Θρασύτατη κατήχηση Ερντογάν σε μαθητές της Θράκης (ΒΙΝΤΕΟ)


Θρασύτατη κατήχηση Ερντογάν σε μαθητές της Θράκης (ΒΙΝΤΕΟ)
«Ιστορική» η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου  όχι όμως για τους λόγους που προαναγγελλόταν, αλλά  για το διπλωματικό «μπρα-ντε-φερ» στην Αθήνα κατά τις συναντήσεις του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, αλλά και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Αλλά και όσα έγιναν στη Θράκη, όπου ο Τούρκος απευθυνόμενος σε μαθητές λέει: «Μια σημαία, μια πατρίδα, ένα κράτος. Τι σημαίνει; Ένα έθνος, μια σημαία, ένα κράτος. Εντάξει; Δεν υπάρχουν διακρίσεις, δεν υπάρχουν διαφορές»
Μάλιστα, στο ίδιο βίντεο ο Τούρκος πρόεδρος την στιγμή που απευθύνεται σε μαθητές του μειονοτικού σχολείου "Τζελάλ Μπαγιάρ" στην Κομοτηνή ακούγεται να λέει ευθαρσώς: «Όλοι μαζί είμαστε Τουρκία».
Η συνομιλία Ερντογάν με μειονοτικούς μαθητές καταγράφηκε με κάμερα κινητού τηλεφώνου και προκαλεί αίσθηση, αφού ακούγεται να εξηγεί στους μαθητές το νεο-οθωμανικό δόγμα του, με τις ανάλογες χειρονομίες: «Μια σημαία, μια πατρίδα, ένα κράτος. Τι σημαίνει; Ένα έθνος, μια σημαία, ένα κράτος. Εντάξει; Δεν υπάρχουν διακρίσεις, δεν υπάρχουν διαφορές. Θα είμαστε ένα, θα είμαστε ισχυροί, θα είμαστε ζωντανοί, θα είμαστε αδέρφια. Όλοι μαζί θα είμαστε Τουρκία» λέει συγκεκριμένα, χωρίς ενδοιασμούς ο Ερντογάν, σαν να απευθύνεται σε μαθητές Τουρκικού σχολείου της Άγκυρας.
Δίπλα στον Τούρκο πρόεδρο βρισκόταν και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος προφανώς και δεν αντιλήφθηκε την «κατήχηση» Ερντογάν στους μαθητές του μειονοτικού σχολείου.
Το θέμα ανέφερε στη Βουλή ο Δ. Καμμένος, βουλευτής των ΑΝΕΛ, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι εμμένει στην διαφωνία του για την Θράκη και την εκλογή μουφτή λέγοντας: «Θα σας διαβάσω την κατήχηση που έκανε ο Ερντογάν σε σχολείο στην Θράκη. Εκεί είπε για μια σημαία, μια πατρίδα και ένα κράτος. Τους είπε ότι δεν υπάρχουν διακρίσεις και διαφορές. Πως είναι αδέλφια και  πως όλοι είναι Τουρκία. Αυτά είπε ο Ερντογάν και θέλετε εγώ να ψηφίσω για την εκλογή του μουφτή»;


https://www.thepressroom.gr/politike/thrasytate-katechese-erntogan-se-mathetes-tes-thrakes-binteo

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις