Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017

Απογοήτευση Ρωσίας από ΗΠΑ για κείμενο κατά του ναζισμού


Απογοήτευση Ρωσίας από ΗΠΑ για κείμενο κατά του ναζισμού
Η υποστήριξη στην απόφαση αυτή έχει αυξηθεί τα τελευταία έξι χρόνια, από τις 118 χώρες στις 136 το 2016, όταν οι ΗΠΑ και η Ουκρανία ήταν οι μόνες που το καταψήφισαν. Το κείμενο αναμένεται να τεθεί ξανά σε ψηφοφορία περί τα τέλη της χρονιάς.   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Η Ρωσία είναι απογοητευμένη εξαιτίας της συνεχιζόμενης αντίθεσης των ΗΠΑ στην ψήφιση μιας απόφασης του ΟΗΕ που καταδικάζει την «εξύμνηση» του ναζισμού και διάφορων μορφών ρατσιστικών διακρίσεων, αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η ρωσική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον.

Η Μόσχα εκφράζει «λύπη και απογοήτευση εξαιτίας της συνεχιζόμενης απροθυμίας των ΗΠΑ να υποστηρίξουν αυτό το κείμενο», ανέφερε η ρωσική διπλωματική αποστολή στην ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.

Η υποστήριξη στην απόφαση αυτή έχει αυξηθεί τα τελευταία έξι χρόνια, από τις 118 χώρες στις 136 το 2016, όταν οι ΗΠΑ και η Ουκρανία ήταν οι μόνες που το καταψήφισαν. Το κείμενο αναμένεται να τεθεί ξανά σε ψηφοφορία περί τα τέλη της χρονιάς.

Η πρεσβεία κάλεσε τις χώρες που εναντιώνονται σε αυτό το κείμενο, που έχει τίτλο «Καταπολέμηση της εξύμνησης του ναζισμού, του νεοναζισμού και άλλων πρακτικών που συμβάλλουν στην ενίσχυση σύγχρονων μορφών ρατσισμού, ρατσιστικών διακρίσεων, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας» να σταθούν στη «σωστή πλευρά της ιστορίας».

Το κείμενο εκφράζει ανησυχία για την κλιμάκωση των σύγχρονων μορφών του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων και της ξενοφοβίας και καλεί να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα σε διάφορες σφαίρες, ιδίως σε αυτή της παιδείας, για να προληφθεί η εξάπλωσή τους.
in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: