Εξαιρετικά ενδιαφέρον - Κένεντι και CIA σχεδίασαν επίθεση με «μαϊμού» ρωσικό μαχητικό ως αφορμή για πόλεμο με τη Ρωσία


Υποψήφια ήταν τα Mig-17, Mig-19 και Il-14

Ένα έγγραφο , το οποίο δημοσιοποιήθηκε μεταξύ χιλιάδων άλλων τον Οκτώβριο, περιγράφει μια συνάντηση στις 22 Μαρτίου 1962, κατά την οποία ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ συζήτησαν μια πρόταση του τότε Γενικού Εισαγγελέα
Τα πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα που σχετίζονται με τη δολοφονία του αμερικανικού προέδρου John F. Kennedy επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ενός σχεδίου για την έναρξη ενός πολέμου με τη Σοβιετική Ένωση με τη διεξαγωγή μιας επίθεσης «ψεύτικης» σημαίας.
Ένα έγγραφο , το οποίο δημοσιοποιήθηκε μεταξύ χιλιάδων άλλων τον Οκτώβριο, περιγράφει μια συνάντηση στις 22 Μαρτίου 1962, κατά την οποία ανώτεροι αξιωματούχοι των ΗΠΑ συζήτησαν μια πρόταση του τότε Γενικού Εισαγγελέα Robert Kennedy. Ο αδελφός του προέδρου σκέφτηκε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να αποκτήσουν στρατιωτικά αεροσκάφη της Σοβιετικής Ένωσης ή να κατασκευάσουν αντίγραφα. Τα Mig-17, Mig-19 και Il-14 συζητήθηκαν στη συνεδρίαση.
Το εκτιμώμενο κόστος κατασκευής τέτοιων αεροσκαφών κυμαινόταν από 3,5 εκατομμύρια δολάρια για έξι αμερικανικά αεροπλάνα που μοιάζουν ένα Mig-17, σε 26- 44 εκατομμύρια δολάρια για ένα αντίγραφο Mig-19 που οι μη ειδικοί μπορούσαν να το περάσουν για πραγματικό. Η δημιουργία ακριβών αντιγράφων αεροσκαφών θεωρήθηκε αδύνατη, ενώ η κατασκευή ενός «μαϊμού» IL-14 περιγράφηκε ως «εξαιρετικά δύσκολη και χρονοβόρα», ακόμα και αν έπρεπε να περάσει μόνο μια περιστασιακή επιθεώρηση. 
Η CIA πρότεινε την απόκτηση αυθεντικού αεροσκάφους της Σοβιετικής Ένωσης είτε με απομάκρυνση του πιλότου, είτε με την αγορά του από μη μέλος του Συμφώνου της Βαρσοβίας, ανέφερε το έγγραφο. Παρουσιάστηκαν επίσης τρία σενάρια στα οποία θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν τα «σοβιετικά» πολεμικά αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων για τη σύγχυση των εχθρικών αεροσκαφών στον αέρα ή για την επίθεση κατά των εχθρικών εγκαταστάσεων και «μια επιχείρηση πρόκλησης στην οποία τα σοβιετικά αεροσκάφη φαίνεται να επιτίθενται σε αμερικανικές ή φιλικές εγκαταστάσεις, δικαιολογία για παρέμβαση των ΗΠΑ».
Η «Ειδική Ομάδα», η οποία πραγματοποίησε τη συνάντηση, η οποία περιελάμβανε το Γενικό Εισαγγελέα Robert Kennedy, το διευθυντή της CIA, John McCone, το Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας McGeorge Bundy, και τον πρόεδρο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Lyman Lemnitzer, σύμφωνα με το CIA Encyclopedia. Ο Πρόεδρος Kennedy και ο υπουργός Εξωτερικών Dean Rusk δεν ήταν μέλη, αλλά συμμετείχαν σε συναντήσεις.
Η ύπαρξη ενός τέτοιου σχεδίου, που περιλαμβάνει ψεύτικα σοβιετικά πολεμικά αεροπλάνα αποκαλύφθηκε σε ένα βιβλίο του 2001 του Ρόμπερτ Νταλέκ, «Μια ημιτελής ζωή: John F. Kennedy, 1917-1963». Το βιβλίο αποδίδει την ιδέα στον διευθυντή της CIA, McCone.

Πρώτο Θέμα

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2017/11/cia_23.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+InfognomonPolitics+(InfognomonPolitics)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις