Τρεις Τούρκοι συνελήφθησαν στην Ιερουσαλήμ μετά την προσευχή της Παρασκευής, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές


Οι ισραηλινές αρχές συνέλαβαν την Παρασκευή τρειςΤούρκους τουρίστες στην Ιερουσαλήμ, κατά τη διάρκεια ενός συμβάντος μετά το τέλος της μουσουλμανικής προσευχής σε έναν ευαίσθητο τόπο λατρείας, ανέφερε σήμερα εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν οι συλλήψεις, σε μια χρονική στιγμή που το Ισραήλ είναι αντιμέτωπο με διαδηλώσεις Παλαιστινίων λόγω της απόφασης του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους.
Το τουρκικό προξενείο στην Ιερουσαλήμ δεν προέβη άμεσα σε κάποιο σχόλιο.
Βίντεο από παριστάμενους – η αυθεντικότητα του οποίου δεν έχει επιβεβαιωθεί – απεικονίζει την ισραηλινή αστυνομία να προβαίνει σε συλλήψεις αρκετών ανδρών και αγοριών που φορούν φέσι, στην εντός των τειχών παλιά πόλη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ. Πρόκειται για το τμήμα της πόλης που κατέλαβε το Ισραήλ στον πόλεμο του 1967 και το οποίο οι Παλαιστίνιοι θέλουν ως πρωτεύουσα του μελλοντικού τους κράτους.
Αν και ο Πρόεδρος Τραμπ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταλήξουν Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι σε μια λύση για τα όρια της Ιερουσαλήμ, στο πλαίσιο μιας μελλοντικής ειρηνευτικής συμφωνίας, η ανακοίνωσή του μετέβαλε την μακρόχρονη θέση των ΗΠΑ αναφορικά με το καθεστώς της πόλης με την Τουρκία να επικρίνει έντονα αυτή την κίνηση.
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις