ΤΟ ΝΗΣΙ ΠΟΥ… «ΤΡΙΖΕΙ» ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Λίγες μέρες πριν έρθει στην Αθήνα ο Τούρκος πρόεδρος, στην Τουρκία έχει ξεσπάσει σάλος μετά τις αποκαλύψεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, για κρυφές καταθέσεις του Ερντογάν και του περιβάλλοντος του στο εξωτερικό, ενώ ο ίδιο ο Ερντογάν δήλωσε πως αν αποδειχτεί κάτι σχετικό τότε αμέσως θα παραιτηθεί.

«Σήκωσα βάρη που σίγουρα δεν μου ανήκαν» εξήγησε ο πρώην υφυπουργός ο οποίος- σε έγγραφο το οποίο υπέβαλε, εν είδει υπομνήματος, αναφέρεται επί μακρόν στον αποκλεισμό του κατά τις τελευταίες εκλογές από το «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο στην περιφέρεια Αττικής, υποστηρίζοντας: «Θυσιάστηκα σαν εύκολη Ιφιγένεια που δεν διατηρούσε εκλεκτικές σχέσεις με το τότε οικοσύστημα Μαξίμου.Επρεπε να πέσουν οι προβολείς σε κάποιον για να μην πέσουν σε άλλους, κομματικά πιο προνομιούχους».

Συνδέοντας μάλιστα ευθέως τον αποκλεισμό του με την υπόθεση που διερευνάται ανέφερε ότι «πλήρωσα την άρνησή μου να διευκολύνω την ανταλλαγή- παραχώρηση δημοσίων κτημάτων στη Μονή Βατοπαιδίου με αποτέλεσμα να προκαλέσω ισχυρά πρόσωπα επιρροής». Αφήνοντας εξάλλου σαφείς αιχμές κατά συναδέλφων του στην κυβέρνηση του κ. Καραμανλή, στο υπόμνημά του τονίζει με έμφαση ότι «δεν δέχθηκε να ανταλλαγεί κανένα ακίνητο αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών». Επίσης παρέδωσε στα μέλη της Εξεταστικής σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης του Μαρτίου του 2007 για την παραχώρηση ακινήτων του Δημοσίου ως αντάλλαγμα για τη λίμνη Βιστωνίδας, το οποίο φέρει την υπογραφή του τότε υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευ. Μπασιάκου  , αλλά όχι τη δική του.

Σύμφωνα με τον κ. Δούκα, «όταν οι μοναχοί Εφραίμ και Αρσένιος με επισκέφθηκαν το 2005 και μου ζήτησαν να αγοράσει το υπουργείο Οικονομικών τα ακίνητα της Μονής στη Βιστωνίδατους απάντησα πως ούτε είναι δουλειά μου να ανταλλάσσω ακίνηταούτε χρήματα έχει το Δημόσιο».

Οσον αφορά δε το επίμαχο τηλεφώνημα που αποκάλυψε τώρα ότι δέχθηκε από τον κ. Αγγέλου υποστηρίζει ότι τότε (Ιούνιος του 2004) «ήταν η πρώτη φορά που άκουγα για την υπόθεση αυτή και την ύπαρξη της συγκεκριμένης Μονής».

ΠΗΓΗ

" data-medium-file="" data-large-file="" class="aligncenter wp-image-29667" src="https://i0.wp.com/nikosxeiladakis.gr/wp-content/uploads/2017/11/man-adasi.jpg" alt="" width="560" height="310" srcset="https://i0.wp.com/nikosxeiladakis.gr/wp-content/uploads/2017/11/man-adasi.jpg?zoom=2 1.5x" scale="1.5" style="clear: both; display: block; margin: 1.5em auto; max-width: 100%; height: auto;">

Συγκεκριμένος ο Κιλιτσντάρογλου παρουσίασε έγραφα που δείχνουν ότι πράγματι υπάρχουν κρυφές καταθέσεις στην νήσο Man της μεγάλης Βρετανίας, μια νήσο που βρίσκεται ανάμεσα στην Αγγλία και την Ιρλανδία και το οποίο έχει ειδική αυτονομία και ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις των εγγράφων του Κεμάλ

Κιλιτσντάρογλου, στις 1 Αυγούστου του 2011 ιδρύεται μια εταιρεία στην νήσο Man με κεφαλαίο μια στερλίνα και με διευθυντή κάποιο Sıdkı Ayan.

Στις 15 /12/2011 κατατίθενται 2,5 εκατομμύρια δολάρια από τον γιο του Ερντογάν, Μουσταφά Ερντογάν, ενώ στις 26/12/2011 ο Μουσταφά Ερντογάν καταθέτει άλλο ένα εκατομμύριο 250 χιλιάδες δολάρια.

Στις 27/12/2-11 από τον Osman Ketenci άλλο ένα εκατομμύριο 250 χιλιάδες δολάρια και από τον Αχμέτ Μπουράκ Ερντογάν άλλα 2 εκατομμύρια 300 χιλιάδες δολάρια.

Τια αποκαλύψεις αυτές όπως ήταν επόμενο διέψευσαν παράγοντες του ισλαμικού κόμματος ΑΚΡ αλλά η σκιά αυτή έχει σκεπάσει την επικαιρότητα και οι συζητήσεις συνεχίζονται

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

https://national-pride.org/2017/11/29/%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B9-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις