Τετάρτη, 4 Ιανουαρίου 2017

Μουσουλμάνος της Σουηδίας αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του Ισλάμ

Ανδρόνικος Α΄ Κομνηνός

Ο Ανδρόνικος Α΄ Κομνηνός (1118 - 12 Σεπτεμβρίου 1185) ήταν Βυζαντινός αυτοκράτορας από το 1183 έως το 1185. Ήταν γιος του Ισαάκιου Κομνηνού.
Η προσωπικότητα του Ανδρόνικου Α΄ κατέχει ιδιαίτερη θέση στη βυζαντινή ιστορία. Πέρασε τη ζωή του ως τυχοδιώκτης, περιπλανώμενος στις ανατολικές περιοχές του κράτους υπό τις στρατιωτικές εντολές του εξαδέλφου του Αυτοκράτορα Μανουήλ Α΄ Κομνηνού. Είχε μεγάλη αδυναμία προς το αντίθετο φύλο, μαρτυρία δε αυτού είναι οι θυελλώδεις έρωτες και αποπλανήσεις πριγκιπισσών και άλλων ευγενών γυναικών.

ΚΑΛΟ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΙΚΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2017


ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΕ ΚΥΡΙΑΚΗ


ΝΟΥΘΕΤΗΡΙΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΣ ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ 


“Η ΩΦΕΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ”


Ιωάννης Ελ. Σιδηράς
Θεολόγος – Εκκλησιαστικός Ιστορικός – Νομικός

ΑΓΙΟΣΒΑΣΙΛΕΙΟΣΟ Μέγας Βασίλειος ως Οικουμενικός Διδάσκαλος, πανεπιστήμων της εποχής του και άριστος παιδαγωγός συνέγραψε μεταξύ των ετών 363 ή 364 μ.Χ. την ομιλία «Προς τους νέους, όπως αν εξ Ελληνικών ωφέλοιντο λόγων». Η άκρως σημαντική παιδαγωγική και διδακτική αυτή ομιλία του θεοφόρου Ιερού Πατρός συνεγράφη ευθύς αμέσως μετά την έκδοση του διατάγματος του Ιουλιανού με το οποίο απαγορευόταν στους χριστιανούς διδασκάλους να διδάσκουν την κλασική φιλολογία και εν γένει αρχαιοελληνική γραμματεία στους νέους, καθώς επίσης την ρητορική και την φιλοσοφία.
Ο Ουρανοφάντωρ της Εκκλησίας Θεόπνευστος Πατέρας απηύθυνε την συγκεκριμένη πραγματεία ή διάλεξη προς το σύνολο των χριστιανών νέων της εποχής του στους οποίους υπόσχεται ότι θα συνεχίσει να τους συμβουλεύει καθ’ όλη την διάρκεια της ζωής του. Η ομιλία αυτή, η οποία τόσο πολύ επηρέασε διά μέσου της ιστορίας την Εκκλησία έναντι της κλασικής παιδείας και η οποία τόσο πολύ προσέλκυσε την προσοχή των ειδικών χριστιανών μελετητών, αποδεικνύεται ότι συνεχίζει ακόμη και στις μέρες μας να αποτελεί το μέτρο της εκκλησίας προς μιας θετική αντιμετώπιση των επιτευγμάτων της ανθρώπινης σοφίας και των πνευματικών ρευμάτων και κατευθύνσεων του σύγχρονου κόσμου.

Η νίκη του κατεστημένου και η ήττα της πατρίδος


 

Μετά την πενταμερή διάσκεψη της Γενεύης η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι ανάμνηση.
Την θέση της θα πάρουν οι δύο κοινότητες που θα αναγορευθούν εκ των πραγμάτων ως οργανικές οντότητες με δύο ξεχωριστά κράτη που βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για να βρουν μια φόρμουλα συνεργασίας.
Η εξέλιξη αυτή θα ανοίξει τον δρόμο στην διαδικασία των εμπορικών συμφωνιών και συνεργασιών ανάμεσα σε αυτές τις οντότητες . Αυτό σημαίνει πως η γραμμή των συνομιλιών προς την ΔΔΟ θα υποβαθμιστεί ή θα οδηγηθεί σε οριστικό αδιέξοδο.
Σε αυτό το νέο σκηνικό το σχέδιο λύσης ΔΔΟ ίσως δεν θα έρθει ποτέ και μαζί με αυτό θα καταρρεύσει και η αντίσταση του καναπέ δηλαδή η αντίσταση που επένδυε σε ένα οχι σε ενδεχόμενο δημοψήφισμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ - ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ : ΕΝΑ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ, ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ Μ.ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ἕνα ντοκιμαντὲρ γιὰ τὴν ζωή, τὶς ἰδέες καὶ τὸ κοινωνικὸ ἔργο τοῦ Μ. Βασιλείου, τὰ γυρίσματα τοῦ ὁποίου ἔγιναν στὴν Ἑλλάδα, τὴν Τουρκία, τὴν Ἰταλία καὶ τὴν Συρία. 
Ὁ Βασίλειος γεννήθηκε τὸ 330μ.Χ στὴν Καισάρεια τῆς Καππαδοκίας. Σπούδασε φιλοσοφία, ἰατρική, μαθηματικὰ καὶ ρητορικὴ στὴν Ἀθῆνα. Πολέμησε τὶς αἱρέσεις καὶ ἀντιτάχθηκε στὶς αὐθαιρεσίες τῆς ἐξουσίας. Τὸ 367-368 ἔπληξε τὴν περιοχὴ τῆς Καισάρειας λιμός. Ὁ Βασίλειος πούλησε τὴν τεράστια οἰκογενειακή του περιουσία, στηλίτευε τοὺς μαυραγορῖτες, ὀργάνωνε λαϊκὰ συσσίτια καὶ μερίμνησε γιὰ τὰ παιδιὰ ὄχι μόνο τῶν χριστιανῶν ἀλλὰ καὶ τῶν ἑβραίων καὶ τῶν εἰδωλολατρῶν, χωρὶς καμία διάκριση. 

Barbaros Sansal's New Year Eve's Talk With Substitles

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...