Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Δοκιμή πυρηνικού πυραύλου κρούζ από το Πακιστάν με Ελληνο-Τουρκικό ενδιαφέρον...


Το Πακιστάν διεξήγαγε με επιτυχία δοκιμαστική εκτόξευσηπυρηνικού πυραύλου cruise εκτοξευόμενου από υποβρύχια (SLCM), σύμφωνα με δήλωση της υπηρεσίας μέσων ενημέρωσης του Πακιστανικού Στρατού (ISPR).
 
Ο πύραυλος SLCM ονομάζεται Babur-3, και εξαπολύθηκε από μια άγνωστη τοποθεσία στον Ινδικό Ωκεανό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πύραυλος "χτύπησε το στόχο του με εξαιρετική ακρίβεια".Ο Babur-3 είναι η θαλάσσια έκδοση του Babur-2 που είναι βλήμα κρούζ εκτοξευόμενο από το έδαφος. Ο πύραυλος πιστεύεται ότι έχει μια μέγιστη εμβέλεια 700 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το IHS Jane's Weapons: Strategic.

Η Στάση του Νίκαυτοκράτορας Ιουστινιανός

Ο Μεγας Βασιλεας Ιουστινιανος και η ακολουθια του.

Με αυτή την ονομασία έμεινε στην ιστορία η λαϊκή εξέγερση που συνέβη στο Βυζάντιο την εποχή του Ιουστινιανού και πνίγηκε στο αίμα από τον αυτοκράτορα. Πληροφορίες από «πρώτο χέρι» μας δίνει ο σύγχρονος του Ιουστινιανού, ιστορικός Προκόπιος, στο βιβλίο του «Η ιστορία των Πολέμων» (εκδόσεις Λιβάνη).
Πρωταγωνιστές της εξέγερσης ήταν οι δήμοι των «Πράσινων και «Βένετων» (μπλε), οργανώσεις φιλάθλων με λαϊκή καταγωγή, που ζούσαν για τις αρματοδρομίες στις εξέδρες του Ιππόδρομου της Κωνσταντινούπολης. Οι «Ρούσσοι» και οι «Λευκοί» υπολείπονταν αρκετά σε δημοτικότητα των άλλων δύο δήμων. Οι αρματοδρομίες ήταν ένα ιδιαίτερα δημοφιλές άθλημα εκείνη την περίοδο, όπως σήμερα είναι το ποδόσφαιρο.

ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΥ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...