Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017

Ισπανία: «Θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα των εκλογών στην Καταλονία» διαμηνύει η Μαδρίτη


Ισπανία: «Θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα των εκλογών στην Καταλονία» διαμηνύει η Μαδρίτη | Newsit.gr

Ο Νταστίς σημείωσε ότι αυτή την φορά στην Καταλονία θα τηρηθεί η κανονικότητα, σε αντίθεση με το δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου.

«Αν θέλει ο Πουτζδεμόν μπορεί να συμμετέχει»

Ισχυρίστηκε παράλληλα ότι δεν κατανοεί το πείσμα του Πουτζδεμόν, μια και του δόθηκε επανειλημμένως η ευκαιρία να αποφευχθεί η ενεργοποίηση του άρθρου 155, την οποία δεν εκμεταλλεύτηκε, και ότι είναι στο χέρι του να αποφασίσει αν θα συμμετέχει στις εκλογές ή αν θα συνεχίσει να ζει σε αυτήν την παράλληλη πραγματικότητα.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βελγικού Τύπου εντείνονται οι παρασκηνιακές προσπάθειες στις οποίες έχουν αποδυθεί τα στελέχη των φλαμανδών (ολλανδόφωνων)Χριστιανοδημοκρατών του Βελγίου, προκειμένου να πείσουν τους ισπανούς ομοϊδεάτες τους του Λαϊκού Κόμματος «να ρίξουν νερό στο κρασί τους’ και να δείξουν κατανόηση σε ό,τι αφορά την εκχώρηση περισσότερων αρμοδιοτήτων στην Καταλωνία ακολουθώντας το μοντέλο που εφαρμόζεται στο Βέλγιο στο πλαίσιο της ομοσπονδίας».
Η εφημερίδα De Standaard κάνει λόγο για μια «λεπτή» αποστολή που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας οι Τίσεν (Ευρωπαία Επίτροπος) και Μπέλετ (χριστιανοδημοκράτης ευρωβουλευτής) σε συναντήσεις που θα έχουν στη Μαδρίτη.
http://www.newsit.gr/kosmos/ispania-tha-sevastoume-apotelesma-ton-eklogon-stin-katalonia-diaminyei-madriti/2290765/

Δεν υπάρχουν σχόλια: