Ο Κ. Πουτζδεμόν ξεκίνησε προεκλογική εκστρατεία από το Βέλγιο


Ο  Κ. Πουτζδεμόν ξεκίνησε προεκλογική εκστρατεία από το Βέλγιο
Ο  Κάρλες Πουτζδεμόν
Ο  Κάρλες Πουτζδεμόν ξεκίνησε το Σάββατο την προεκλογική του εκστρατεία από το Βέλγιο ενόψει των εκλογών στην Καταλονία στις 21 Δεκεμβρίου και ενώ εκκρεμεί η απόφαση για την εκδοχή του ή όχι στην Ισπανία.
Όπως αναφέρει η DW ο Πουτζδεμόν κάλεσε τους Καταλανούς να εκφράσουν την θέλησή τους για ανεξαρτησία μέσω των εκλογών.
«Εμείς οι Καταλανοί δείξαμε στον Κόσμο πως έχουμε την δυνατότητα και την θέληση να γίνουμε ένα ανεξάρτητο κράτος. Και στις 21 Δεκεμβρίου, πρέπει να το επικυρώσουμε θεσμικά», δήλωσε ο Πουτζεδεμόν από το Βέλγιο και πρόσθεσε: «στις 21 Δεκεμβρίου πρέπει να διαμηνύσουμε στη Μαδρίτη και την ΕΕ πως η Δημοκρατία στην Καταλονία δεν πρέπει να υπονομευθεί. Ποτέ ξανά στην Καταλονία!».

Ο πρώην ηγέτης της Καταλονίας βρίσκεται στο Βέλγιο όπου διέφυγε από τα τέλη Οκτωβρίου ώστε να αποφύγει να συλληφθεί από τις Ισπανικές αρχές. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις τα αποσχίστηκα κόμματα της Καταλονίας αναμένεται να κερδίζουν τις εκλογές χωρίς ωστόσο να μπορέσουν να σχηματίσουν την πολυπόθητη πλειοψηφία που απαιτείται για την ανεξαρτησία. 
Σύμφωνα με σημερινή δημοσκόπηση, τα καταλανικά κόμματα που τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας προβλέπεται να κερδίσουν 46% των ψήφων, ελαφρώς κάτω από το 47,7% που είχαν κερδίσει στις προηγούμενες εκλογές το 2015. Τα κόμματα που τάσσονται υπέρ της ενότητας της Ισπανίας προβλέπεται να κερδίσουν επίσης 46%, σημειώνοντας άνοδο από το 40% που είχαν στις προηγούμενες εκλογές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metroscopia.
Σύμφωνα πάντα με τη δημοσκόπηση, τα κόμματα της ανεξαρτησίας θα κερδίσουν 67 έδρες, μία λιγότερη από την απόλυτη πλειοψηφία που χρειάζονται για να ελέγχουν το καταλανικό κοινοβούλιο.

Το ενωτικό κεντροδεξιό κόμμα Ciudadanos φαίνεται πως θα σταθεροποιήσει τη θέση του ως η μεγαλύτερη αντιπολιτευόμενη δύναμη με 25,3% των ψήφων, κερδίζοντας δυνάμεις από την καταλανική πτέρυγα του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του πρωθυπουργου Μαριάνο Ραχόι, που πέφτει στο 5,8% και χάνει πέντε από τις 11 έδρες της.
Η συμμετοχή στις εκλογές, για τις οποίες ο πρώην πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν δήλωσε χθες ότι θα είναι οι πιο σημαντικές στην ιστορία της περιφέρειας, προβλέπεται ότι θα φθάσει σε ποσοστό ρεκόρ 80%.

http://www.liberal.gr/arthro/178576/epikairotita/2017/o--k-poutzdemon-xekinise-proeklogiki-ekstrateia-apo-to-belgio-.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις