκικό Ναυτικό είναι «κλειδωμένα» σε μια αντιπαράθεση η οποία δεν αφήνει πολλά περιθώρια συνεργασίας και συνεκπαίδευσης. Η ένταση στα ελληνοτουρκικά αυξάνεται, καθώς η νευρικότητα της τουρκικής ηγεσίας είναι ιδιαίτερα αυξημένη τον τελευταίο καιρό και έχει αρκετούς λόγους γι’ αυτό.
Βέβαια, ο μόνος που δε φταίει, ή αν θέλετε, ο τελευταίος που θα έπρεπε να τους φταίει, είναι η Ελλάδα. Η κοινή συμμετοχή – από το 1952 – των δυο χωρών στην Ατλαντική Συμμαχία δίνει την ευκαιρία της συνεργασίας, η οποία μάλιστα συνήθως εξελίσσεται πολύ καλά με την ελληνική πλευρά να αποδεικνύει το πολύ υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού των στελεχών των ναυτικών της δυνάμεων.

Μια από αυτές τις περιστάσεις συνεργασίας ανάμεσα σε ελληνικά και τουρκικά μέσα ήταν και η συνεργασία ανάμεσα στο ελληνικό Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» και την τουρκική φρεγάτα… «Καλλίπολη», δηλαδή την TCG Gelibolu, με το ελληνικό πλοίο να ανεφοδιάζει το τουρκικό στην ανατολική Μεσόγειο στο πλαίσιο ΝΑΤΟϊκής περιπολίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: